08 / 05 / 2024

istanbul konu kredisiyle ev almak

istanbul konu kredisiyle ev almak

İstanbul’da Şişli, Beşiktaş, Sarıyer gibi merkezi bölgelerde konut kredisiyle 100 metrekare bir eve sahip olmak için gelirinin 12 bin 357 TL olması şart. Türkiye’de en az maaşla ev sahibi olunabilecek şehir ise Şanlıurfa.

Hükümet ve muhalefet Meclis'te depremi konuştu: İstanbul yıkılırsa, Türkiye yıkılır!

TBMM'de beklenen büyük İstanbul depremi ve megakentin dönüşümü konuşuldu. Hükümetten ve muhalefetten konu ile ilgili önemli açıklamalar geldi. İşte o açıklamalar...

Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul’a getirisi ne kadar olacak? Konuşulan rakamlar dudak uçuklattı!

UEFA Şampiyonlar Ligi finali 10 Haziran tarihinde İstanbul’da oynanacak. Spor ekonomisti Tuğrul Akşar, finalin İstanbul’a getirisine ilişkin, “60 bin taraftar gelir. İstanbul yaklaşık 150 milyon Euro (3.1 milyar TL) kazanır” şeklinde konuştu.

İstanbul'u stres bastı! Herkes evde bunları konuşuyor: Ekonomi, kira fiyatları, döviz kuru, tatil planları...

İstanbul Planlama Ajansı temmuz raporuna göre halkın yüzde 71,5’i temmuz ayında evde, ekonomik sorunları, konut ve kira fiyatlarını, döviz kurunu ve tatilin planlarını konuşuyor. Ayrıca İstanbul'da stres seviyesi de alarm veriyor!

Kanal İstanbul masası yıkılmıştır, depremi konuşacağız!

Kanal İstanbul Projesine tepki gösteren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; "Kanal İstanbul masası yıkılmıştır. Bakın, her gün sallanıyoruz. Depremi konuşacağız” dedi...

Kanal İstanbul Projesi ve Ardındaki Gerçekler konulu panelde neler konuşuldu?

İYİ Parti Haliç Kongre Merkezi Galata Salonu'nda "Kanal İstanbul Projesi ve Ardındaki Gerçekler" konulu panel düzenlendi. Panelde İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Prof. Dr. Cemal Saydam ve emekli büyükelçi Faruk Loğoğlu konuştu...

Kanal İstanbul Çalıştayı'nda neler konuşuldu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından düzenlenen Kanal İstanbul Çalıştayı'nda bilim insanları, Kanal İstanbul'un depremi tetikleme ihtimalini konuştu...

İstanbul'un gündeminde depremden başka bir konu önceliklendirilmemeli!

İstanbul Silivri açıklarında yaşanan deprem sonrası süreci AKOM'dan yöneten İBB Başkanı İmamoğlu, herhangi bir hasar bildirisi yapılmadığını söyledi. Depremin İstanbul için en öncelikli konu olduğunu ifade eden İmamoğlu, “Türkiye’nin bütün kurumları bu yönde adım atmalı” dedi.

Ekrem İmamoğlu’ndan çok konuşulacak Kanal İstanbul açıklaması!

Çılgın proje Kanal İstanbul'la ilgili konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesi durumunda onu ikna edebileceğini söyledi. Gazetecilerin 'Peki siz ikna olur musunuz?' sorusuna ise çok konuşulacak bir yanıt verdi.

İstanbul Ulaşımını Konuşuyor kongresi 17-18 Aralık'ta!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehrin en önemli sorunları arasında yer alan alan ulaşım konusunu masaya yatırıyor. ‘İstanbul Ulaşımını Konuşuyor’ temalı kongre 17-18 Aralık 2019 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılacak.

Ekrem İmamoğlu: İstanbul'da kentsel dönüşüm çok önemli bir konu!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi öncesi AK Parti adayı Binali Yıldırım ile ortak bir yayına katılan CHP adayı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul'da kentsel dönüşüm çok önemli bir konu" dedi.

Deprem kahini ilk kez İstanbul için konuştu!

21 Şubat tarihinde dünyayı bir depremin beklediğini söyleyen ve Ekvator'da yaşanan 7.7'lik deprem ile bu tahmini doğru çıkan Frank Hoogerbeets, İstanbul için ilk kez konuştu.

Ümraniye Belediye Meclisi'nde İstanbul Havalimanı konuşuldu!

Ümraniye Belediye Meclisi’nin 2018 Yılı Kasım ayı toplantısı belediye meclis salonunda yapıldı, toplantıda İstanbul Havalimanı konuşuldu.

İstanbul'da Erzurum yatırımları konuşuldu!

Erzurum Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul'da düzenlenen toplantıda, İstanbul'da yaşayan Erzurumlu iş adamlarıyla 'Erzurum'a yatırım' konusu konuşuldu.

istanbul konu kredisiyle ev almak Haberi

istanbul konu kredisiyle ev almak

DTZ Pamir & Soyuer’in Türkiye gayrimenkul pazarı ile ilgili hazırladığı “Gayrimenkul Haberleri 2015 1. Çeyrek”  araştırma raporuna göre İstanbul’un ‘merkez’ bölgelerinde, 10 yıl sabit konut kredisiyle, 100 metrekarelik bir konut satın alabilmek için ayda 12 bin 357 TL kazanmak gerekiyor. Raporunda Türkiye’nin en büyük ilk 11 ilinde medyan fiyatlı bir konut satın almak için gerekli olan aylık maaş miktarını hesaplayan şirketin verilerine göre İstanbul 1’inci bölge olarak nitelendirilen Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu, Bakırköy, Sarıyer ve Fatih ilçelerini içeren bölümünde ev sahibi olabilmek için ayda minimum 4 bin 325 TL taksit ödemesi gerekiyor. Bu rakamı zorlanmadan ödeyebilmek için de hane halkının minimum 12 bin 357 TL kazanıyor olması gerekiyor. 


2’NCİ BÖLGEDE 5 BİN 400


İstanbul 2. Bölge diye nitelendirilen Avrupa Yakası’nın kalan 17...