04 / 05 / 2024

istanbul kaza risk haritası

istanbul kaza risk haritası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentteki trafik kazalarının önlenmesi, kaza sonucu ölüm ve yaralanmaların azaltılması amacıyla "Trafik Güvenliği Ana Planı" hazırlıyor.

İstanbul'da risk yasası hayata geçirilmeli! Detaylar peş peşe açıklandı! Büyük deprem öncesi...

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu, yaklaşık 1000 sayfalık taslak raporunu hazırladı. Raporda yer verilen talepler ve ayrıntılar peş peşe açıklandı. 

Prof. Dr. Osman Bektaş: İstanbul'u beklerken, Trabzon'da her an deprem olabilir! Risk Trabzon'da 2, Rize'de 3 kat arttı!

Beklenen olası büyük Marmara depremi sebebiyle tüm gözler İstanbul'a çevrilmişken; uzmanlar Karadeniz fayında deprem riski olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Osman Bektaş, deprem riskinin Risk Trabzon'da 2 kat, Rize'de 3 kat arttığına dikkat çekti. 

Meclis'ten kritik İstanbul depremi tespitleri: Binaların yüzde 15'i risk altında! 7.5 büyüklüğünde deprem...

Uzmanların senelerdir uyarılarda bulunduğu büyük İstanbul depremi yeniden gündemde. Meclis'ten kritik İstanbul depremi tespitleri: Binaların yüzde 15'i risk altında! 7.5 büyüklüğünde deprem...

Altında fırın olan binalar büyük risk altında! İstanbul'da tam 4 bin binayı fırınlar eritiyor!

Mega kent İstanbul’da altında fırın olan binalar büyük risk altında. Bilim insanları fırınların ısısıyla beton ve demirin yapısının bozulduğunu belirtirken, İstanbul’da binaların altındaki toplamda 4 bin fırının yönetmeliğe uygun yapılmadığı belirtildi.

İstanbul'da risk sıfıra inecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da 2021 hedeflerinin kentte 100 bin konutu dönüştürmek olduğunu duyurdu. İstanbul'da 14 bin 151 riskli yapı bulunuyor...

Kanal İstanbul'da Boğaz’dan daha sık mı kaza olacak?

Kanal İstanbul projesi'nin İşletme Risk Değerlendirme Raporu’na ulaşıldı. Rapora göre, Kanal İstanbul'da yaşanabilecek kaza sıklığı riski İstanbul Boğazı'ndan daha fazla...

İstanbul’daki 1.8 milyon binanın yüzde 60’ı risk altında!

17 Ağustos’tan günümüze kadar olası depreme karşı alınan tedbirlerin yetersizliğine değinen Prof. Dr. Naci Görür, “İstanbul’daki 1.8 milyona yakın binanın yüzde 60’ı risk altında. Sadece yüzde 1’i yıkılsa ve her binada bir kişi hayatını kaybetse bile 18 bin insan yapar” şeklinde konuştu.

İstanbul'daki 66 bin binanın risk tespiti yapıldı!

2012'de çıkarılan kentsel dönüşüm yasası kapsamında İstanbul'da 66 bin binanın risk tespiti yapılırken, 325 bin hane halkı da evlerini kentsel dönüşüme dahil etti...

Kanal İstanbul ile boğazdaki risk sona erecek!

İstanbul Boğazı'ndan geçen gemilerin denize döktüğü sintine atıkları, İstanbul Boğazı'nı tehdit eden seviyelere geldi. Kanal İstanbul projesinin hayata geçirilmesi ile birlikte boğazdaki risk de sona erecek.

İstanbul'un sahil şeridi risk altında!

Jeofizik uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Oğuz Gündoğdu, İstanbul için kritik deprem uyarılarında bulundu. Gündoğdu, İstanbul'un sahil şeridinin tamamında risk olduğunu söyledi.

İstanbul'da 600 bin konut risk altında!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 600 bin konutun risk altında olduğunu belirterek "Deprem gelmeden önce yenileme istiyoruz. Birçok çalışmalarımız, tedbirler var." dedi..

İstanbul'un risk haritası çıkarılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentteki trafik kazalarının önlenmesi, kaza sonucu ölüm ve yaralanmaların azaltılması amacıyla "Trafik Güvenliği Ana Planı" hazırlıyor.

İstanbul'da, Risk Anlama Konferansı düzenlenecek!

İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon Birimi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek konferansta, İstanbul’un yüksek afet riskini en aza indirmek amacıyla yürütülen çalışmalar paylaşılacak.

istanbul kaza risk haritası Haberi

istanbul kaza risk haritası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentteki trafik kazalarının önlenmesi, kaza sonucu ölüm ve yaralanmaların azaltılması amacıyla "Trafik Güvenliği Ana Planı" hazırlıyor.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentte meydana gelen trafik kazalarını önlemek, kazalardan kaynaklanan ölüm ve yaralanmaları azaltmak amacıyla "Trafik Güvenliği Ana Planı" hazırlıyor.


AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürlüğü tarafından hazırlanacak planda, şehirde sıkça kazaların meydana geldiği "kara noktalar" belirlenerek, İstanbul'un "kaza risk haritası" oluşturulacak.


Ayrıca, bir yıl boyunca kamera kayıtları yapılarak kaza noktaları, kazaların oluş şekilleri, nedenleri, etkileri irdelenerek, kent yol ağına ait kaza risk derecelendirmesi yapılacak.


Çalışma sonucunda, şehirde kaza riski yüksek yol ve kavşak noktalarında yeni uygulama, uyarı ve ikaz sistemlerinin kurulmasına yönelik raporlar hazırlanacak.


Trafik kazaları sonrasında acil müdahale, ilk yardım ve kurtarma hizmetlerinde yaşanan sorunlar da hazırlanacak plan çalışmasında...