23 / 07 / 2024

İstanbul kiraları ne kadar düştü

İstanbul kiraları ne kadar düştü

Propin Property Investment Consultancy’nin hazırladığı “İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 2015 Dördüncü Çeyrek Raporu”nda 2015 yılı boyunca A sınıfı ofis binalarındaki boşluk oranlarını ve kira ortalamalarındaki değişimler incelendi.

İstanbul'da 1 Temmuz sonrası yeni kira artışları hesaplandı! İşte ilçe ilçe yeni kiralar!

2 yıldır devam eden kiralara yüzde 25'lik zam oranı Temmuz itibariyle kaldırılıyor. Milyonların gözü yeni kira artışlarına çevrildi. Yeni kiralar ne kadar olacak? İstanbul'da 1 Temmuz sonrası yeni kira artışları hesaplandı. İşte ilçe ilçe yeni kiralar...

Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! Kiraya yüzde 25 sınır uygulaması Temmuz'da bitiyor! Kiralar ne olacak? 

Hükümet tarafından, geçtiğimiz yıl Temmuz 2023’e kadar yenilenecek kira kontratlarına yüzde 25 sınırı getirilmişti. Kiraya yüzde 25 sınır uygulaması Temmuz'da bitiyor. Ev sahibi ve kiracılar, kiralar ne olacağını merak ediyor. 

Ocak ayı ofis kiralarına yüzde kaç zam yapılacak? 2023 iş yeri ve ofis kiraları ne kadar oldu? 

Enflasyon rakamlarının  3 Ocak 2023 tarihinde açıklanmasıyla birlikte iş yerleri ve ofis için kira artış oranları da belli oldu. Peki, Ocak ayı ofis kiralarına yüzde kaç zam yapılacak? 2023 iş yeri ve ofis kiraları ne kadar oldu? İşte detaylar...

Lojman kiraları ne kadar oldu? 2023 rakamları tek tek açıklandı! Lojmanda oturanlar hemen bakın!

Geçtiğimiz sene kiracıları korumak için kira artışlarına yüzde 25 sınırı getirildi. Bu tavanın lojmanlar için de uygulandığı görüldü. Peki 2023 lojman kiraları ne kadar oldu? Tek tek açıklandı! Lojmanda oturanlar hemen bakın!

İstanbul’da kiralar düştü mü? İstanbul’daki kiralara dair son durum!

İstanbul’da kiralar düştü mü, Hangi ilde kiralar ne kadar düştü? Soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

Kiralar yüzde 133,2 arttı! Türkiye'de ortalama kira bedeli ne kadar? İşte il il kira fiyatları!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa Türkiye'deki ortalama kira bedelini açıkladı. Peki Türkiye'de ortalama kiralar ne kadar? İşte kira bedelleri en yüksek iller...

İstanbul, Ankara ve İzmir'de kiralar ne kadar arttı? 

İstanbul, Ankara ve İzmir'de kiralar ne kadar artış gösterdi? İşte hepsiemlak'ın merakla beklenen o analizi...

Yazlık fiyatları ve kiraları ne kadar?

Endeksa yazlık bölgelerdeki konut fiyatları, son yıllardaki değerlenme oranları ve kira bedellerini analiz etti. Peki yazlık fiyatları ve kiraları ne kadardan başlıyor?

Lojman kiraları ne kadar oldu 2019?

Lojman kiracılarının 2019'da ödeyeceği kira bedeli bugün belli oldu. Lojman kiraları 15 Ocak 2019 tarihinde yürürlüğe girecek 389 nolu Milli Emlak Genel Tebliği kapsamında yer aldı. Peki, lojman kiraları ne kadar oldu 2019?

Aralık'ta kiralar ne kadar artacak?

Aralık'ta kira sözleşmesi yenilenen kiracılara senelik ne kadar zam yapılacağı dün belli oldu. Peki, Aralık'ta kiralar ne kadar artacak?

2018 Temmuz'da kiralar ne kadar artacak?

Kira sözleşmesi 2018 Temmuz'da yenilenen kiracılara yapılacak zam oranı bugün belli oldu. Peki, 2018 Temmuz'da kiralar ne kadar artacak?

2018 Mayıs'ta kiralar ne kadar artacak?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmenin senelik olarak yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılıyor. Peki, 2018 Mayıs'ta kiralar ne kadar artacak?

2017 yılında kiralar ne kadar arttı? 

2017 yılı boyunca her ayın başında TÜİK tarafından aylık kira zam oranları açıklandı. Peki 2017 yılında kiralar ne kadar arttı? diyorsanız işte ay ay kira artış oranları...

İstanbul kiraları ne kadar düştü Haberi

İstanbul kiraları ne kadar düştü

Raporda, 2015 genelinde MİA’daki boşluk oranları incelendiğinde, birinci çeyrek ve dördüncü çeyrek dönem sonu arasındaki farkın dikkat çekici olduğu vurgulandı. MİA’daki A sınıfı binalarının boşluk oranı, 2015 birinci çeyrek döneminde %20,9 seviyesindeyken, 2015 dördüncü çeyrek dönemini % 25,6 seviyesinde tamamladığı söylendi. 2015 yılı boyunca MİA Dışı-Asya’da stok artışı gözlendiği iletildi. Artan stokun, MİA Dışı-Asya’ya olan talep tarafından emilmesi sonucunda, boşluk oranı 2015 yılının dengeli geçirdiğinin bilgisi verildi. MİA Dışı-Asya’da A sınıfı ofis binalarındaki boşluk oranında 2015 dört çeyrek boyunca belirgin bir değişiklik göstermediği belirtildi.



KİRA ORTALAMALARI GENEL OLARAK DÜŞTÜ

Propin tarafından hazırlanan raporda, 2015 yılı başından itibaren bütün yıl boyunca Türk Lirası’nın özellikle ABD Doları karşısında değer kaybetmeye başlaması sebebiyle, mal sahipleri tarafından ofis kira rakamlarında düzenleme yapıldığının bilgisi verildi....