28 / 04 / 2024

İstanbul Kent Savunması

İstanbul Kent Savunması

28 Temmuz'da Kabataş martı projesi nedeniyle iskeleler ile Kabataş Meydanı kapatılacak. İstanbul Kent Savunması, 10 maddede Kabataş projesine karşı görselli bir metin hazırladı.

İstanbul Valiliği'nden Kentsel Dönüşümle Mücadele mitingi açıklaması!

İstanbul Valiliği, İstanbul Kent Savunması ve Kuzey Ormanları Savunması’nın 28 Aralık’ta Kadıköy’de düzenlemeyi planladığı Marmara Kent ve Doğa Mitingine, İstanbul Valiliği'nin yasak getirdiği şeklindeki haberler üzerine açıklama yayınladı.

Yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? TMMOB tek tek açıkladı!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu’nun gerçekleştirdiği 5. İstanbul Kent Sempozyumu'nda yeni kentsel dönüşüm yasası da masaya yatırıldı. Peki yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? Mülkiyet hakkı ihlali yaşanır mı? 

İstanbul Kent Üniversitesi akademik personel alıyor! Geç kalmayın!

İstanbul Kent Üniversitesinde Profesör, Doçent, Doktor Öğretim Üyesi, Araştırma Görevlisi ve Öğretim Görevlisi istihdam edileceği belirtildi. İşte o kadrolar…

İstanbul Kent Üniversitesi 12 Öğretim-Araştırma Görevlisi alıyor! 27 Ocak 2023 son tarih!

İstanbul Kent Üniversitesi Rektörlüğü 12 Öğretim-Araştırma Görevlisi alacağını duyurdu. İlanlara son başvuru tarihi ise 27 Ocak 2023. İşte detaylar…

İstanbul Kent Konseyi'nden Yerebatan Sarnıcı açıklaması: Endişeliyiz!

İstanbul Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu, İBB’nin Yerebatan Sarnıcı’nı güçlendirmek için Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na gönderdiği projenin reddedilmesiyle ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada "Yerebatan Sarnıcı için endişeliyiz" denildi.

Bu ilçelerde oturanlara 'metro' dopingi!

İstanbul kent içi raylı sistem uzunluğu tam 318 kilometreye ulaşacak. Yakın zamanda açılacak metro hatları henüz proje aşamasındayken bile fiyatları artırmaya yetiyor. İşte projelere göre değerlenecek bölgeler...

İstanbul'da raylı sistem uzunluğu 318 kilometreye ulaşacak!

İstanbul'da şu anda 233 kilometre raylı sistem hizmet verdiğini söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ''85 kilometrelik metro hattı projelerimiz tamamlandığında İstanbul kent içi raylı sistem uzunluğu tam 318 kilometreye ulaşacak'' dedi.

Ahmet Davutoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması!

Eski başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kanal İstanbul Projesi ile ilgili olarak gelecek hafta kapsamlı bir rapor hazırlayacaklarını söyledi. Davutoğlu, "İstanbul'u savunmasız bırakır. Proje siyaset üstü taşınmalı. Savunma sorunları soğuk şekilde ele alınmalı" diye konuştu.

Canan Kaftancıoğlu'ndan İstanbul Boğaz'ı tasarısına dair açıklama!

CHP İstanbul İl Başkanı ve İstanbul Kent Hakları İzleme Kurulu Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı İstanbul Boğazı yetkilerinin devriyle ilgili tasarı için, "Tüm hukuki yollara başvurulacak” dedi...

CHP'den Haydarpaşa ve Sirkeci garı açıklaması!

CHP İstanbul Kent Hakları İzleme Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, TCDD'nin açtığı Haydarpaşa ve Sirkeci garı için yapılan ihaleden elenmesi ile ilgili açıklama yaptı.

Bakırköy'de 'insan odaklı kentsel dönüşüm' talebi!

Basın açıklaması yapan Bakırköy Kent Savunması, yerel yönetimlerden beklentilerini açıkladı. Kent Savunması, planlama, kentleşme ve kentsel dönüşüm konularında rant odaklı değil, insan odaklı projeler üretilmesini istediklerini söyledi. 

AC Yapı'nın geçici mühlet süresi 2 ay uzatıldı! 

Moment İstanbul, Kent Life, Dore Life gibi markalı konut projelerine imza atan AC Yapı, sektörde yaşadığı mali sıkıntıyı atlatamayınca konkordato talebinde bulunmuştu. AC Yapı'nın geçici mühlet süresi 2 ay uzatıldı..

AC Yapı resmen konkordato istedi!

Ali coşkun tarafından Ocak 2008'de kurulan AC Yapı resmen konkordato istedi. Şirket bugüne kadar Moment İstanbul, Kent Life, Dore Life gibi markalı konut projelerine imza attı...

İstanbul Kent Öğrenci Yurdu İşletmeleri Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İstanbul Kent Öğrenci Yurdu İşletmeleri Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 230 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Şimşek ve Ali Fuat Şimşek ortaklığında kuruldu. 

İstanbul Kent Savunması Haberi

İstanbul Kent Savunması

Kabataş’a yapılması planlanan martı formundaki transfer merkezi nedeniyle iskeleler ile Kabataş Meydanı 28 Temmuz 2016 sabahı kapatılıyor.


Proje kapsamında Kabataş’ta deniz doldurulacak, trafik yeraltına alınacak, meydana kanat çırpan martı şeklinde transfer merkezi yapılacak. İstanbul Kent Savunması, 27 Temmuz Çarşamba günü saat 18:00’de İBB’yi uyarmak için açık kürsü kuracak.


İstanbul Kent Savunması, 10 maddede Kabataş projesine karşı görselli bir metin hazırladı.


1-) Kamu yararı yok


En az 3 sene Kabataş iskeleleri kullanılamayacak. Açıldığı zaman da halka bugünkünden daha iyi bir hizmet vermeyecek.


2-) Kamu hizmeti değil rant


Yapılmak istenen devasa bir yapı ve inşaat ile Rant sağlanmasıdır, transfer merkezi için bu kadar büyük bir inşaat projesine ihtiyaç yoktur.


3-) Hukuka ve İmara aykırı


İstanbul çevre düzenleme planında yok. Koruma mevzuatına, şehircilik bilimine aykırı. Boğaziçi İmar yönetmeliğine uygun değil....