04 / 05 / 2024

İstanbul hamamlar

İstanbul hamamlar

Yenimahalle Belediyesi, ilçeye kazandırdığı hamamlarla da vatandaşlara hamam keyfi yaşatıyor. Batıkent Meydan AVM ile Yenimahalle Belediyesi Kapalı Pazar Yeri içerisinde bulunan hamamlar, 5 yıldızlı otel konforunda dizayn edildi.

DoubleTree by Hilton Istanbul Ataşehir Ağustos'ta açılıyor!

İstanbul Ataşehir'de Brandium AVM'nin hemen yanında faaliyette bulunan Silence Istanbul Hotel'in tabelası değiştirildi. Otel, önümüzdeki Ağustos'tan itibaren hizmet sunacak.

İstanbul’un hızlı değerlenen semtleri hangileri?

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, geçen sene İstanbul'da en çok konut satışı yapılan ilçeler ve pandemi sonrası hızlı değerlenen bölgeleri değerlendirdi...

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın sinyalizasyonunu ASELSAN geliştirecek!

İstanbul metrosunda ASELSAN tarafından geliştirilen sinyalizasyon sistemi kullanılacak. Sistem Kalyon-Kolin-Cengiz Marmaray iş ortaklığı ve ASELSAN işbirliğinde yapılacak...

Tarihi hamamlar yok satıyor!

Osmanlı döneminden miras kalan tarihi hamamlar son yıllarda özellikle yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Bu nedenle restore edilen birçok metruk hamam turizm sektörüne katıldı...

Samsun Atakum Osmanlı Hamamları projesi hızla yükseliyor!

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Osmanlı Hamamları projesinin inşaatı hızlı bir şekilde devam ettiğini, projenin ilçe turizmine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Renaissance Polat Istanbul Hotel yenilendi!

Renaissance Polat Istanbul Hotel yenilenen yüzü ile misafirlerine keyifli bir İstanbul deneyimi yaşatacak.

Istanbul Sapphire binasının satışını TFI üstleniyor!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Sapphire binasının toplu satışını üstlenen The First Investor (TFI)'ın görevini üstlenmeye devam ettiğini açıkladı.

Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn hizmete açıldı!

İSVİÇRE merkezli uluslararası otel zinciri Mövenpick Hotels & Resorts’un İstanbul’da ikinci Türkiye’de ise dördüncü oteli olan Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn Haliç’te açıldı..

Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn Haliç’te açıldı!

İsviçre merkezli uluslararası otel zinciri Mövenpick Hotels & Resorts'un İstanbul’da ikinci Türkiye’de ise dördüncü oteli olan Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn İstanbul’un otel yatırımlarında yeni ilgi odağı haline gelen Haliç’te açıldı.

2. Bayezid Hamamı'nın külhan girişine kafe yapıldı!

İstanbul Beyazıt'ta 15. yüzyılda inşa edilen ve önemli Osmanlı hamamlarından olan 2.Bayezid Hamamı'nın hamamların altında ısıtmak için büyükçe bir kazanın olduğu ve külhan olarak adlandırılan bölümün girişine kafe yapıldı.

Ankara Yenimahalle'de 5 yıldızlı hamamlar dizayn edildi!

Yenimahalle Belediyesi, ilçeye kazandırdığı hamamlarla da vatandaşlara hamam keyfi yaşatıyor. Batıkent Meydan AVM ile Yenimahalle Belediyesi Kapalı Pazar Yeri içerisinde bulunan hamamlar, 5 yıldızlı otel konforunda dizayn edildi.

Türk Hamamlarına yoğun ilgi!

Edremit'te etkili olan soğuk havalarda sıcak bir mola vermek isteyen vatandaşlar termal tesislere ve Türk hamamlarına ilgi gösteriyor. Hava sıcaklığının eksi ile birçok kişi Türk hamamlarına gitmeyi tercih ediyor.

300 yıllık hamamların yıkılış hikayeleri!

İstanbul'daki tarihi eserlerin önemli bir kısmı 19. yüzyıldaki modernleşme hareketiyle yok oldu. Örneğin, 17. yüzyıldan Abbas Ağa Hamamı, yol geçecek diye yanlışlıkla yıkıldı. İşte günümüze kadar ulaşamayan eserlerin ilginç hikâyeleri..

İstanbul hamamlar Haberi

İstanbul hamamlar

Saunaya, havuz, spor salonuna kadar birçok ayrıntının düşünüldüğü hamamlar masaj hizmeti de sunuyor. Temizlik ve hijyen konusunda da iddialı olan tesislere, sadece Yenimahalle'den değil,diğer ilçelerden de vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Aynı zamandayaz-kış hizmet vererek vatandaşı ağırlayan hamamlar, modern ve tam donanımlı oluşuyla dikkat çekiyor. 


"Kültürümüzde var" 

Türkiye'de hamam kültürünün çok eskilere dayandığını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Türk kültüründe ve geleneklerimizde bulunan hamam alışkanlığı, ne güzeldir ki hala devam ediyor. Bu yüzden bende elimden gelen tüm hizmetleri yapıyorum. Yakında hayata geçireceğimiz Karşıyaka Pazar Yeri projesiyle de vatandaşın yüzünü güldüreceğiz. Tesisin içerisinde yüzme havuzu ve sauna da olacak" dedi. 


Milliyet...