14 / 05 / 2024

İstanbul kıyı şeridi

İstanbul kıyı şeridi

1976 yılında İstanbul'da kıyıların yüzde 99'u halka kapalıymış. Kıyı şeritlerini halka açmak için kumlamak, kayalamak ya da presle sıkıştırılmış çöplerin asfalt benzeri bir madde ile karıştırılarak sahillerin doldurması düşünülmüş.

Büyük deprem sonrasında İskenderun’da kıyı şeridi tam 1 metre çökmüş!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin Hatay'ın kıyı şeridinde yol açtığı yıkıntı, su altı kameralarıyla kaydedildi. İskenderun, Arsuz ve Samandağ ilçelerinde yapılan çekimlerde fay hattının denizaltındaki tahribatı görüntülendi.

Olası büyük Marmara depreminde tsunami olacak mı? İstanbul kıyıları nasıl etkilenir? Uzmanlar peş peşe açıkladı!

Olası büyük Marmara depreminde tsunami olacak mı? İstanbul kıyıları nasıl etkilenir? Uzmanlar peş peşe açıkladı!

Florya Plajı’nı da kapsayan kıyı şeridi turizme açıldı!

AKP’li Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Deniz Köşkü koruma alanı içinde kalan Florya Plajı’nı da kapsayan kıyı şeridini turizme açtı. 273 bin metrekarelik sahile otel, AVM, sergi alanları ve otopark yapılabilecek…

Büyükçekmece Pearl of İstanbul Evleri!

Hema İnşaat tarafından hayata geçirilen projenin 1 kilometre uzunluğunda kıyı şeridi yer alıyor. Büyükçekmece Pearl of İstanbul Evleri toplam 1.800 adet daireden meydana geliyor.

Büyükçekmece Pearl of İstanbul iletişim!

Büyükçekmece Pearl of İstanbul iletişim için 0212 285 22 40 numaralı telefonu arayabilirsiniz. Toplam arsa alanı 62 bin metrekare olarak belirlenen projenin 1 kilometre uzunluğunda kıyı şeridi bulunuyor.

Mersin Kazanlı Kıyı Şeridi Projesi'nde firma davaları sonuçlandı!

Mersin'in büyük çaplı ilk turizm projesi olma özelliği taşıyan Tarsus-Kazanlı Kıyı Şeridi Projesi'nde geçtiğimiz kasım ayında yapılan tahsislerin iptalinden sonra firmaların açtığı dava sonuçlandı.

Haliç kıyılarında inşaat yasaklandı!

1984 yılında Haliç'in denizle yol arasında kalan kıyı şeridi, Haliç SİT Bölgesi olarak ilan edilmiş ve Haliç kıyılarında hiçbir inşaata izin verilmeyecekmiş. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

1984 yılında Haliç kıyılarında inşaat yasaklanmış!

1984 yılında Haliç'in denizle yol arasında kalan kıyı şeridi, Haliç SİT Bölgesi olarak ilan edilmiş ve Haliç kıyılarında hiçbir inşaata izin verilmeyecekmiş. Belediye bünyesinde ''Haliç Proje ve Uygulama Müdürlüğü'' kurulmuş.

Bayraklı kıyı şeridi yeniden tasarlanıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Turan'dan kent merkezine doğru uzanan 8 kilometrelik kıyı şeridinin yeniden tasarlanması için uygulama projelerini tamamladı. Bölgede bisikletli mola teraslan, engelli çocukların da kulanabileceği oyun alanı yer alacak.

Kartal Kıyı Kenar Çizgisi imar planı 25 Ocak'ta askıdan indiriliyor!

Kartal Belediyesi, İstanbul Kıyı Kenar Çizgisi G22A9D4D pafta imar planını 25 Ocak 2015 Pazar günü askıdan indiriyor. İstanbul Kıyı Kenar Çizgisi 1/1000 ölçekli plan tadilatı, 25 Aralık 2014'te ilanen askıya çıkarılmıştı.

Mavişehir’den İnciraltı’na uzanan 40 kilometrelik kıyı şeridi düzenleniyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilerin denizle bağının güçlendirilmesi için “İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi” çerçevesinde Mavişehir’den İnciraltı’na uzanan 40 kilometrelik kıyı şeridinin yeniden tasarlanmasını hedefleyen projesine devam ediyor.

Şile Ömerli Kömürlük Köyü imar planı askıda!

Şile, Ömerli Havzası 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Kömürlük Köyü itirazlarına ilişkin plan askıya çıkarıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, planı 15 Şubat 2014'te onaylamıştı. İşte o plan...

Kadıköy Renovia İstanbul'a yoğun ilgi!

Vartaş'ın merakla beklenen projesi, Kadıköy Renovia İstanbul satış öncesinde yabancılara tanıtıldı. Uzun zamandır merakla beklenen proje şimdiden yoğun ilgi görmeye başladı. Proje 2016 yılında teslimlere başlayacak.

İstanbul kıyı şeridi Haberi

İstanbul kıyı şeridi



SAHİLLER DOLDURULUP ÖZEL MÜLKİYETİN DENİZLE İLİŞKİSİ KESİLECEK


İsvan, <<Kıyıların halk yararına açılması için proje hazırlanıyor>> dedi.


MİMARLAR Odası ''İstanbul Şubesi “İstanbul kıyıları ve şehir imar planlarında kamu hizmetleri için ayrılmış alanların büyük kısmının belirli bazı tekellere geçirildiğini’’ açıklamıştır. 

  Bu konuda yapılan açıklamada “Halkın gereksinmelerini karşılayacak % 1 oranında bir alan dahi kalmadığı, bu nedenle İstanbul Belediyesi’nin belli kişi ve zümreler emrine verilmiş belediye ve hazine arsalarının halkın, kullanımına açılması için gösterdiği çaba ve yaptığı girişimlerin desteklendiği‘‘ belirtmiştir.

  İstanbul Belediye Başkanı İsvan da ''Sahilleri doldurarak özel mülklerin denizle ilişkisini keseceğiz, sonra da bu sahilleri halka açacağız’’ demiştir.


HAZIRLANAN PROJE


  İstanbul Belediyesi, kıyıların...