21 / 05 / 2024

istanbul imşaat sektörü

istanbul imşaat sektörü

HY Gayrimenkulun Yönetim Kurulu Başkanı Harun Acar, inşaat sektörünün son yıllardaki dönüşümüne dikkat çekerek İstanbul'un önemli bir aşama kaydettiğini, Ankara da bu yönde önemli bir değişim sürecine girmiş bulunduğunu söyledi.

İnşaat sektörü devlerinden 2024 yerel seçim değerlendirmesi! İhtiyaçlara cevap verecek yatırımlar bekliyoruz

30 Mart 2024 Yerel Seçimlerin ardından inşaat sektörü devlerinden açıklama geldi. İhtiyaçlara cevap verecek yatırımlar beklediklerini açıklayan uzman isimlerden önemli açıklamalar geldi.

İnşaat sektörü temsilcileri 2024 yılından tedirgin! Arz sıkıntısı yaşanabilir!

Eflasyonist ortam, inşaat sektöründe kendini en çok konuta erişim zorluğu ve fahiş kira artışlarında gödterdi. İnşaat temsilcileri 2024'e karşı vatandaşları uyarıyor, uzmanlar 2023 yılının zorlu geçtiğini, 2024’e ise daha temkinli baktıklarını belirtti.

İnşaat sektörünün gözü demir fiyatlarında! İstanbul, Ankara, İzmir ve Payas güncel inşaat demir fiyatları belli oldu! 

İnşaat sektöründeki malzeme fiyatlarına yönelik Ticaret Bakanlığı'nın çalışmaları devam ediyor. Bakanlık fahiş fiyatların önüne geçebilmek için yaptırım uygulamaya başladı. İnşaat sektörünün gözü şimdi de demir fiyatlarında. Demir fiyatlarına zam geldi mi?

Mimarlık ve inşaat sektöründe yapay zeka devrimi!

Mimarlık ve inşaat sektörü, yapay zeka ile beraber teknolojik gelişmelerin getirdiği değişim rüzgarlarına kapıldı. Sektörün her aşamasında yer alan yapay zeka, projelerin planlanmasından, inşasında kadar büyük rol oynuyor.

İnşaat sektöründen seçim sonrası üretim ve satışları artırıcı politika çağrısı!

İnşaat sektörü temsilcileri seçim sonrasında yaptıkları açıklamalarda kredi faizlerinin düzenlenmesi ve yapısal reformların devreye alınması şeklinde isteklerini dile getirdi. Sektörde yabancıya konut satışlarında artış  öngörülüyor. 

İnşaat sektörü 2023 yılından umutlu! İşler hareketlendi, güven artıyor! Yeni Evim Kampanyası konuta talebi artıracak

Seçim öncesi inşaat sektörüne yönelik açıklanan destek ve kredi paketleri, inşaat malzemeleri üretimini de hareketlendirdi. İMSAD tarafından yayınlanan Ocak 2023 Raporu’na göre, önümüzdeki aylarda sektörü hareketli günler bekliyor.

İnşaat sektörüne bir iyi bir de kötü haber! Demir fiyatları 200 TL düştü fakat İstanbul'u teğet geçti!

İnşaat sektörüne son dakika gelişmesi olarak bir iyi bir de kötü haber var. İyi haber inşaat demirine 200 lira indirim geldi. Kötü haber ise demir fiyatlarındaki indirim sadece İzmir, Payas ve Karabük için geçerli. İstanbul'da demir fiyatları değişmedi...

Turkeybuild İstanbul’un inşaat sektörüne katkıları!

Yapı Fuarı Direktörü Banu Keskin, TurkeyBuild İstanbul ve İnşaat Sektörü ile ilgili soruları yanıtladı. İşte Keskin'in o röportajı...

2019 yılında İstanbul'da inşaat sektörünün GSYH'de aldığı pay yüzde 35,6 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılına ilişkin "İl Bazında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla" verilerini açıkladı. Buna göre 2019 yılında İstanbul'da inşaat sektörünün GSYH'de aldığı pay yüzde 35,6 olarak gerçekleşti. 

Kovid-19 sonrası inşaat sektöründe değişim bekleniyor!

Koronavirüs sürecinde birçok sektörde olduğu gibi inşaat sektörünü de etkiledi. Sektör temsilcileri, salgın sonrası sektörde değişimler yaşanacağını ifade ediyor...

İnşaat sektöründe salgın sonrası değişim!

TRYCON İnşaat’ın Kurucu Ortağı ve İnşaat Mühendisi Baha Güney, diğer sektörler gibi inşaat sektörünün de pandemiden etkilendiğini ancak sektörün bu süreçten büyüyerek çıkacağına inandığını söyledi.

İstanbul'da en yüksek kredi inşaat sektöründe kullanıldı!

İBB İstanbul İstatistik Ofisi, İstanbul’daki finansal piyasaların analiz edildiği Mayıs 2020 Finansal Piyasalar İstanbul Ekonomi Bülteni’ne göre, İstanbul'da en yüksek kredi inşaat sektöründe kullanıldı...

Yapı Fuarı-Turkeybuild'den canlı yayında inşaat sektörü buluşmaları!

Güçlü küresel ağını inşaat sektörüne aktararak yeni iş, ortaklık ve satın alma fırsatları yaratmayı amaçlayan Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul, “Paydaşlarımızla Birebir” sosyal medya buluşmaları düzenliyor. Canlı yayının bu haftaki konuğu, Değişim Mimari İnovatif Yönetim Danışmanlığı Kurucusu Demet D

istanbul imşaat sektörü Haberi

istanbul imşaat sektörü

HY Gayrimenkulun Yönetim Kurulu Başkanı Harun Acar, inşaat sektörünün son yıllardaki dönüşümüne dikkat çekerek, "Üretmek kolay, önemli olan üretileni tüketici ile buluşturmak. Bu noktada biz devreye giriyoruz. Her iş profesyonellerce yapılmalı" dedi.Son yıllarda kaydettiği hızlı büyüme ile ekonominin lokomotifi haline gelen inşaat sektörünün ulaştığı hacim; üretim, satış ve diğer hizmet ayaklarında ayrışma ve profesyonelleşmeyi kaçınılmaz kılıyor. Bu ciddi yapısal dönüşümde İstanbul önemli bir aşama kaydederken, Ankara da bu yönde önemli bir değişim sürecine girmiş bulunuyor. Son dönemde büyük inşaat firmalarının marka projelere imza attığı Ankara'da satış ayağında faaliyet gösteren gayrimenkul profesyonelleri arasında HY Grup, başı çekiyor. 


Bursa...