30 / 04 / 2024

İstanbul İl Müftülüğü

İstanbul İl Müftülüğü

Ramazan ayında düşen perakende satışlarını bu yıl 'Ramadan in İstanbul' alışveriş festivali toparlayacak. THY'nin ucuz uçak bileti de sağlayacağı etkinlikte hedef Ortadoğulu turistler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bakanlık arasında imar krizi! İstanbul imara mı açılıyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında imar krizi patlak verdi. Peki İstanbul imara mı açılıyor? İşte detaylar...

Lüks otomobil kaçakçılarına büyük darbe!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube ekipleri, yurt dışından getirilen sahte belgelerle lüks araçları piyasaya süren şebekeye yönelik operasyon düzenledi. 8 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 35 milyon TL olan 13 lüks araca el konuldu.

Batman İl Müftülüğü, İdlibliler için 20 briket ev inşa edecek!

Batman İl Müftülüğü personelleri ve Türkiye Diyanet Vakfı Batman Şubesi işbirliğiyle başlatılan kampanya ile İdlibliler için 20 briket ev inşa edecek. 

Bozkır Müftülüğü'nden İyilik Konutları Projesi'ne destek!

Bozkır Müftülüğü ve bazı sivil toplum kuruluşları, savaş mağduru Suriyeli ailelere yönelik olarak başlatılan "İyilik Konutları Projesi"ne destek vermeyi sürdürüyor.

Akseki Müftülüğü'nden İdlib için iki konut bedeli bağış!

Akseki Müftülüğü Suriye İdlib'te savaş mağdurları için başlatılan yardım kampanyası kapsamında iki konut bedeli bağışta bulundu.

Konya İl Müftülüğü'nden İdlibli ailelere konut yardımı!

Konya İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından İdlibli aileler için inşa edilen konutlar için 3 milyon 150 bin TL yardımda bulundu. 

Şanlıurfa İl Müftülüğü İdlib'e 90 konut inşa edecek!

Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından İdlip'e 90 konut inşa edilecek. Müftülükten yapılan açıklamaya göre; inşa edilecek konutlarının isminin  Şanlıurfa İbrahim Halilullah olacağı belirtildi. 

Edirne'deki yanan müftülük binası yeniden yapılacak!

Edirne Valisi Ekrem Canalp, 19 Ocak'ta çıkan yangında tamamen kullanılamaz hale gelen Edirne Müftülüğü binasının aslına uygun olarak yeniden yapılacağını açıkladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Kartal müftülüğü arasında arazi krizi!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Kartal Soğanlık’ta 26 bin metrekarelik arazisinin, talep ettiği için Kartal Mütfülüğü’ne devredilmesi İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Kartal İlçe Müftülüğü’nü karşı karşıya getirdi. Kriz plan değişikliğiyle çözüldü...

Hotel Grand Ereğli 15.5 milyon TL icradan satılıyor!

Karadeniz Ereğli 2. İcra Dairesi, Zonguldak ili Ereğli ilçesi Müftü Mahallesi'nde bulunan Hotel Grand Ereğli 15 milyon 50 bin TL'ye satılıyor.

Beylikdüzü'ndeki Mevlana Camii Müftülük binasının inşaatı tamamlanıyor!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık yapımı devam eden Mevlana Camii Müftülük, Kur'an Kursu ve Taziye Evi binasında incelemeler yaptı.

Müftülüklerde 1.328 çift dünyaevine girdi!

İstanbul İl Müftüsü Mehmet Emin Maşalı, il ve ilçe müftülüklerince gerçekleştirilen nikah işlemleriyle ilgili olarak, "İstanbul genelinde şimdiye kadar müftülüklerimizde 1.328 nikah akdi gerçekleştirildi. Müftülüğe nikah işlemleri için en fazla başvuru yapan ilçe Ümraniye ve Avcılar oldu." diye konu

Kristal Türkiye Bursa'dan dünyaya açılıyor!

Gayrimenkul Danışmanlığı markası Kristal Türkiye, İstanbul genel müdürlük açılışını geçtiğimiz gün Bursa franchise ofislerinin sahibi ve kıymetli gayrimenkul danışmanlarının katılımıyla Bebek’te düzenlendi.

İstanbul İl Müftülüğü Haberi

İstanbul İl Müftülüğü

Bu yıl 9 Haziran'da ikincisi düzenlenecek alışveriş festivali İstanbul Shopping Fest'ten sonra İstanbul yeni bir alışveriş festivaline ev sahipliği yapacak. Hem yaz tatili dönemi hem de ramazan nedeniyle temmuzda düşen satışların önüne geçmeyi hedefleyen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Valiliği, İstanbul İl Müftülüğü'nün katılımıyla 'Ramadan in İstanbul' isimli festival hayata geçirilecek. 


HEDEF TURİSTLERİ ARTIRMAK 

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Hedefimiz ramazan ayına ekonomik canlılık getirmek, turizmi daha fazla hareketlendirmek, Arap ülkelerinden gelen turist sayısını artırmak ve diğer Müslüman ülkelerin Türkiye'de ramazan ayının kültürel boyutta nasıl yaşandığını görmelerini sağlamak" diye konuştu.


İNDİRİMLİ ALIŞVERİŞ 

20 Temmuz'dan itibaren 1 ay sürecek festival ile Türkiye'nin çevresindeki Müslüman ülkelerdeki turistleri hedeflediklerini vurgulayan Büyükekşi şunları söyledi: "Ramazan ayının ilk 15-20 gününde,...