01 / 05 / 2024

İstanbul Kent Müzesi topkapı

İstanbul Kent Müzesi topkapı

Topkapı'da hayata geçirilecek olan İstanbul Kent Müzesi için ilk adımlar atıldı. İhalesi, 9 Eylül 2014 tarihinde yapılacak olan İstanbul Kent Müzesi'nin 350 günde tamamlanması planlanıyor...

İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin Atatürk Havalimanı'na taşınacağı iddiası TBMM'de!

İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin Atatürk Havalimanı'na taşınacağı iddiası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi izinsiz belediye alanı işgali iddiasıyla yıkıldı!

İstanbul Beylikdüzü'nde yer alan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi izinsiz belediye alanı işgali iddiasıyla yıkıldı.

Ahmet Keleşoğlu Kent Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Karaman'ın Ermenek ilçesinde geçtiğimiz aylarda yapımına başlanan Ahmet Keleşoğlu Kent Müzesi'nin inşaatı tamamlanıyor.

İstanbul Havalimanı Müzesi açıldı!

İstanbul Havalimanı Müzesi 'Türkiye'nin Hazineleri-Tahtın Yüzleri' sergisiyle hizmete açıldı...

Antalya Kent Müzesi Kompleksi açılış için gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ilk tamamlanacak projeler arasında gösterdiği Antalya Kent Müzesi Kompleksi’nde çalışmalar yeniden başladı. 

Çamlıca Cami İslam Medeniyetleri Müzesi'nde son durum ne?

İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Büyük Çamlıca Camisi altında yer alan İslam Medeniyetleri Müzesi de Topkapı Sarayı'na doğal olarak Cumhurbaşkanlığı'na bağlı bir müze olacağını kaydetti.

Antalya Kent Müzesi 29 Ekim'den önce açılacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel döneminde başlanan Kent Müzesi projesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde hizmete açılacağı müjdelendi.

İstanbul'a Cumhuriyet Müzesi geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat yaptığı açıklamada İstanbul’a bir Cumhuriyet Müzesi yapmak üzere hazırlıklara başladıklarını müjdeledi.

İBB’den 7.3 milyon TL’ye okçuluk müzesi!

İnşaatına başlanan Beyoğlu Okçuluk Müzesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinden 7.3 milyon TL çıkacak. 

‘Cibali Karakolu’ polis müzesi olacak!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, uzun zamandır metruk durumda bulunan üç katlı tarihi binayı polis müzesi yapmak için Vakıflar Genel Müdürlüğü ile temas haline geçti.

Alevi dernekleri, Ankara'da Madımak Müzesi kuracak!

Sivas'ta 25 sene önce Madımak Oteli’nin yakılması sonucu hayatını kaybeden 33 kişi için yürütülen mücadele Başkent'e taşındı. Alevi dernekleri, Ankara’da Madımak Müzesi kuracak.

Bursa Kent Müzesi'nin ek binası hizmete açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Kent Müzesi'nin ek binası olarak hizmet verecek olan defterdarlık binasını yeniledi.

İzmir’in ilk kent müzesi açılıyor!

Kültür, sanat alanlarında çalışmaları destekleyen Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir’in ilk kent müzesinin açılış müjdesini verdi. Proje için eski un fabrikası aslına sadık kalınarak müzeye dönüştürülecek. 

İstanbul Kent Müzesi topkapı Haberi

İstanbul Kent Müzesi topkapı

İstanbul'un yeni müzesi İstanbul Kent Müzesi için ilk adımlar atıldı. Topkapı'da inşa edilecek olan İstanbul Kent Müzesi'nin ihalesi, 9 Eylül 2014 tarihinde saat 10.30'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi İhale İşleri Müdürlüğü Merter Ek Hizmet Binası'nda yapılacak. 


İhale sonrasında ise sözleşme imzalandıktan itibaren 5 gün için yer teslimi yapılacak ve söz konusu İstanbul Kent Müzesi 350 günde tamamlanacak. İstanbul'un kültür ve tarihi mirasının sergileneceği İstanbul Kent Müzesi'nde İstanbul'a ait geçmişten günümüze figürler, kültür, yaşam sembolleri yer alacak. 


Topkapı’daki Panorama 1453 Müzesi’nin yanında yapılacak olan İstanbul Kültür Müzesi'nde Marmaray’dan Süleymaniye Camii’ne, Ayasofya’dan Boğaziçi’ne, İstanbul’un kültürü, eğlencesi, yaşamı, kurtuluş, işgal yıllarına birçok kısım yer alacak. 


46 bölümden oluşacak İstanbul Kültür Merkezi'nde İstanbul'un 39 ilçesine de ayrı bir yer verilmiş. Müzede ilçelerin her birinin bir elektronik çekmecesi...