19 / 05 / 2024

İstanbul gelişiyormu

İstanbul gelişiyormu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) uzun vadeli ''BB+'' olan kredi notunu 20 Kasım2012'den itibaren yatırım yapılabilir seviye olan 'BBB-' seviyesine yükselttik, görünümünü de durağan olarak teyit ettik.

İstanbul-Ankara arasına süper hızlı tren geliyor! Bakan Uraloğlu yeni gelişmeyi açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu merakla beklenen Ankara ve İstanbul arası hızlı tren projesi ile ilgili olarak yeni gelişmeyi açıklayarak, proje çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Kanal İstanbul projesinde son dakika gelişmesi! 3.3 milyar dolarlık ihale yapıldı!

Kanal İstanbul Projesi ile ilgili imar planı için yargı tarafından alınan kararın ardından bugün son dakika gelişmesi yaşandı. Kanal İstanbul proje alanında iktidara yakınlığı ile bilinen şirket ile 3.3 milyar dolarlık ihale yapıldı. 

Fatih'te Tapu Müdürlüğünde 136 ünlü ismin tapu kayıtları paylaşılmıştı: Tapu kaydı davasında son dakika gelişmesi!

İstanbul'da bulunan tapu müdürlüğünde 2 personelin, 136 ünlü ismin taşınmaz ve nüfus bilgilerini araştırdığı ve kimliği belirsiz kişilerle paylaştığı belirlendi. O davada bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte ayrıntılar...

Başakşehir Şahintepe'nin kentsel dönüşümünde flaş gelişme: Ev yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı geldi!

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm krizinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Altıncı İdari Dava Dairesi, bir vatandaşın evi yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

İstanbul Grp Emlak Geliştirme Ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

İstanbul Grp Emlak Geliştirme Ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi Sancaktepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Tolga Akyürek tarafından kuruldu.

İstanbul Grp Emlak Geliştirme Ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

İstanbul Grp Emlak Geliştirme Ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi bugün Sancaktepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Tolga Akyürek tarafından kuruldu.

Multi İstanbul 34 Emlak Geliştirme Ve Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Multi İstanbul 34 Emlak Geliştirme Ve Yatırım Anonim Şirketi Üsküdar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Gezer ve Kübra Çifçi ortaklığında kuruldu.

İstanbulluları şok eden bir gelişme... O İstanbulkartlar'ın hepsi iptal edilecek, artık kullanılmayacak

İstanbul'da ulaşım fiyatları ciddi şekilde arttı. Vatandaşlar da ceplerine göre ya abonman ya da tek binişlik ödemeler yapılıyor. Ancak vatandaşlardaki bazı kartlar hakkında flaş bir gelişme yaşandı.

Binanızın risk durumunu ücretsiz öğrenebilirsiniz! Bu uygulama özel olarak geliştirildi! Hemen bakın!

Deprem felaketi sonrası herkes evinin risk durumunu merak ediyor. Olası İstanbul depremine karşı harekete geçmek amacıyla geliştirilen "Depreme Yenilme Mobil Uygulaması” ile insanlar binalarının risk durumunu ücretsiz öğrenebiliyor.

Son dakika gelişmesi! İstanbul'da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin ardından bir hastane daha tahliye ediliyor!

İstanbul'da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin ardından bir hastane daha tahliye ediliyor. İşte son dakika gelişmesi...

Finans piyasalarında önemli gelişmeler! Kurallar değişti kendi hisslerinde alım yaptılar!

Finans piyasalarında son dönemlerde önemli gelişmeler yaşanırken, yatırımcıyı ilgilendiren kararlar da peş peşe geliyor. Buna son örnek ise hem SPK hem de Borsa İstanbul’dan geldi.

Halkalı-Havalimanı Metro Hattı’nda önemli gelişme!

Halkalı ile İstanbul Havalimanı Metro Hattı inşaatında çok önemli bir gelişme yaşandı. Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın depo sahası hizmete açıldı.

Kanal İstanbul'da şok gelişme! Mahkeme resmen karar verdi! Keşif ve bilirkişi incelemesi yapılacak!

Kanal İstanbul projesinin dayanağı olan imar planı değişikliği ve “rezerv yapı alanı” kararlarına karşı açılan davada mahkeme ara kararını açıkladı. İşte dev proje ile ilgili o son dakika gelişmesi...

İstanbul gelişiyormu Haberi

İstanbul gelişiyormu

İstanbul'un borçları yonetilebilir

İBB'nin artan borçlanma düzeyi var ancak bu büyükşehir belediyelerinin getirdiği yükümlüklerden. Biz bu borçlanmanın yönetilebilir düzeyde olduğunu düşünüyoruz. 


Bursa'nın ekonomisi güçlü ama borcu çok 

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin uzun vadeli kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin altında 'BB', görünümüde durağan olarak belirledik. Bursa'nın güçlü bir yerel ekonomisi var ancak bununla birlikte yüksek borç yükümlükleri var. 


İzmir parayı bulunca projeye başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi güçlü bir mali performansa sahip. Belediyenin mali yükümlülükleri tam ve zamanında yerine getirebilme kabiliyetinin yüksek olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden de zaten yabancı para cinsinden olan kredi notlarını 'BBB' olan ülke notuyla eşit...