01 / 05 / 2024

İstanbul ofis alanı

İstanbul ofis alanı

Pamir & Soyuer Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2018 2. Çeyrek Raporu yayınlandı. Rapora göre; 2018 ikinci çeyrekte İstanbul ana ofis bölgelerindeki A sınıfı ofis arzı, 3,59 milyon metrekareye ulaştı.

İstanbul'da 1,38 milyon metrekare yeni ofis alanı var!

Pamir & Soyuer Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2018 1. Çeyrek Raporu yayınlandı. Rapora göre; İstanbul ana ofis bölgelerinde, planlama ya da inşaat aşamasında yaklaşık 1,38 milyon metrekare yeni ofis alanı bulunuyor...

İstanbul’daki ofis alanı 6 milyon metrekareye çıkıyor!

Şirketlerin kurumsal imajlarına verdikleri önem ve çalışanlarına daha konforlu ofis sunma ihtiyacı Türkiye’de A sınıf ofis üretimini artırdı. 2017 yılında sadece İstanbul’daki ofis arzının 6 milyon metrekarenin üzerine çıkması bekleniyor

İstanbul'da ofis boşlukları azalıyor, yeni stok eklenmiyor! 

İstanbul Ofis Pazarı’nın 2023 dördüncü çeyrek dönemi verilerine göre, Merkezi İş Alanı olarak tanımlanan bölgelerdeki A sınıfı ofis binalarındaki boşluk oranı yüzde 13,2, B sınıfı ofis binalarındaki boşluk oranı ise yüzde 9,2 oldu.

İstanbul'da ofis boşlukları azaldı! Kiralar yükselişe geçti!

2022 yılı 3. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporunda yer alan verilere göre; İstanbul ana ofis bölgelerindeki A sınıfı ofis arzı 5.27 milyon metrekare olarak belirlendi. Peki kira rakamları ne oldu? İşte İstanbul Ofis Pazarı ile ilgili merak edilenler...

TCDD, Başakşehir'de 18 adet film platosu ve ofis alanı yaptıracak! İhalesi 25 Ağustos'ta!

TCDD Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü, 18 adet film platosu ve ofis alanı yaptıracak. Merakla beklenen ihale 25 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Ofis fiyatları düşüyor! Mega kent İstanbul'da 2,5 milyon metrekare ofis binası kullanılmayı bekliyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, mega kent İstanbul'daki ofis alanları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Yazıcı, 2,5 milyon metrekare ofis alanının sahibini beklediğini söyledi.

Ofis alanları küçülüyor mu?

Fortune 500'ün CEO'ları pandemiyle birlikte değişen ofis şartlarını ve yeni trendleri değerlendirdi. CEO'ların yüzde 7'si daha fazla ofis alanına ihtiyaç duyacağına vurgu yaptı. 

İstanbul ofis piyasasında son durum ne oldu?

Colliers International tarafından 2021 sonbahar kış İstanbul Ofis Piyasası raporu yayınlandı. 

İstanbul'daki en yüksek ofis kirası hangi ilçede?

PROPIN tarafından hazırlanan ve 2021 Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarını kapsayan 'İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 2021 Üçüncü Çeyrek Raporu' yayınlandı. Rapora göre, İstanbul'da en yüksek kira istenilen yer MİA’da yer alan Levent oldu. 

İstanbul'un en yüksek ofis kirası hangi ilçede?

PROPIN tarafından hazırlanan ve 2021 Nisan, Mayıs ve Haziran aylarını kapsayan "İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 2021 İkinci Çeyrek Raporu" yayınlandı. İstanbul Ofis Pazarı'ndan 2021 ikinci çeyrek dönemde en yüksek kira istenilen yer 32 ABD Doları/metrekare/ay ile MİA'da yer alan Levent oldu.

İstanbul'da ofis piyasası Kovid-19'dan nasıl etkilendi?

Colliers International tarafından 2021 ilkbahar yaz İstanbul Ofis Piyasası raporu yayınlandı. 

İstanbul'da en yüksek ofis kirası hangi ilçede?

PROPIN İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 1. Çeyrek 2021 Raporu yayımlandı. Peki İstanbul'daki ofis piyasasında son durum ne? En yüksek kira hangi ilçede isteniyor? İşte detaylar...

İstanbul'un en pahalı ofis kirası Levent'te!

PROPIN İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 4. Çeyrek 2020 Raporu yayımlandı. Rapora göre; İstanbul'da 2020 dördüncü çeyrek dönemde talep edilen en yüksek kira rakamının 30 ABD Doları/metrekare/ay (yaklaşık 236 TL/metrekare/ay) olduğu belirlendi.

Anadolu Hayat Emeklilik, İş Kuleleri Kule-3'ten 5 yıllığına ofis kiraladı!

İş GYO, İş Kuleleri Kule-3'te yer alan bin 33 metrekarelik ofis alanını Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş.'ye 5 yıl süre ile kiraya verdi. 

İstanbul ofis pazarı Kovid-19'dan nasıl etkilendi?

İstanbul Ofis Pazarı’nda 2020 üçüncü çeyrek raporu yayınlandı. Rapora göre, bütün piyasalarda gündemin ana maddeleri olan COVID-19 Salgını ve ekonomik göstergelerin gölgesinde geçti.

İstanbul ofis alanı Haberi

İstanbul ofis alanı

Gayrisafi yurtiçi hasıla, 2018 birinci çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,4 arttı. Gayrisafi yurtiçi hasılayı oluşturan faaliyetler bazında katma değerler, 2017 ilk çeyreğine göre; hizmet sektöründe yüzde 10, sanayide yüzde 8,8, inşaat sektöründe yüzde 6,9 ve tarım sektöründe yüzde 4,6 arttı. 

OECD Türkiye 2018 Ekonomik Anket Raporu’nda Türkiye için 2018 ve 2019’da yüzde 5 civarı bir büyüme öngörülüyor.

Türkiye Ekonomisi: seçilmiş göstergeler


Ekonomik Gelişmeler

Enflasyon

Tüketici enflasyonu, 2018 Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 2,61, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15,39 arttı. En yüksek artış, aylık yüzde 5,98 ile gıda ve alkolsüz içecekler grubunda görülürken; bir önceki yılın aynı ayına göre en yüksek artış yüzde 24,26 ile ulaştırma grubunda kaydedildi.

Politika Faizi 

TCMB, Haziran 2018 Para Politikası Kurulu...