29 / 04 / 2024

Ofis alanları küçülüyor mu?

Ofis alanları küçülüyor mu?

Fortune 500'ün CEO'ları pandemiyle birlikte değişen ofis şartlarını ve yeni trendleri değerlendirdi. CEO'ların yüzde 7'si daha fazla ofis alanına ihtiyaç duyacağına vurgu yaptı. 



Fortune 500'ün CEO'ları 2021 yılının hem gelirler hem de karlar açısından salgın öncesinde yapılan tahminlerden daha iyi bir sene olduğuna dikkat çekti. Fortune Dergisi'nden Şule Laleli'nin haberine göre; Fortune Global tarafından en son yayınlanan Fortune 500 Listesi adına gerçekleştirilen araştırmada, CEO'ların yüzde 53'ünün salgında kendi gelirlerinin, yüzde 51'inin ise karlılıkta çok güçlü olduğuna dikkat çekildiği belirlendi. 

Ofis alanları küçülüyor mu?

CEO'ların çoğunun ABD'yi gelecek süreçlerde yatırım fırsatları sağlayan ülke olarak avantajlı görüyor. Zurich North Amerikan Insurance tarafından geçrekleştirilen araştırma kapsamında, CEO'lardan risk yönetimine ilişkin en önemli tedirginliklerini açıklamaları istendi. Bu araştırmadan çıkan sonuçlar şu şekilde oldu:

Ofis alanları küçülüyor mu?

OFİS VE ÇALIŞMA ŞARTLARI

Ankete katılım gösteren CEO'ların yüzde 51'i gelecekte 2020 yılında sahip olunan ofis alanlarından daha azına sahip olacaklarına dikkat çekerken; sadece yüzde 7'si daha fazla ofis alanına ihtiyaç duyacağına vurgu yaptı. 

CEO'ların sadece yüzde 3'ü haftada 4 gün ya da daha fazla uzaktan çalışmanın şirketleri için optimal olduğuna inandığını belirtiyor. CEO'ların yüzde 39'u haftanın 4 gününde ya da daha fazlasında ofiste olunmasının ideal olduğunu dile getiriyor. 

Ofis alanları küçülüyor mu?

KRİPTOYA HAYIR 

Gelecek iki sene içinde kripto para birimini bir ödeme şekli ya da bilançolarında bir varlık şeklinde kullanma planları bulunmadığını belirtenlerin oranı yüzde 93 oldu.

İstanbul ofis piyasasında son durum ne oldu?

İstanbul'daki en yüksek ofis kirası hangi ilçede?

Ofis sektöründe trendler sil baştan değişiyor!


Geri Dön