27 / 04 / 2024

Ramazan In İstanbul ile Ramazan ayların Ortadoğulu turisler Türkiye'ye çekilecek!

 Ramazan In İstanbul ile Ramazan ayların Ortadoğulu turisler Türkiye'ye çekilecek!

Ramazan ayında düşen perakende satışlarını bu yıl 'Ramadan in İstanbul' alışveriş festivali toparlayacak. THY'nin ucuz uçak bileti de sağlayacağı etkinlikte hedef Ortadoğulu turistler



Bu yıl 9 Haziran'da ikincisi düzenlenecek alışveriş festivali İstanbul Shopping Fest'ten sonra İstanbul yeni bir alışveriş festivaline ev sahipliği yapacak. Hem yaz tatili dönemi hem de ramazan nedeniyle temmuzda düşen satışların önüne geçmeyi hedefleyen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Valiliği, İstanbul İl Müftülüğü'nün katılımıyla 'Ramadan in İstanbul' isimli festival hayata geçirilecek. 


HEDEF TURİSTLERİ ARTIRMAK 

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Hedefimiz ramazan ayına ekonomik canlılık getirmek, turizmi daha fazla hareketlendirmek, Arap ülkelerinden gelen turist sayısını artırmak ve diğer Müslüman ülkelerin Türkiye'de ramazan ayının kültürel boyutta nasıl yaşandığını görmelerini sağlamak" diye konuştu.


İNDİRİMLİ ALIŞVERİŞ 

20 Temmuz'dan itibaren 1 ay sürecek festival ile Türkiye'nin çevresindeki Müslüman ülkelerdeki turistleri hedeflediklerini vurgulayan Büyükekşi şunları söyledi: "Ramazan ayının ilk 15-20 gününde, gıda dışı alışverişte büyük sıkıntı yaşanıyor. Durağan bir dönem oluyor. Müslüman ülkelerdeki turistleri Türkiye'ye getirip onlar için özellikle tarihi yarımadada camilerin açık kalması, dini programlar, kültürel etkinlikler gibi her türlü çalışma yapılacak. Etkinlik hem alışveriş boyutunda hem de kültürel boyutta gerçekleştirilecek. Ramazan boyunca indirimli alışveriş fırsatları sunulacak." 


HAKAN KODAL 

F. Çevikel Kuran İstanbul Shopping Fest Eş Başkanı:

THY desteği harcamayı artırır

İstanbul Shopping Fest Eş Başkanı Hakan Kodal ise temmuzun ikinci yarısı ve ağustosta satışların yüzde 25-30 oranında düştüğünü Ramadan in İstanbul etkinliğinin bu düşüşün önüne geçeceğini söyledi. Alışveriş ve turzim bölgelerinde yer alan AVM'lerin 23.00'da kapanacağını dile getiren Kodal, "THY hem ucuz biletli paketler hazırladı hem de yurtdışında bu etkinliğin tanıtımını yapıyor. Bu alternatif bir turizm destinasyonu çalışması. Ramazanda evinde oturmayı tercih eden turisti İstanbul'a alışverişe çekeceğiz" dedi.


F. Çevikel Kuran Tescilli Markalar Derneği Başkanı:

Her türlü festivale ihtiyaç var

Tescili Markalar Derneği Başkanı Füsun Çevikel Kuran ise, "Perakende sektörü ve hazırgiyim markaları olarak bizim her türlü festivale ihtiyacımız var" dedi. Yaz aylarında düşen satışların önüne geçmek için festivallerin avantaj olduğunu ifade eden Kuran, "Zaten Ortadoğulular en cazip turistler. Harcama oranları çok yüksek. Düşük sezonda alışverişi canlandıracak harcama yapmaları bizi mutlu eder" dedi.


Uçak bileti % 45 indirimli

Arap ülkeleri ramazan ayında yurtdışına alışverişe çıkıyor. İşte bu potansiyeli İstanbul'a çekmek isteyen festival ekibi sıkı bir çalışmaya başladı. THY'nin fesitval için logo yaptırdığını ve etkinlikle ilgili bir de reklam filmi hazırlattığını belirten Mehmet Büyükekşi, THY'nin ramazan ayında yurtiçi ve yurtdışında yüzde 25-45 arası indirimli uçuş imkânı sağlayacağını kaydetti.

Sabah


Geri Dön