04 / 05 / 2024

istanbul hava kirliliği raporu

istanbul hava kirliliği raporu

Dünya Hava Kirliliği Raporu'nda Türkiye, 106 ülke arasında 46'ncı sırada yer aldı. Uzmanlar, bu durumun tarihi yapılara zarar verdiğini söyledi.

Türk Hava Yolları 90 bin TL maaşla personel arıyor! 1000 personel alımı için elinizi çabuk tutun!

Türk Hava Yolları, iş arayan kişileri sevindirecek bir haber geldi. THY, 90 bin TL maaşla çalışacak pilot arıyor. İşte detaylar!

1993 yılı ve sonrası için Türk Hava Yollarından personel alımı! KPSS şartı istenmiyor!

Türk Hava Yolları, iş arayanlar için sevindirici bir haber duyurdu. İş arayanlar, THY bünyesinde çeşitli pozisyonlarda çalışma imkanına sahip olacak. Tüm detaylar haberimizde...

Nur Fettahoğlu'na imar kirliliği suçlaması!

Oyuncu Nur Fettahoğlu ve kardeşinin başı dedesinden kalma binalarıyla dertte. Fettahoğlu ve kardeşi yurt olarak kullanılan binayı imar affından yararlanarak tadilat ettirdi. Sonrasında ise kız kardeşler imar kirliliğine neden olmak suçundan ihbar edildi.

Türkiye'nin ünlü koylarında imar kirliliği!

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin 2012-2015 yılı Başkanı olan ve şu anda da genel sekreter görevini üstlenen Galip Gür (59), önemli açıklamalarda bulundu. Gür, Türkiye'de ve turizmde önde gelen ülkelerin koylarının rant, imar kirliliği ve betonlaşma tehlikesinde olmasının altını çizdi.

İstanbul'un tarihi yapıları risk altında!

Dünya Hava Kirliliği Raporu'nda Türkiye, 106 ülke arasında 46'ncı sırada yer aldı. Uzmanlar, bu durumun tarihi yapılara zarar verdiğini söyledi.

İstanbul'da imar kirliliği ve kaçak yapılaşma engellenmeli!

İstanbul'un birçok yerinde ciddi bir imar kirliliği ve kaçak yapılaşma bulunuyor. Peki İstanbul'da kentsel dönüşüm nasıl yapılacak? İmar kirliliği nasıl engellenecek?

Katar, Sheraton İstanbul City Center’i  93 milyon euro’ya satın aldı!

JW Marriott Istanbul Bosphorus ile Katar merkezli Al Rayyan Turizm ve Yatırım Şirketi, Marriott International zincirininden olan Sheraton Istanbul City Center’i toplam 93 milyon euro’ya satın aldı...

Uzmanlar uyarıyor: Deprem üfürükçüleri bilgi kirliliği yaratıyor!

Elazığ’daki depremin ardından uzman olmayan kişiler tarafından bilgi kirliliği yaratan açıklamaları yayılmış durumda. Ortaya atılan bu açıklamaları bilim insanları yorulmadı ve uyarılarda bulundu.

Kanal İstanbul çevre kirliliğine son verecek!

Kanal İstanbul’un çevre için tehlikeli olacağını söyleyenler, Boğaz’da ve Marmara’da yaşanan asıl kirlilik görülmüyor. Gemilerden sızan mazot ve yağ kirliliğinin Kanal İstanbul ile son bulacağı açıklandı.

İstanbul’da hava kirliliğinin nedeni yükselen inşaatlar!

İstanbul Kocaeli arasında yapılması planlanan otoyolunun nihai ÇED raporunda, İstanbul’da yükselen inşaatların kirliliğe sebep olduğu belirtildi.

Marmaris'te gecekondu ve moloz kirliliği tepkisi!

Muğla'nın Marmaris bölgesinde gecekondu tarzı yapılar ve inşaat molozları görüntü kirliliği oluşturduğu iddia edilerek tepkilere neden oldu.

Temiz hava solutan öngörü yazılımı!

Siemens büyük şehirlerdeki hava kirliliği oranını birkaç gün önceden doğru bir şekilde tahmin etmek için yapay sinir ağlarını temel alan akıllı bir yazılım geliştirdi. Bu yazılım şehirlere ve sakinlerine bu bilgileri hava kirliliği zirve yapmadan önce vererek yaşam kalitesinin artırılmasına katkıda

İmar kirliliği oluşturanlara 5 yıla kadar hapis cezası!

Katıldığı canlı yayında sorulara yanıt veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bundan imar kirliliği oluşturanlara 5 yıla kadar hapis cezası çarptırılacağını söyledi...

istanbul hava kirliliği raporu Haberi

istanbul hava kirliliği raporu

İsviçre merkezli hava kalitesini ölçen teknoloji şirketi, '2020 Dünya Hava Kirliliği Raporu'nu yayımladı. 106 ülkeyi kapsayan rapora göre Türkiye 46'ncı sırada yer aldı. Yapılan çalışma sonucunda, metreküp başına düşen parçacıklı madde yoğunluğu 0 ile 12 arasında olan ülkeler temiz havaya sahip. Türkiye'de ise metreküp başına düşen parçacıklı madde yoğunluğu 18,7 olarak ölçümlendi.

Hürriyet'te yer alan habere göre; uzmanlar, hava kirliliğinin, insan sağlığı başta olmak üzere birçok olumsuzluk dışında tarihi eserlere de büyük zararlar verdiğinden bahsetti. Kirli havanın yapıları her geçen gün biraz daha kirletip yıprattığı tarihi binaların sonunu hızlandırdığı açıkladı. 

"KIŞIN SUYUN DONDUĞU ZAMANLARDA PATLAYARAK HASAR GÖRÜRLER"

Sanayi devriminin başladığı zamandan beri havada bulunan asidin yükseldiğini ve yağmurla beraber seyreltilmiş sülfürik asit olarak yapıların üzerine düştüğünden bahseden Mimar Dr. Sinan Genim, "Geçmişe göre yüksek boyutlara...