05 / 05 / 2024

İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş

İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş

İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Hattat Holding'in İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağışladığı arsaları meclis gündemine taşıdı. Sorularını Başbakan Davutoğlu'na ileten Yarkadaş bağışlanan arsaların konumuna değindi..

Mimarlar Odası'nın Yıldız Sarayı'ndaki binası meclis gündeminde!

İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası'nın Mimarlar Odasına tahsisinin iptaline ilişkin soru önergesi hazırladı. Yarkadaş, sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

İstanbul'daki konut kiraları 4 yılda yüzde 707 yükseldi: Konut sorunu nasıl çözülür? 

CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, barınma krizinin İstanbul başta olacak şekilde tüm kentlerde etkili olduğuna dikkat çekerek, İstanbul'daki konut kiralarının 4 yılda yüzde 707 yükseldiğini belirtti. Peki konut sorunu nasıl çözülür?

Kentsel dönüşüm ve kira sorunlarına ilişkin kanun teklifi Meclis'te! 

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kentsel dönüşüm süreçlerinde milyonlarca vatandaşı ilgilendirden kira ve barınma sorununun çözülmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına kanun teklifi sundu. İşte o teklifin tüm detayları...

Satılık ve kiralık ev fiyatları katlandıkça katlandı! Barınma hakkının kolaylaşması için araştırma komisyonu kurulacak!

CHP İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz ve 21 Milletvekili vatandaşların barınma hakkına daha kolay ve ekonomik şekilde ulaşabilmesi için yapılması gerekenlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verdi. İşte ayrıntılar...

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir'den Mardin Yeşilli'deki kentsel dönüşüm projesine eleştiri!

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Mardin Yeşilli Belediyesi’nin Gül ve Tepebaşı mahallelerinde başlattığı kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaparak yıkımların hukuka aykırı olduğunu söyledi.

Öğrencilerin yurt ve kira sorunu Meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, 21 Eylül 2021 tarihi itibarıyla ülke geneli ile İstanbul, Ankara, Eskişehir ve İzmir illerinde barınma sorunu yaşayan öğrencilere ilişkin soru önergesi verdi. 

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu'ndan Kanal İstanbul eleştirisi! 

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik eleştirilerde bulundu. 

Barış Yarkadaş'tan İnnovia 4 tepkisi: Bu mağduriyeti bir an önce giderin!

Yeşil GYO'nun da güvence verdiği Esenyurt İnnovia Evleri'nin teslimatı yapılmadı. Konut sahipleri seslerini duyurabilmek için buluştu. 6 bin 500 aile evine kavuşmayı bekliyor. CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş da "Vatandaşlarımız ev sahibi olmak isterken, dert sahibi oldu" diye konuştu.

İmar barışından yararlanan firmalar mecliste!

İmar barışından yararlanan firmalar meclis gündeminde taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İmar barışı uygulamalarına ilişkin 3 soru mecliste!

7143 sayılı Kanun kapsamındaki imar barışı uygulamaları meclis gündemine taşındı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Kamu yurtlarına ilişkin 10 sorun meclis gündeminde!

Kamu yurtları ile barınma sorunu yaşayan öğrenciler mecliste konu oldu. Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu..

Hafriyat döküm sahaları meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, hazırladığı önergesi ile Bakan Özhaseki'ye İstanbul'daki hafriyat döküm sahalarını, Belgrad Ormanı'na hafriyat ve moloz bırakan araçları ve bölgede alınan önleyici tedbirleri sordu...

İstanbul Surları'nın tahrip edildiği iddiaları TBMM'de!

İstanbul Surları'nın belediyeye ait sosyal tesis alanının genişletilmesi nedeniyle tahrip edildiği iddiaları meclis gündemine taşındı. Konu hakkında CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş soru önergesi hazırladı..

Haydarpaşa Tren Garı'na ilişkin 6 soru mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Haydarpaşa Tren Garı'nın yeniden açılma zamanını ve demiryolu yapım işlerini yürüten bir firmayı Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu..

İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş Haberi

İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş



İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Hattat Holding'in İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağışladığı arsaları meclis gündemine taşıdı. Sorularını Başbakan Davutoğlu'na ileten Yarkadaş bağışlanan arsaların konumuna değindi.


Yarkadaş, "Bir holdingin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından durdurulan inşaat projesinin o holdingin İBB'ye bağışladığı 18 arsa sayesinde yeniden hayata geçtiği basına yansımıştır. Bağışlanan 66 dönümlük 18 arsa arasında 3 arsanın konumu dikkat çekmektedir." dedi.


Bu 3 arsanın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Büyükçekmece Güzelce'deki villasına komşu olduğu yine basına yansıyan haberler arasında olduğunu belirten Yarkadaş bu iddiaların doğru olup olmadığını sordu.


Yarkadaş'ın soruları


1- Bağışlanan 18 arsadan 3'ü İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın Büyükçekmece, Güzelce'de Sevda Sokak'ta yer alan villasına komşu durumunda mıdır?


2- Bu protokol ile ilgili bir soruşturma için ilgili bakanlıklara talimat verilecek midir?


3- İlgili holdinge o arsaların...