29 / 04 / 2024

İstanbul Metrosu hatları

İstanbul Metrosu hatları

2000 yılında inşası tamamlanan İstanbul Metrosu 16 Eylül 2000 tarihinde hizmete girecekmiş. Büyükşehir Belediyesi'nin özkaynaklarıyla, 631 milyon dolar harcayarak gerçekleştirdiği proje ile İstanbullular metroya kavuşacakmış.

İstanbul tramvay hatları yenileme ihalesi iptal edildi!

İstanbul’da Bağcılar-Kabataş ve Habipler-Topkapı tramvay hatlarında meydana gelen yıpranma sebebiyle yapılacak olan yenileme çalışmaları için açılan ihale iptal edildi.

Kent içi raylı sistemlere 7,5 milyar liralık bütçe!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından aralarında İstanbul banliyo hatlarının iyileştirilmesi, İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları metro bağlantılarının da bulunduğu kent içi raylı sistemlere 7,5 milyar lira bütçe ayrıldığı açıklandı.

Kağıthane'ye İstanbul Havalimanı Metrosu dopingi!

AK Parti 2. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı'nda konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Mahmutbey- Nurtepe-Kağıthane-Çağlayan -Mecidiyeköy ve Gayrettepe- Kağıthane -İstanbul Havalimanı metro hatlarıyla Kağıthane’nin, merkezi konumunu güçlendireceğini söyledi.

İstanbul'da 2019'da açılacak metro hatları!

Emlak fiyatlarının artmasında doğrudan etkili olan metro yatırımları devam ediyor. 2019 yılı içinde İstanbul'da 5 yeni metro hattının açılması planlanıyor. İşte İstanbul'da 2019'da açılacak metro hatları...

İstanbul Havalimanı'na 30 dakikanın altında ulaşılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Turhan, "Gayrettepe-İstanbul Havalimanı hattı ve Halkalı-İstanbul havalimanı hatlarıyla İstanbulluları yarım saatin altında İstanbul Havalimanı'na ulaştıracağız" dedi...

İstanbul Havalimanı'na giden metrolar ne zaman açılacak?

İstanbul Havalimanı ulaşımı kolaylaştırmak için inşa edilen metro hatları hakkında bilgi veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, " "Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu'nu 2019 sonunda, İstanbul Havalimanı-Halkalı Metorsu'nu 2020'de tamamlamayı hedeflemekteyiz." dedi.

Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda son durum!

29 Ekim'de hizmete açılan İstanbul Havalimanı'nda seferler bugün başladı. Havalimanına rahat ulaşım sağlamak için inşa edilen Halkalı - Arnavutköy - Yeni Havalimanı Metro Hattı'nda çalışmalar sürüyor. İşte Halkalı-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda son durum...

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu ne zaman açılacak?

İstanbul'un en yoğun metro hattı olacak olan Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Peki Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu ne zaman açılacak?

İstanbul Havalimanı'na İETT ve Havaist hatlarıyla ulaşım imkanı!

İstanbul Havalimanı'ndan uçuş yapmak isteyen yolcular, ulaşım için birçok alternatif hat ve güzergahı kullanabilecek. Yarın itibariyle başlayacak seferlere havalimanınından İETT ile "Havaist" hatlarıyla da ulaşım sağlanacak. 

İstanbul Yeni Havalimanı'na gidecek İETT hatları belli oldu!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın resmi açılışına sayılı günler kala, havalimanına ulaşımı sağlayacak İETT hatları ve durakları da belli oldu.

Çekmeköy metrosu için açılış tarihi belli mi?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosunun ikinci etabı olan Çekmeköy-Yamanevler Metrosu'nda çalışmalar devam ediyor. Peki, Çekmeköy metrosu için açılış tarihi belli mi?

Çekmeköy Metrosu ne zaman açılacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosunun ikinci etabı olan Çekmeköy-Yamanevler Metrosu'nda çalışmalar tamamlandı. Peki, Çekmeköy Metrosu'nda son durum ne?

Pendik-Tuzla Metrosu'nun çalışmaları yeniden başlıyor!

Pendik-Kaynarca-Tuzla Metro Hatlarının yapım çalışmaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden başlatılıyor.

İstanbul Metrosu hatları Haberi

İstanbul Metrosu hatları



Büyükşehir Çalışıyor...


''İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin özkaynaklarıyla, 631 Milyon Dolar harcayarak gerçekleştirdiği bu muhteşem eseri, İstanbul halkına armağan etmekten kıvanç duyuyoruz.''


Ali Müfit GÜRTUNA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı


İstanbul artık Metropol 


16 Eylül 2000

Cumartesi/Saat: 15.00

Konser: Taksim Meydanı


Metro açılıyor.


İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ


(2000 yılında 1 dolar 669.000 liraya, Reşat Altın ise 42.375.000 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet 16 Eylül 2000



Abdullah Kutalmış...