08 / 05 / 2024

istanbul haberleşme

istanbul haberleşme

2013 Yılı Yatırım Programında yer alan toplam 52,9 milyar lira tutarındaki ödeneğin 2 milyar 246 milyon lirası İstanbul'a harcanacak...

2024 Yılı Yatırım Programı'nda aslan payı ulaştırma ve haberleşmenin: Hangi projeye kaç TL ödenek verilecek?

2024 Yılı Yatırım Programı'ndan yaptığı derlemeye göre, ulaştırma ve haberleşme sektörü için yapılacak yatırımlar tek tek açıklandı. Peki hangi projeye kaç TL ödenek verilecek? İşte o projeler ve detaylar...

Doğu Haberleşme İnşaat Ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Doğu Haberleşme İnşaat Ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi Ümraniye'de 17 milyon 679 bin 640,17 TL sermaye bedeli ile Mehmet Gür tarafından kuruldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya inecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 20 senede ulaştırma ve haberleşme altyapısına 250 milyar dolarlık yatırım yapıldığını bildirdi. Ayrıca Uraloğlu, İstanbul-Ankara arası 80 dakikaya inecek projeye ilişkin bilgi verdi.

Ulaştırma ve haberleşme projeleri için 121,7 milyar liralık bütçe ayrıldı! Kalem kalem açıklandı!

Ulaştırma ve haberleşme projelerine 2023 için ayrılan bütçe kalem kalem belli oldu. İşte o rakamlar...

Kanal İstanbul'da kazı çalışmaları başlıyor!

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çılgın proje olarak isimlendirilen Kanal İstanbul'da kazı çalışmalarının kısa süre içerisinde başlayacağını dile getirdi.

Kanal İstanbul uluslararası kalkınma projesidir!

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'nda önemli açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'nin önemine değindi. 

Kanal İstanbul boğazdan daha güvenli olacak!

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası Ortak Akıl Çalıştayı'nda, açıklamalar yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Kanal İstanbul projesine yönelik açıklamalarda bulundu. 

Ulaştırma ve Haberleşme Şurası 6-7-8 Ekim 2021'de düzenlenecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası, 6-7-8 Ekim 2021 tarihlerinde Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Yerleşkesi'nde düzenlenecek." diye konuştu.

Dema Enerji Haberleşme İnşaat Pazarlama İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dema Enerji Haberleşme İnşaat Pazarlama İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 800 bin TL sermaye bedeli ile Egemen Karabulut tarafından kuruldu. 

İstanbul Yeni Havalimanı'nda 225 bin kişi çalışacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "İstanbul Yeni Havalimanı'nda 225 bin kişi çalışacak, TÜPRAŞ'ın tam 45 katı. Dolaylı 1,5 milyon insana istihdam sağlanacak." dedi..

Kanal İstanbul dünyanın projesidir!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Kanal İstanbul sadece ülkenin değil dünyanın projesidir. Dünya bu projelerden rahatsız oluyor, bunu anlıyorum..." dedi...

Kanal İstanbul dünyadaki mazlumların ve mağdurların projesi!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yaptığı açıklamada Kanal İstanbul Projesi'nin sadece bir kişinin değil 81 milyonun, dünyadaki mazlumların ve mağdurların projesi olduğunu söyledi

İstanbul yeni havalimanı 26 şeritli yollarla çevrilecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yapımı süren Kuzey Marmara Otoyolu’nda incelemeler yaptı. Yeni havalimanına ulaşımı kolaylaştırmak için yapılan çalışmalar sonucunda havalimanı çevresinde toplamda 26 şeritli yolların olacağını belirtti.

istanbul haberleşme Haberi

istanbul haberleşme

İstanbul'daki kamu yatnmlarında ise ağırlık ulaştırma-haberleştirme sektörüne yapılacak Kalkınma Bakanlığı'nın "2013 Yılı Yatırım Programı Kamu Yatırımlarının İllere Göre Dağılımı" çalışmasından derlenen verilere göre, 2013 yılında İstanbul'a 2 milyar 246 milyon 210 bin lira kamu yatırım gerçekleştirilecek. Muhtelif illeri kapsamındaki yatanlar ile birlikte bu rakam 5 milyar 345 milyon liraya kadar ulaşabilecek. 

Çalışmaya göre İstanbul'a yapılacak kamu yatırımlarından 1 milyar 216 milyon 290 bin liralık kısmını ulaştırma-haberleşme yatırımları oluştururken, bu yatırımlar yapılacak yatırım tutarlarının yüzde ellisinden fazlasını oluşturuyor. İstanbul'a yapılacak kamu yatırımlarında ikinci sırada ise 386 milyon 186 bin lira eğitim, üçüncü sırada ise 352 milyon 86 bin lira ile diğer kamu yatırımları yer alırken sağlık yatırımları için ise 103 milyon 2 bin lira yatırım yapılacak. 

Eneıji sektörü için 92,5 milyon lira,...