02 / 05 / 2024

İstanbul limanı

İstanbul limanı

1939 yılında Prost'un hazırladığı nazım imar planını tasdik eden Bayındırlık Bakanlığı, Prost'un planına göre Yenikapı'da inşa edilmesi planlanan İstanbul Limanı'nın Haydarpaşa ile Harem arasında yapılmasını istemiş.

1935 yılında İstanbul Limanı ıslah edilecek!

1935 yılında İktisat Vekaleti deniz işlerinin ıslahına dair beş senelik bir program hazırlamış. Bu program çerçevesinde İstanbul Limanı ihtiyaca göre genişletilecek ve genişletilecekmiş. Bu işe toplam 1 milyon lira sarf edilecekmiş.

2002 yılında Karaköy'ün çehresi değişecekmiş!

2002 yılında Türkiye Denizcilik İşletmeleri tarafından hazırlanan 350 milyon dolarlık (484 katrilyon lira) 'İstanbul Liman Ticaret Kompleksi Projesi'yle, Karaköy'deki İstanbul Limanı ve çevresinin çehresi değişecekmiş.

1949 yılında İstanbul'da 3 adet limana ihtiyacı varmış!

1949 yılında Thedore Knapp adında Amerikalı liman uzmanına göre İstanbul'da üç adet limana ihtiyaç varmış. Tek bir liman yetersiz kalacağından Yenikapı'da, Haydarpaşa'da ve Tophane'de üç adet liman tesisinin yapılması uygun görülmüş.

Tuzlaport Liman için düğmeye basıldı! Tuzla'ya yeni liman geliyor!

Tuzlaport Liman ve Tersane İşletmeciliği tarafından İstanbul ili Tuzla İlçesi'ne Tuzlaport Liman'ı için düğmeye basıldı. İşte yeni liman projesi ile ilgili detaylar...

Kanal İstanbul’un çimento ihtiyacının da karşılanacağı limanın imar planı askıda!

İstanbul İli, Eyüpsultan İlçesi, Çiftalan Mahallesi, Liman Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı. Söz konusu limandan Kanal İstanbul’un çimento ihtiyacı da karşılanacak.

Mimarlar Odası'ndan Kalamış Yat Limanı’nın devrine dava!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın imar planlarında değişiklik yapılarak işletme hakkının 40 sene daha özelleştirilmesine karşı Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından dava açıldı.

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesi TBMM'de!

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilme kapsamına alınması meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Özden Kaboğlu konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Pendik Güzelyalı Liman Tesisleri 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıktı!

İstanbul İli, Pendik İlçesi, Güzelyalı Liman Tesisleri 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Ambarlı Liman Tesisleri 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beylikdüzü İlçesi, Ambarlı Liman Tesisleri, Liman (Yükleme ve Boşaltma) İskele ve Rıhtım Amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

İBB'den Yenikapı'daki Theodosius Limanı için yarışma!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yenikapı kazılarında ortaya çıkan tarihi Theodosius Limanı ve kalıntılarının sergileneceği bir merkez inşa edecek. Merkezin mimari tasarımı için proje yarışması gerçekleştiriyor. Proje teslim tarihi 26 Ekim 2020 şeklinde belirlendi.

İstanbul’un ikinci cruise limanı için ihale hazırlığı!

İstanbul, 5 Nisan’da açılması planlanan Galataport limanını beklerken, ikinci bir cruise limanı için de ihale hazırlığı başladı. Global Ports Holding’in CEO’su İstanbul’daki liman ihalesine hazır olduklarını açıkladı.

Pendik Yat Limanı 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Pendik İlçesi, Yat Limanı, Balıkçı Barınağı ve Kıyı Düzenlemesi Amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Değişikliği askıya çıktı.

İstanbul'un yeni cruise limanı Yenikapı'da inşa edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul'da yeni cruise limanının Yenikapı'da inşa edileceğini açıkladı. Ersoy, ''Yıl sonuna kadar Ulaştırma Bakanlığımız ihaleye çıkacak. Orası en az 5-6 cruise gemisini aynı anda alabilecek kapasiteye sahip'' diye konuştu.

Yenikapı'ya kapsamlı bir kruvaziyer limanı geliyor!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Yenikapı'ya kapsamlı bir kruvaziyer limanı yapacağız. Ordan gelen turistleri doğru Tarihi Yarımada'ya çıkaracağız ve oralarda para harcamasını sağlacağız" dedi...

Büyükçekmece'de 20 yıldır yat limanı sorunu var!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, Büyükçekmece'de 20 yıldır devam eden yat limanı sorunu olduğuna dikkat çekti.

Silivri’ye 450 tekne kapasiteli yat limanı yapılacak!

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Silivri'de yaptığı konuşmada "450 tekne kapasiteli yat limanı yapılacağını müjdeledi.

İstanbul limanı Haberi

İstanbul limanı



İstanbul'un büyük limanı Haydarpaşa ile Harem İskelesi arasında yapılacak


B. Prost'un nazım planı, bu nokta müstesna olmak üzere aynen kabul edildi


    Şehircilik mütehassısı B. Prost'un tanzim ettiği Beyoğlu ve İstanbul nazım planlarının Nafıa Vekaleti tarafından tasdik edildiğini yazmıştık. Plan hakkında izahat vermek için Ankara'ya giden B. Prost, Belediye İmar Müdürü B. Hüsnü, Harita Müdürü B. Galib şehrimize dönmüşlerdir. Plan Ankara'da Nafıa Vekaleti Müşteşarı B. Hüsnü, Yapı İşleri Umum Müdürü B. Muammer, Vekalet Şehircilik İşleri Şefi B. Hilmi'den mürekkep bir komisyon tarafından tetkik edilmiş, tetkiklerin neticesi Nafıa Vekili General Ali Fuad Cebesoy'a arz edilmiş ve Nafıa Vekili de planı...