28 / 04 / 2024

İstanbul Halı İhracatçıları Birliği uğur uysal

İstanbul Halı İhracatçıları Birliği uğur uysal

İstanbul Halı İhracatçıları Birliği'nin (İHİB) yönetim kurulunda 10 yıldır aktif olarak görev alan Uğur Uysal, İHİB'in yeni dönem başkanı seçildi. Uysal, 12 maddelik bir değişim planı hazırladıklarını söyledi...

Maden kalitesi bina sağlığı için önemli!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanı Aydın Dinçer binaların hammaddesinin maden olduğunu belirterek maden kalitesinin bina sağlığını etkilediğini dile getirdi.

9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın kazananları belli oldu!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması” sonuçlandı.  Bu yıl dokuzuncusu gerçekleşen yarışma sonucunda kazananlara 74 bin TL’lik para ödülü verildi.

9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması'nın jüri üyeleri açıklandı!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği'nin (İMİB) gerçekleştireceği 9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın jüri üyeleri açıklandı. 

İMİB Doğal Taş Söyleşileri 22 Haziran'da başlıyor!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) organizasyonu ile gerçekleşen online İMİB Doğal Taş Söyleşileri, 22 Haziran'da başlıyor. Söyleşinin konuğu Apak Mimarlık’ın kurucusu Emre Apak olacak.   

İMİB Doğal Taş Söyleşileri yarın başlıyor!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) tarafından gerçekleşecek online söyleşi serisinde doğal taş kullanımının öne çıktığı yapılar gündeme gelirken, her sohbette Türk Doğal Taşı hakkında bilgiler konuşulacak.  

Ali Kahyaoğlu Beykoz'da 10 dönümlük bir çiftlik kurdu!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanlığı da yapan Ali Kahyaoğlu, Atatürk'ün göçmenler için kurduğu Beykoz Cumhuriyet Köyü'nde 10 dönümlük bir çiftliğe imza attı. Buraya büyük dedelerinin ve babasının ortak ismi olan Esat Bey Çiftliği adını verdi.

Doğal Taş, Mermer Proje ve Teknolojileri Fuarı'na yabancılardan ilgi!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) öcülüğünde açılacak mermer fuarına yabancılardan yoğun ilgi geldi. İMİB Başkanı Ali Kahyaoğlu, Doğal Taş, Mermer Proje ve Teknolojileri Fuarı'yla ilgili açıklamalarda bulundu.

Lüks konut projelerinde yerli mermer kullanma çağrısı!

Sabah Gazetesi köşe yazarı olan Şeref Oğuz bugünkü yazısında, Expo Turkey by Qatar Fuarı'nda İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kahyaoğlu ve GYODER Başkanı Aziz Torun'un mermer sektörüne ilişkin görüşlerini anlattı.

İMİB, doğal taş projeleriyle MIPIM'e katılıyor!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, 2017’yi "Dünya Türk Doğal Taşları Yılı" olarak belirledi. İMİB bu kapsamdaki projeleriyle MIPIM Fuarına katılıyor.

İMİB zihinsel yetersiz çocuklarla buluşuyor!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) sektörel çalışmaların yanında sosyal sorumluluk alanında yaptığı çalışmalar ile de dikkat çekiyor.

İMİB 5. Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın başvuruları başladı!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), 5. Doğal Taş Tasarım Yarışması’na start verdi. Mayıs ayında kazananların belli olacağı yarışmaya son başvuru tarihi ise 1 Nisan 2016 olarak belirlendi.

Türk halıları 160 ülkeye gönderiliyor!

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Selahattin Kaplan, ihracat pazarının her geçen gün büyüdüğünü, 160 ülkeye halı gönderildiğini söyledi

Kentsel dönüşüm inşaat malzemelerinde kaliteyi artırdı!

Temmer Mermer Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Maden İhracatçılar Birliği Başkan Yardımcısı Rüstem Çetinkaya, "Büyük inşaat firmalarının kentsel dönüşüme başlaması ile kaliteli inşaat malzemelerinin kullanımı arttı." dedi.

İstanbul Halı İhracatçıları Birliği uğur uysal Haberi

İstanbul Halı İhracatçıları Birliği uğur uysal

İstanbul Halı İhracatçıları Birliği'nin (İHİB) yönetim kurulunda 10 yıldır aktif olarak görev alan Uğur Uysal, İHİB'in yeni dönem başkanı seçildi.


Oyların çoğunluğunu alarak İHİB Yönetim Kurulu Başkanlığı'na getirilen Uğur Uysal, Genel Kurula hitaben yaptığı konuşmada 16 yıldır halı sektörünün her kademesi ile ilgilendiğini ve değişim için aday olduğunu belirterek "Daha demokratik olmak, büyük küçük demeden tüm ihracatçıya eşit söz hakkı tanımak için buradayız. İhracatçının derdini dinleyen, sektörün gelişimi için ortak akıl oluşturacak bir yönetim kurulu oluşturduk " dedi.


Değişimin kaçınılmaz olduğunu ve bunun için yeni yönetim kurulu ile birlikte 12 maddelik bir değişim planı hazırladıklarını söyleyen Başkan Uğur Uysal , “Isparta Halı İhtisas Gümrüğü'nün İstanbul'a getirilmesi, eski halı ve kilimlerin ithalatının serbest bırakılması, Halı Meslek Lisesi'nin açılması, markalaşma, ürün geliştirme, satış...