05 / 05 / 2024

İstanbul ipek yolu

İstanbul ipek yolu

Türk Hava Yolları kısa bir süre içinde dünyanın en büyük ağı haline gelmeyi hedefliyor

1933 yılında Heybeliada'da İsmet Paşa yolu 21 bin liraya yapılmış!

1933 yılında İstanbul'da bazı yollar yapılmış. Bunlardan biri de Heybeliada İsmet Paşa yolu. Söz konusu yol 21 bin liraya mal olmuş.

1941 yılında Kasımpaşa- Halıcıoğlu sahil yolu inşaatı 80 bin liraya yapılmış!

1941 yılında Kasımpaşa-Halıcıoğlu sahil yolu projeleri İstanbul Belediyesi tarafından hazırlanmış. Söz konusu proje için 80 bin liralık bütçe hazırlanmış.

Kuzey Marmara Otoyolu Çamlık-Reşadiye Bağlantı Yolu 1/5000 ve 1/1000 imar planı askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Kuzey Marmara Otoyolu Anadolu Yakası Çamlık-Reşadiye Bağlantı Yolu 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

İstanbul Aymama Deresi'ne bisiklet yolu inşa edilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Aymama Deresi'nde ıslah çalışmalarına hızla devam ediyor. Belediye proje dahilinde bisiklet yolu inşa edilecek.

Beyoğlu Kültür Yolu projesi İstanbul'un cazibesini artıracak!

Galataport'tan Taksim Meydanına uzanan "Beyoğlu Kültür Yolu" projesinde çalışmalar hızla devam ediyor. İstanbul'un cazibesini artırması hedeflenen projenin tüm mekanlarında çalışmalar sürüyor.

Mimarlar Odası 'Kanal İstabul' için toplandı!

Mimarlar Odası, Kanal İstanbul su yolu projesi ÇED raporu ile ilgili toplantı düzenledi. Mücella Yapıcı, toplantıda ÇED raporuyla ilgili sunum yaptı.

Türkiye'nin büyümesinden pay almanın en kolay yolu hisse senedi almak!

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gönen, Vatandaş için Türkiye'nin ve şirketlerin büyümesinden pay almanın en kolay yolu bizden hisse senedi almak olduğunu ifade etti.

Gebze-Halkalı demir yolu hattı yarın açılıyor!

Gebze-Halkalı demir yolu hattı, yarın itibariyle hizmete açılıyor. Açılacak 63 kilometrelik hatla yolculuk 185 dakikadan 115 dakikaya inecek. Hat, İstanbul-Ankara arasındaki yüksek hızlı trenle de entegre olacak.

Lüleburgaz'da üst geçit yıkıldı! Edirne-İstanbul yolu trafiğe kapandı!

Lüleburgaz'da E-5 karayolu üzerinde damperi açılan kamyon üst geçide çarptı. Kazada kamyon şoförü yaralanırken, üst geçidin yıkılmasıyla Edirne-İstanbul yolu trafiğe kapandı.

Demir İpek Yolu hattı resmen açıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Demir İpek Yolu hattı resmen açıldığını duyurdu...

İpek Yolu Rusya üzerinden Avrupa’ya ulaştı!

30 Ekim'de resmi açılışı yapılan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesi 10 yılda tamamlandı. Yeni İpek Yolu sayesinde Türkiye ile Çin arasında kara ulaşımı 30 günden 10 güne, deniz yolu ulaşımı ise iki aydan iki haftaya inecek.

Demir İpek Yolu'nda ilk sefer 30 Ekim'de!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nde ilk tren seferinin 30 Ekim'de başlayacağı bilgisini verdi. 

Gökorman Rezidans Ümraniye fiyat listesi!

İstanbul Şile Yolu üzerinde inşa edilen Gökorman projesi 420 daireden meydana geliyor. Projede aylık 2 bin 292 TL'den başlayan taksitlerle daire sahibi olunabiliyor. İşte Gökorman Rezidans Ümraniye fiyat listesi...

İstanbul ipek yolu Haberi

İstanbul ipek yolu

İngiliz Financial Times gazetesine konuşan THY Genel Müdürü Temel Kotil, “Amacımız çok açık. İpek Yolu gibi her yeri İstanbul’a bağlıyoruz” dedi. Bu yılın ilk dört ayında geçen yılın eş dönemine göre business class yolcusu sayısının yüzde 51, uluslararası transit yolcu sayısının ise yüzde 41 arttırakak büyük bir büyüme yakaladıklarını vurgulayan Kotil, “Avrupa’nın çoğu ülkesine havayolu ile 3-4 saat uzaklığında olan İstanbul, mükemmel bir lokasyon. THY de 2003 yılından bu yana adeta sıfırdan tesis edildi” diye konuştu.


Borcu 8 milyar liraya yaklaştı


Financial Times gazetesi ise, THY’nın büyüme hamlesine vurgu yaparak şu değerlendirmede bulundu: “Şirketin halen 200’e yakın destinasyona uçuyor. Bu ay da Kigali’ye (Raunda) uçmaya başladı. Filosundaki uçaklarının sayısı 2006 yılında 100 iken bu yılın sonunda 190’a ulaşacak. THY, Barcelona ve...