06 / 05 / 2024

İstanbul metro uzunlukları

İstanbul metro uzunlukları

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yapımı devam eden projeler tamamlandığında İstanbul'da 324 kilometreye ulaşacak bir metro ağının olacağını belirtti.

Metro AŞ Genel Müdürü Kasım Kutlu istifa etti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İstanbul Metro AŞ Genel Müdürü Kasım Kutlu, istifa etti...

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli gayrimenkul fiyatlarını uçuracak!

Üç Katlı İstanbul Metro ve Karayolu Boğaz Geçişi projesi gayrimenkul fiyatlarını artıracak. İşte tünelin güzergahında yer alan ilçelerdeki gayrimenkul fiyatları..

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli gayrimenkul fiyatlarını artırcak!

İstanbul trafiğini rahatlatması beklenen Üçüncü Boğaz Köprüsü ile Avrasya Tüneli'nin inşası tüm hızıyla sürerken, önümüzdeki yıl bu iki projeye muhtemelen 3 Katlı İstanbul Metro ve Karayolu Boğaz Geçişi Projesi ilave olacak.

İstanbul'un 3 katlı tünel projesi onaylandı!

3 Katlı İstanbul Metro ve Karayolu Boğaz Geçişi Projesi'nin güzergahının İstanbul'un 1/5000 ölçekli planlarına işlenmesi, İBB / Meclisi'nde kabul edildi.

3 Katlı Mega Tünel Projesi planlara işlendi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Başbakan Davutoğlu tarafından açıklanan “3 Katlı İstanbul Metro ve Karayolu Boğaz Geçişi Projesi”nin güzergahının İstanbul’un 1/5000 ölçekli planlarına işlenmesini oy çokluğuyla onayladı.

3 Katlı İstanbul Metro Projesi 1/5000 ölçekli planlara işleniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 3 Katlı İstanbul Metro ve Karayolu Boğaz Geçişi Projesi'nin güzergahının 1/5000 ölçekli planlara işlenmesini oy çokluğuyla onayladı. Projenin ihalesi Haziran'da yapılacak.

İstanbul Metro Turizm Seyahat Limited Şirketi Güney Yönü Şubesi açıldı!

İstanbul Metro Turizm Seyahat Limited Şirketi Güney Yönü Şubesi, Aydın Ünsever Şube Müdürlüğü'nde 2 milyon TL'lik sermaye bedeli ile 12 Ocak'ta elimpaşa, Ortaköy Mahallesi'nde kuruldu.

İstanbul Metro Turizm Seyahat Limited Şirketi Sağmacılar Şubesi açıldı!

İstanbul Metro Turizm Seyahat Limited Şirketi Sağmacılar Şubesi, Aydın Ünsever Şube Müdürlüğü'nde 2 milyon TL'lik sermaye bedeli ile 12 Ocak 2015 tarihinde Bayrampaşa'da kuruldu.

İstanbul'da bu yıl açılacak metro hatları hangileri?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl açılacağı duyurulan metro hatları hangileri? İstanbul'da 2015 yılında hizmete açılması planlanan metro hatları hangi ilçe ve mahallelerden geçecek? İşte 2015 metrolarının durakları, istasyonları...

1974 yılında İçişleri Komisyonu İstanbul'a metro yapılmasını kabul etmiş!

1974 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi İçişleri Komisyonu, İstanbul'da metro kurulmasına ilişkin bir kanun teklifini prensip olarak kabul etmiş. Metronun inşası için İstanbul'da elektriğin kilovatına zam yapılması teklif edilmiş.

Bakırköy-Kirazlı metro ihalesi 13 Ocak'ta!

İstanbul'da yeni bir metro hattının yapımına başlanıyor. Bakırköy deniz iskelesinden Bağcılar Kirazlı'ya gidecek metro hattı, oradan devam ederek Başakşehir'e kadar ulaşacak...

1972 yılında İstanbul Belediyesi ''Metro Vergisi'' adıyla bir vergi koyacakmış!

1972 yılında İETT Genel Müdürlüğü, İstanbul Metrosu'nun gerçekleşmesi için İstanbulluların yardımını sağlamak amacıyla, elektriğin kilovatına 1 - 5 kuruş arasında Metro Vergisi adıyla bir vergi konmasını kararlaştırmış.

1970 yılında Hükümet kararı alındığı takdirde Metro inşaatına başlanacakmış!

1970 yılında İstanbul Metrosu'nun fizibilite raporu Rus uzmanlar tarafından hazırlanıyormuş. Metro için gerekli hükümet kararı alındığı takdirde ihaleye çıkartılıp inşasına başlanacakmış ve metro 1 milyar liraya mal olacakmış.

İstanbul metro uzunlukları Haberi

İstanbul metro uzunlukları

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattı Göktürk şantiyesinde incelemeler yaptı.

Yapılan çalışmaları yerinde gören ve yetkililerden bilgi alan Bakan Karaismailoğlu, ardından basın mensuplarıyla görüştü ve açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türkiye'nin, ekonomik anlamda, sosyal anlamda, bilimsel anlamda büyümesi, gelişmesi ve her konuda dünya lideri bir ülke olması için ciddi çaba harcadıklarına dikakt çeken Karaismailoğlu, şöyle konuştu:

"18 yılda kat ettiğimiz yolu, ulaştırma ve haberleşme alanında devrim niteliği taşıyan dev projelerle taçlandırıyoruz. Elbette, daha yapacağımız çok iş var. Ülkemizin karada, denizde, havada, demir yollarında, dahası, uydularımızla uzayda varlığını kuvvetlendirmek en önemli hedefimiz. 

Yolcu, yük ve data ulaştırmada üstün nitelikli bir altyapıya sahip olmak, dijitalleşen, akıllı ulaşım sistemleriyle güvenliği, verimi ve konforu artırmak üzere çalışıyoruz. Böylelikle, Türkiye'nin her bir noktası arasında...