17 / 05 / 2024

İstanbul kamu binası yenileme

İstanbul kamu binası yenileme

İstanbul Valiliğince sürdürülen İSMEP kapsamında 5,5 milyar liralık kaynak harcanarak ildeki 1044 okul, 48 hastane, 61 poliklinik, 38 yurt, 55 idari bina ve 22 sosyal hizmet binası olmak üzere toplamda 1268 yapı güçlendirildi veya yeniden inşa edildi.

TMMOB açıkladı! 530 bin kamu binasının envanteri maalesef yok!

Kahramanmaraş'ta yaşanan 6 Şubat depremlerinin üzerinden bir sene geçerken TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası'nın hazırladığı rapora göre, Türkiye'deki 530 bin kamu binasının envanterinin olmadığı belirtildi. 

Halk GYO İstanbul Etiler binasının değeri ne kadar?

Halk GYO İstanbul Etiler binasının 2021 yılsonu değerleme raporu yayınlandı. Peki Halk GYO İstanbul Etiler binasının değeri ne kadar?

1915 Çanakkale Köprüsü istihdama katkı sağlayacak! 

1915 Çanakkale Köprüsü projesi hakkında değerlendirmede bulunan İstanbul Kamu Özel Sektör İş Birliği Mükemmellik Merkezi ve Dünya KÖİ Uzmanları Birliği Orta Asya Bölüm Başkanı Dr. Eyüp Vural Aydın dev projenin istihdama katkıda bulunacağını dile getirdi. 

İstanbul'daki kamu binaları depreme dayanıklı hale getirildi! 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya son 15 yılda İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi ile İstanbul genelinde çok sayıda kamu binasının depreme karşı dayanıklı hale getirildiğini dile getirdi. 

Ulaşım yatırımları Sakarya'da konut satışlarını arttırdı!

Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Avrasya Tüneli gibi büyük yatırımların ülke ekonomisini önemli ölçüde artırdığını söyleyen İstanbul Kamu Özel Sektör İşbirliği Mükemmellik Merkezi Başkanı Eyüp Vural, özellikle Sakarya'da konut satışlarının arttığını dile getirdi. 

İzmir Tabip Odası'ndan Aile Sağlık Merkezleri için kamu binası talebi!

İzmir Tabip Odası, Kovid-19 salgınıyla mücadelede eden kurumlardan olan Aile Sağlık Merkezleri’nin fiziki şartlarının iyi olmadığına, güneş görmeyen ve havalandırması bulunmayan yapılarda hizmet sunulduğunu belirtti.

DEVA Partisi'nden Kanal İstanbul açıklaması!

DEVA Partisi, Kanal İstanbul için itiraz dilekçesini sundu. Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Yasemin Bilgel, "Kanal İstanbul kamu yararına olan bir proje midir?" dedi.

Bir partinin başkanlık seçimleri için kamu binasının tahsis edildiği iddiası TBMM'de!

Bir partinin ilçe kadın kolları başkanlık seçimi için bir kamu binasının tahsis edildiği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ 133 konut ve 107 iş yerini bugün satıyor!

TOKİ 31 ilde 133 konut ve 21 ilde 107 iş yerini bugün satışa çıkarıyor. Müzayede, TOKİ İstanbul Hizmet Binası ile İstanbul Bilkent Otel ve Konferans Merkezi'nde yapılacak...

TOKİ 31 ilde 11 konut ve 21 ilde 107 iş yerini satıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 31 ilde bulunan 11 konutu ve 21 ilde yer alan 107 iş yerini satışa çıkarıyor. Müzayede, 17 Aralık 2020 tarihinde TOKİ İstanbul Hizmet Binası Konferans Salonu'nda düzenlenecek.

Kamu binalarının risk durumu ölçülüyor!

Ülke genelinde 480 bin kamu binasının envanteri hazırlanıyor. Üniversitelerin desteğiyle üretilen modelde bir tabletle binalarda tahribata gerek kalmadan risk durumu tespit ediliyor.

Kadın kolları başkanlık seçimi için kamu binasının tahsis edildiği iddiası TBMM'de!

Bir partinin ilçe kadın kolları başkanlık seçimi için bir kamu binasının tahsis edildiği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mevlüt Kurt'tan kamu binalarının kiralarına ilişkin açıklama!

Mersin'de kent merkezinde atıl durumda bulunan çok sayıda kamu binası olmasına rağmen İŞKUR İl Müdürlüğü’nün yüksek bedelle 5 katlı yeni bir binayı kiralanmasına ilişkin Mevlüt Kurt açıklama yaptı...

İstanbul kamu binası yenileme Haberi

İstanbul kamu binası yenileme

 İstanbul Valiliğince sürdürülen İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında 5,5 milyar liralık kaynak harcanarak ildeki 1044 okul, 48 hastane, 61 poliklinik, 38 yurt, 55 idari bina ve 22 sosyal hizmet binası olmak üzere toplamda 1268 kamu binası güçlendirildi veya yeniden yapıldı.


Bu binaların yüzde 90'ı tamamlanıp hizmete açılırken, yüzde 10'unun ise 2019 yılına kadar hizmet vermeye başlaması bekleniyor.


İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) Direktörü Kazım Gökhan Elgin, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında güçlendirilmesi gerçekleştirilen veya yeniden yapılan kamu binaları hakkına AA muhabirine bilgi verdi.


İSMEP'in 2006 yılında kurulan İPKB tarafından hayata geçirildiğini anımsatan Elgin, "Son 10 yılda depreme karşı güçlendirdiğimiz, yeniden yaptığımız ve 2019'a kadar yapımını bitireceğimiz projeler için...