18 / 07 / 2024

istanbul ihracat rakamı

istanbul ihracat rakamı

Ekonominin kalbi olan İstanbul'un dış satımı, ocak ayında geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 7 artış gösterdi.

Uzmanlar uyardı: Kabına sığmayan İstanbul çöküşe doğru gidiyor, tersine göç rakamı çok düşük!

Mega kent İstanbul'dan son bir senede 148 bin 978 yabancı uyruklu, 252 bin 27 Türk vatandaşı göç ederken, kent nüfusu ilk defa tersine göç ile 400 bin kişi azaldı. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar 400 binlik göç rakamının çok düşük olduğunu söyledi.

Borsa İstanbul’da ihracat oranı yüzde 70’in üzerinde olan şirketler! İşte Şubat 2024 listesi

Borsa İstanbul’da işlem gören ve ihracat oranlarıyla öne çıkan şirketler karlılıklarıyla da dikkat çekiyor. Borsa İzinde X Sosyal medya hesabından ihracat oranı yüzde 70’in üzeride olan şirketlerin listesini paylaştı.

İstanbul İhracatçı Birlikleri 7 Milyar 500 milyon dolarlık ihracat yaptı!

İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB), yılın ilk sekiz ayında, geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla, ihracatını yüzde 4.6 oranında artırarak, bünyesinde bulunan yedi ihracatçı birliği ile toplamda yaklaşık 7 milyar 500 milyon dolar tutarında ihracat gerçekleştirdi.

Deprem uzmanı rakam vererek İstanbul'u uyardı: Büyük kaos olabilir! Büyük deprem yakın mı?

17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümünde olası Marmara depremini değerlendiren Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'u rakam vererek uyardı ve kaosa dikkat çekti. İşte deprem uzmanı Görür'ün o açıklamaları...

Ticaret Bakanı Bolat'tan tarihi rekor açıklaması: Günlük ihracat 2 milyar 121 milyon dolar oldu!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat günlük ihracatta tarihi rekor kırıldığını söyleyerek, 23 Haziran'daki ihracat rakamının  2 milyar 121 milyon dolar seviyesinde gerçekleştiğini açıkladı. 

En büyük 1000 ihracatçı listesine İstanbul ve İzmir damga vurdu!

Geçen sene en çok ihracat gerçekleştiren ilk 1000 şirket listesinde 51 şehir yer alırken, başı 448 firmayla mega kent  İstanbul çekti.

İnşaat malzemeleri ihracatı Nisan'da 2,19 milyar dolar oldu: 1 yılda yüzde 32,2 geriledi!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi nisan ayı sonuçlarına göre, inşaat malzemeleri ihracatı Nisan'da 2,19 milyar dolar oldu. Bu rakam, 1 senede yüzde 32,2 geriledi. İŞte ayrıntılar...

İstanbul'un ihracatında başrolü sanayi sektörü oynuyor!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlenen detaylara göre, İstanbul'da faaliyet gösteren şirketlerin ihracatında başrolü sanayi sektörü oynuyor.

Tarım ihracatında yeni hedef tam 50 milyar dolar!

Aktarılan detaylara göre, üretimin ve çiftçinin desteklenmesi tarımda 50 milyar dolarlık ihracat rakamının önünü de açabilecek

İnşaat malzemeleri ihracatı 6 ay sonra artışa geçti!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi’ne göre, inşaat malzemeleri ihracatı Mart'ta 2,71 milyar dolara çıktı. Böylece 2022 Eylül'den bu güne en yüksek rakam kaydedildi. 

İhracat mart ayında yüzde 4,4 arttı! Tüm zamanların en yüksek rakamı test edildi!

Mart ayı İhracat rakamı açıklandı. İhracat Mart'ta yüzde 4,4 artarak 23,6 milyar dolar oldu. Bu, tüm zamanların en yüksek aylık ihracat rakamı oldu.

İstanbul'da Şubat ayı enflasyonu yüzde 3.8 oldu! Yıllık rakam buz kestirdi!

İTO, Şubat 2023'te istanbul'da perakende fiyatların yüzde 3,83, toptan fiyatların yüzde 2,38 oranında yükseldiğini duyurdu. İTO, yıllık enflasyonu ise yüzde 78 şeklinde açıkladı. İşte ayrıntılar...

Next Level İstanbul'un değeri belli oldu! Rakam resmen dudak uçuklattı! 

Emlak Konut GYO, Next Level İstanbul projesine ilişkin gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı. Next Level İstanbul'un değeri belli oldu! Rakam resmen dudak uçuklattı! 

istanbul ihracat rakamı Haberi

istanbul ihracat rakamı

Ekonominin kalbi İstanbul'un ihracatı ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,7 artarak 5,6 milyar dolara ulaştı. Böylece İstanbullu şirketler dış satımda tarihin en iyi ocak ayı performansını gerçekleştirmiş oldu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Türkiye'nin ihracatının yüzde 38'ini sırtlayan şehir yılın ilk ayında 5 milyar 611 milyon 591 bin dolarlık ürün satışı gerçekleştirdi. Daha önce 2014'te 5 milyar 402 milyon 588 bin dolar, 2018'de 5 milyar 137 milyon 158 bin dolar ve 2019'da 5 milyar 526 milyon 951 bin dolarlık dış satıma imza atan kent, bu yıl ihracatta en iyi ocak ayı performansını gerçekleştirdi.

Konfeksiyoncular liderliği kaptırmadı

İstanbul'dan ocak ayında 27 farklı sektörden ihracat gerçekleştiriliyor.,Bunlar içerisinde hazır giyim ve konfeksiyon ilk sırada yer aldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; geçen...