21 / 05 / 2024

İstanbul Konaklama Sektörü Durum Analiz Raporu

İstanbul Konaklama Sektörü Durum Analiz Raporu

Kadir Topbaş, "Turizm, ekonomiye önemli katkı sağlayan bir sektör. Bu alanın daha fazla geliştirilmesi gerekiyor" dedi. Topbaş, göreve geldiği günden itibaren İstanbul'un turizmini geliştirmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bakanlık açıkladı! Konaklama sektörünün tamamı denetlenecek

Türkiye'de Turizm gelirleri, senenin ilk 9 ayında geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 20,1 yükselişle 42 milyar dolara çıktı. Bu rakamın yıl sonunda ise 55,6 milyar dolara ulaşması beklenmekte. Yapılan açıklamada 2024 sene sonunda konaklama sektörünün tamamının bakanlık denetimine gireceği açık

Yapı Fuarı-Turkeybuild Istanbul, Yapı sektöründe çevik dönüşümü konuşuyor!

Yapı Fuarı-Turkeybuild Istanbul’un ikinci gününde “Yapı Sektöründe Sürdürülebilir Büyümenin Sırrı: Çevik Dönüşüm” konusu masaya yatırıldı...

Konaklama yatırımlarında İstanbul ve Antalya'nın ağırlığı sürüyor!

Türkiye Otelciler Birliği'nin (TÜROB) tarafından yapılan araştırmaya göre, konaklama sektörü yatırımlarında 9 ayda proje sayısında düşüş olurken, yatırım tutarı yüzde 7,5 oranında arttı

Konaklama sektöründe yatırım stratejileri nasıl şekillenecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Mehmet Küçükkaya bugünkü yazısında konaklama sektöründe yatırım stratejilerinin nasıl şekilleneceğinden bahsetti. İşte o yazı...

Konaklama sektörü istihdamı yüzde 12 büyüdü!

AKTOB Araştırma Geliştirme (AR-GE) Birimi'nin derlediği verilere göre, geçen yıllarda ortalama yüzde 10-12 aralığında büyüyen konaklama sektörü istihdamı, 2015 yılının ilk yarısında ancak yüzde 3,8 artabildi.

Türkiye'de en çok iş kazası inşaat sektöründe yaşanıyor!

2015 yılının ilk 6 ayında iş kazası sonucu hayatını kaybeden 794 işçiden en çok işçi ölümü İstanbul, Adana, Konya, Antalya ve İzmirde oldu. En çok işçi ölümü inşaat sektöründe.

Turizmde konaklama sektöründe 94 projeye teşvik sağlandı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) tarafından yapılan derlemeye göre, konaklama sektöründe 4 aylık dönemde, komple yeni yatırımlar için teşvik alan projeler tamamlandığı zaman 5 bin 273 kişiye iş imkanı yaratılacak.

Gayrimenkul sektörü rotasını öğrenci yurtlarına çevirdi!

Gayrimenkul sektörü gözlerini öğrenci yurtlarına çevirmiş durumda. Özellikle 9'u devlet 41 'i özel olmak üzere toplamda 50 üniversitenin bulunduğu İstanbul'da durum dikkat çekici.

Özyurtlar İnşaat, AVM ve yapı market sektörüne giriyor!

İstanbul Esenyurt’ta hayata geçirdiği konut projelerinin ardından perakende sektörüne giren Özyurtlar İnşaat, Nmerkez Outlet ile alışveriş merkezi sektöründe, Neyzen ile yapı market alanında büyümeyi hedefliyor

Konaklama sektöründe yatırım teşviğinin yüzde 36'sı Antalya'da!

Konaklama sektörü Ocak-Nisan döneminde 94 yeni proje için 1,32 milyar TL'lik yatırım teşviği alırken, bu bütçenin yüzde 36,4'ü Antalya'da harcanacak.

Konaklama sektörü 94 yeni proje için yatırım teşviği aldı!

Konaklama sektörü, ocak-nisan döneminde, sabit yatırımı toplam 1,32 milyar lira olan 94 yeni proje için yatırım teşviği aldı. Sabit yatırımın yüzde 36'sı Antalya için planlandı.

İstanbul'da gayrimenkul sektörü yükselmeye devam edecek mi?

Gayrimenkul sektörüyle ilgili son üç ayda yayınlanan raporlar İstanbul odaklı yükseliş ivmesinin artarak devam edeceğini gösteriyor. Peki üretim ve satış ve fiyatlardaki yükseliş eğilimi ne kadar sağlıklı?

Türk yapı malzemeleri sektörü 100 milyar dolar ihracat hedefliyor!

İSTANBUL Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) Yapı Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar, , “2023 ihracat hedefimiz 100 milyar dolar. Türk yapı malzemeleri sektörü olarak dünyada ilk üçe girmeyi hedefliyoruz” dedi.

İstanbul Konaklama Sektörü Durum Analiz Raporu Haberi

İstanbul Konaklama Sektörü Durum Analiz Raporu


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'nin (TUROB) geleneksel öğle yemeğine katıldı.


Yemekte konuşan Topbaş, göreve geldiği günden itibaren İstanbul'un turizmini geliştirmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi.


İstanbul'un tanıtımına katkı sağlamak amacıyla turizme önem verdiklerini ifade eden Topbaş, "Hedeflerimizi doğru belirledik ve gelinen nokta, güzel bir başarı öyküsü. Henüz daha basamakların ilklerindeyiz, çıkmamız gereken basamaklar var. Bununla ilgili Büyükşehir Belediyesi olarak yapmamız gereken ne varsa, her şeye hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Kültürel zenginliğimizin takdimi ve gelen misafirlerin sadece alışveriş, müzeleri gezmek değil, yeni birtakım destinasyonları oluşturmak adına da katkı sunabiliriz. Bunu da çalışmamız gerekir" diye konuştu. 


"İstanbul marka değeri olan önemli bir kent"


Topbaş, birçok projeyi hayata geçirdiklerini anlatarak, "İstanbul'un denizleri temiz ve plajları açık. Bu durum İstanbul için...