24 / 05 / 2024

İstanbul İtfaiyesi helikopter

İstanbul İtfaiyesi helikopter

Yapılan araştırmalar üzerine 22 metre uzunluğunda 195 kilometre hızında Sikorsky S-64 Skycrane helikopteri uygun bulundu. 10 ton su kapasiteli helikopterin kiralanarak İstanbul İtfaiyesi ’ne kazandırıldı.

İstanbul'daki İBB'ye ait binanın 25 yıllık tahsisinin iptali engele takıldı!

Fatih’te İstanbul İtfaiyesi’nin yanı başında yer alan İBB’ye ait binanın 2010'da Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ne 25 seneliğine bedelsiz tahsis edilmesine ilişkin kararın iptali, İBB Meclisi’nde AKP-MHP grubunun oyları ile kabul edilmedi. İşte ayrıntılar...

DoubleTree by Hilton Istanbul Ataşehir Ağustos'ta açılıyor!

İstanbul Ataşehir'de Brandium AVM'nin hemen yanında faaliyette bulunan Silence Istanbul Hotel'in tabelası değiştirildi. Otel, önümüzdeki Ağustos'tan itibaren hizmet sunacak.

İstanbul’un hızlı değerlenen semtleri hangileri?

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, geçen sene İstanbul'da en çok konut satışı yapılan ilçeler ve pandemi sonrası hızlı değerlenen bölgeleri değerlendirdi...

Ankara'daki AOÇ arazisine helikopter hangarı mı inşa edilecek?

Ankara'nın merkezinde bulunan Atatürk Orman Çiftliği arazisine helikopter inşa edileceği iddia edildi. Sözcü Gazetesi köşe yazarlarından Aytunç Erkin, bugünkü köşe yazısında bu iddiayı kaleme aldı.

Enes Batur yeni evine helikopter pisti yaptırdı!

Ecenaz Üçer ile yeni bir aşka başlayan sosyal medya fenomeni Enes Batur, yeni aldığı evine helikopter pisti yaptırdı.

Büyükada'ya heliport geliyor!

Son dönemlerde fayton tartışmalarıyla sık sık gündeme gelen İstanbul Büyükada'ya helikopter iniş alanı inşa edilecek.

Büyükada Helikopter İniş Alanı 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Adalar İlçesi, Büyükada Helikopter İniş Alanı (Heliport), Teknik Altyapı Alanı ve İskele Amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın sinyalizasyonunu ASELSAN geliştirecek!

İstanbul metrosunda ASELSAN tarafından geliştirilen sinyalizasyon sistemi kullanılacak. Sistem Kalyon-Kolin-Cengiz Marmaray iş ortaklığı ve ASELSAN işbirliğinde yapılacak...

Trabzon Tonya'daki otele helikopter pisti mi yapılacak?

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ataman, Ağustos ayında Tonya Erikbeli yaylasındaki otelinin açılışını yaptı. Açılışa giderken ulaşımda zorluk çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, otele helikopter pisti gerekiyor dedi...

Ali Ağaoğlu oğlu için helikopter gönderdi!

Alaçatı tatilinin ortasında Ali Ağaoğlu'nun oğlu Ali Ege, babasını özledi. Bunun üzerine anne-oğul, Ali Ağaoğlu'nun gönderdiği helikopterle İstanbul'a döndü.

Çiftçi Towers ile ihtişamı hissedeceksiniz!

Konumu, tasarımı, muhteşem manzarası ile lüks tanımı ile dikkat çeken Çiftçi Towers projesinde kulelerin her ikisinde de helikopter pisti bulunuyor. Projedeki evler panoramik İstanbul manzarasına hâkim.

Alp Havacılık Helikopter İş Merkezi 3 Ekim'de açılıyor!

Türk Genel Maksat Helikopter Projesi kapsamında Sikorsky helikopterleri için bir dizi üretimin yapılacağı Alp Havacılık Helikopter İş Merkezi 3 Ekim'de açılıyor.

Renaissance Polat Istanbul Hotel yenilendi!

Renaissance Polat Istanbul Hotel yenilenen yüzü ile misafirlerine keyifli bir İstanbul deneyimi yaşatacak.

İstanbul İtfaiyesi helikopter Haberi

İstanbul İtfaiyesi helikopter

Göreve geldiği günden bu güne İstanbul İtfaiyesi’ni dünya itfaiyeleriyle yarışa sokan Kadir Topbaş, bugünkü hamlesiyle de birçok dünya ülkesini geride bırakan “Alev Kartalı” yangın helikopterini hizmete aldı.


Haliç Kongre Merkezi Otoparkı’nda düzenlenen hizmete alım töreninde 299 yıllık İstanbul İtfaiyesi’nin yeni gözdesi  “Alev Kartalı” da tatbikat yaptı.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ında hazır bulunduğu tatbikatı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan ve İBB bürakratlarıyla birlikte vatandaşlar izledi.


Geçtiğimiz yıl Polat Tower’da çıkan yangın sonrasında Başkan Kadir Topbaş, itfaiyeyi havadan müdahale için güçlendirme talimatı vermişti. Yapılan araştırmalar üzerine 22 metre uzunluğunda 195 kilometre hızında Sikorsky S-64 Skycrane helikopteri uygun bulundu. 10 ton su kapasiteli helikopterin kiralanarak İstanbul İtfaiyesi’ne kazandırıldı.


Programda konuşan Başkan Kadir Topbaş, İstanbul İtfaiyesi’nin 7/24 çalışma...