29 / 04 / 2024

İstanbul Metrosu ne zaman yapıldı

İstanbul Metrosu ne zaman yapıldı

1974 yılında İstanbul Metrosu'nun yeni güzergahları belli olmuş. Toplamda dört hat olarak inşa edilecek olan metronun iki hattı Avrupa Yakası'nda, diğer iki hattı ise Anadolu Yakası'nda inşa edilecekmiş.

1970 yılında Hükümet kararı alındığı takdirde Metro inşaatına başlanacakmış!

1970 yılında İstanbul Metrosu'nun fizibilite raporu Rus uzmanlar tarafından hazırlanıyormuş. Metro için gerekli hükümet kararı alındığı takdirde ihaleye çıkartılıp inşasına başlanacakmış ve metro 1 milyar liraya mal olacakmış.

1957 yılında İstanbul Metrosu'nun planı tasdik edilmiş!

1957 yılında şehrin trafik davasını kesin bir şekilde halledecek gözü ile bakılan İstanbul Metrosu için hazırlan plan, Bayındırlık Bakanlığı tarafından tasdik edilmiş. Metro 200 milyon liraya mal olacakmış.

Bakırköy Kirazlı metrosu ne zaman açılacak? Bakırköy Kirazlı metro hattı nereden geçecek, durak isimleri neler? 

Bakırköy Kirazlı metrosunda son durum merak ediliyor. Vatandaşlar ''Bakırköy Kirazlı metrosu ne zaman açılacak? Bakırköy Kirazlı metro hattı nereden geçecek, durak isimleri neler?'' sorularını araştırıyor. İşte Bakırköy Kirazlı metrosunda son durum...

Sabiha Gökçen, İstanbul Havalimanı, Kayaşehir-Başakşehir metroları ne zaman açılacak? Bakan Karaismailoğlu açıkladı! 

Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı metroları güzergahında yer alan 3 metronun açılış tarihleri merak konusu oldu. Peki, E5-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu açıldı mı? İstanbul Havalimanı Metrosu ne zaman açılacak? Kayaşehir-Başakşehir arasındaki metro hattı ne zaman hizmete girecek? İşte cevabı

Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu ne zaman açılacak?

Anadolu Yakası'nda merakla beklenen Sabiha Gökçen Havalimanı-Tavşantepe Metrosu inşaatında son durum ne? Adil Karaismailoğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı Raylı Sistem Bağlantısı çalışmalarını yerinde inceledi.

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu ne zaman açılacak?

İstanbul'un en yoğun metro hattı olacak olan Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Peki Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu ne zaman açılacak?

Çekmeköy Metrosu ne zaman açılacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosunun ikinci etabı olan Çekmeköy-Yamanevler Metrosu'nda çalışmalar tamamlandı. Peki, Çekmeköy Metrosu'nda son durum ne?

Batıkent metrosu ne zaman açılacak?

Ulaştırma Bakanlığı'nca yapılacak Keçiören Metrosu’nun Batıkent Metrosu ile bağlantı çalışmaları 16 Nisan Cumartesi tarihinden itibaren başlıyor. Peki Batıkent Metrosu ne zaman açılacak?

1999 yılında İstanbul Metrosu'nun ilk vagonları raylara indirilmiş!

1999 yılında Taksim-4. Levent arasında yapımı devam eden İstanbul Metrosu'nun ilk vagonları törenle raylara indirilmiş. Törene katılan Büyükşehir eski Belediye Başkanı Erdoğan, metro hattının 550 milyon dolara mal olacağını söylemiş.

Davutpaşa Inİstanbul teslimleri ne zaman?

Inİstanbul Rezidans'ta 3 bin 565 daire ve 16 ticari ünite yer alıyor. İş GYO ve Nef imzası taşıyan proje 28 Mayıs Perşembe günü görücüye çıkıyor. Peki Davutpaşa Inİstanbul teslimleri ne zaman?

İş GYO Inİstanbul fiyatları ne kadar?

Eski Şişecam Fabrikası arsası üzerinde inşa edilen Inİstanbul Topkapı 411 bin 941 metrekare inşaat alanından oluşuyor. Projede 1+1'den 4+1'e kadar farklı daire seçenekleri sunuluyor. Peki İş GYO Inİstanbul fiyatları ne kadar?

1999 yılında İstanbul Metrosu'nun vagonları İstanbul'a gelmiş!

1999 yılında inşası tamamlanmak üzere olan İstanbul Metrosu'nun Fransız Alstom firmasından alınan ilk vagonları İstanbul'a ulaşmış. 16 kilometrelik metro hattında kullanılacak vagonlar, Taksim'den tünele indirilecekmiş.

Topkapı Inİstanbul Rezidans ne zaman teslim?

Toplam 3 bin 565 adet daireden meydana gelen projede daireler 1+1' den 4+1' e kadar farklılık gösteriyor. Proje İş GYO ve Nef imzası taşıyor. Peki Topkapı Inİstanbul Rezidans ne zaman teslim?

Kabataş-Mecidiyeköy metrosu ne zaman açılacak?

Kadir Topbaş, metro hatlarının birbiriyle entegrasyonunu sağlayacak 7 kilometrelik Kabataş-Mecidiyeköy Metro Hattı’nın temelini attı. Kabataş-Mecidiyeköy hattı, Mahmutbey-Mecidiyeköy Metrosu’nu diğer metro hatlarına ve deniz yoluna bağlayacak.

1999 yılında İstanbul Metrosu'nun deneme seferleri yapılacakmış!

1999 yılında Taksim - Levent arasında çalışacak olan İstanbul Metrosu inşaatı tamamlanmak üzereymiş. İstasyonların yürüyen merdivenleri monte edilmiş ve 21 - 22 Mart'ta deneme seferleri yapılacakmış.

İstanbul Metrosu ne zaman yapıldı Haberi

İstanbul Metrosu ne zaman yapıldı



Yeni güzergahlar belli oldu...


METRONUN ELEKTRİK ETÜDLERİ TAMAMLANDI


İETT Genel Müdürü, <<Arazi kullanış etüdü aralıkta bitecek, sadece ulaşım etüdünü bekliyoruz>> dedi.


  İSTANBUL Metrosu'nun yapım çalışmaları ile ilgili olarak bir açıklama yapan İETT Genel Müdürü Saffet Gürtav, ''Metronun Levent - Topkapı, Sultanahmet - Gaziosmanpaşa, Kadıköy - Kartal ve Kadıköy - Üsküdar - Beykoz arasında işlemesinin planlandığını'' söylemiştir.


  Gürtav, ''kilometresinin 250 milyon liraya çıkacağı hesaplanan metronun, elektrik  temini etüdlerinin tamamlanan önayağını, arazi 




kullanılış etüdünün ise aralık ayında tamamlanacağını, sadece ulaşım etüdünün beklendiğini''...