06 / 05 / 2024

istanbul otel açılışı

istanbul otel açılışı

İstanbul, turizmde tarihin en zor dönemini yaşıyor. Buna rağmen kentte yeni oteller açılmaya devam ediyor. Bunlardan biri de 120 milyon TL yatırımla Bayrampaşa’da hizmete giren Wish More Hotel.

San Clemente Palace Kempinski Otel’in açılışı ertelendi!

Selim Uyar,  150 milyon Euro’ya satın aldığı Venedik’teki San Clemente Palace Kempinski Otel’in açılışı koronavirüs nedeniyle ertelediği haberleri üzerine, açıklama yaptı...

Batman'da 15 milyon TL'lik otel Eylül'de açılıyor!

Batman'ın Cumhuriyet caddesinde 15 milyon TL'ye mal olan yaklaşık 3 yıldır yapımı devam eden üç yıldızlı otel 1 ay sonra açılıyor.

Titanic Hotels her yıl 5 yeni otel açmayı planlıyor!

Titanic Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, Avrupa ve Türkiye'de her yıl beş yeni otel açmayı planladıklarını söylüyor.

Swissotel Kıbrıs'ta 2 yeni otel açacak!

Accor Grubu’nun isim hakkına sahip olduğu Swissotel, Kuzey ve Güney Kıbrıs’ta yeni otel açılışına hazırlanıyor. Swissotel’in 2019 sonu veya 2020’de açılacağı belirtildi.

Wyndham bu yıl 8 otel açacak!

Yeniden yapılanarak NewYork Borsası'na açılan Wyndham Hotels, dünyada satın alma fırsatlarına bakarken, Türkiye'de de otel sayısını 2020'de 100'e çıkartacak. Bu yıl 8 yeni otel açılması planlıyor. 

Mardan Palace Otel açılışa hazırlanıyor!

Antalya’da, Azeri işadamı Telman İsmailov tarafından 1.4 milyar dolara yaptırılan ve şu anda tadilat nedeniyle kapalı tutulan Mardan Palace Otel açılışa hazırlanıyor. 

Carlson Rezidor Hotel Group, İstanbul'da 4 otel açacak!

Carlson Rezidor Hotel Group, bu yıl Türkiye'de 7 otel açacak. Otellerin dördü İstanbul, biri İzmir diğer ikisi ise Diyarbakır ve Samsun'da yer alıyor.

Sakarya Best Western Premier Otel açılış için gün sayıyor!

Ani Otel İşletmeleri A.Ş tarafından Sakarya'da inşa edilen Sakarya Best Western Premier Otel açılmayı bekliyor. Toplam 131 odası ve 8 toplantı salonu bulunan otel, 5 yıldızlı uluslararası tek marka otel olma özelliğine sahip.

GYODER Otel Açılış Süreç Yönetimi Sertifika Programı 15 Ekim'de!

Bilgi Eğitim - GYODER Akademi işbirliği ile Turizm Yatırımlarında Konsept Geliştirme, Fizibilite Ve Otel Açılış Süreç Yönetimi Sertifika Programı 15 Ekim ile 12 Kasım 2016 tarihleri arasındaki her Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Madame Tussauds yıl sonunda İstanbul'da açılıyor!

Dünyanın önde gelen eğlence yatırımları şirketi Merlin Entertainments’ın yeni açılışlardan sorumlu direktörü John Jakobsen, 2016 sonunda Madame Tussauds Balmumu Heykel Müzesi’ni İstanbul’da hayata geçireceklerini belirtti.

EVTEKS fuarı 17 Mayıs'ta İstanbul'da açılıyor!

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği ve CNR Fuarcılık işbirliğiyle düzenlenen, dünyanın ikinci Türkiye’nin ise en büyük ev tekstili fuarı EVTEKS 17 Mayıs'ta açılıyor.

Axis İstanbul'un açılışı 18 Mayıs'a ertelendi!

15 Mayıs'ta açılması planlanan Axis İstanbul'un açılış tarihi 18 Mayıs'a ertelendi. Sur Yapı ve Hayat Holding imzası taşıyan Axis İstanbul Bayrampaşa'da hayata geçiriliyor...

Ağrı Patnos'da apart otel açıldı!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) desteğiyle Ağrı’nın Patnos ilçesinde apart otel açıldı.Otel açılışına Patnos Kaymakamı Engin Yalçın, İlçe Müftüsü Lütfi Kocatürk, TKDK Ağrı İl Koordinatörlüğü personeli ve çok sayıda davetli katıldı.

istanbul otel açılışı Haberi

istanbul otel açılışı

Rusya ile yaşanan uçak krizi ve son bir yıldır tırmanan terör saldırıları bu yıl turizm sektöründe daha önce yaşanmamış bir krize yol açtı. Bu gelişmeler neticesinde TÜİK verilerine göre İstanbul’a gelen yabancı ziyaretçi sayısı yılın 6 aylık döneminde yüzde 22 düşüşle 5.6 milyondan 4.4 milyona geriledi. Önce 12 Ocak’ta Sultanahmet patlaması geldi, ardından 19 Mart’ta İstiklal Caddesi eylemi... Haziran sonunda Atatürk Havalimanı’nda IŞİD’in gerçekleştirdiği eylem turizme ağır darbe vurdu. 15 Temmuz darbe girişimi ise sektörü en azından bu yıl belini doğrultamayacak hale getirdi. Turizmdeki krizin derinleştiği 2016 yılında istihdamı en fazla azalan turizm alanı da konaklama (otelcilik) sektörü oldu. Turizmde yaşanan daralmaya rağmen, İstanbul’da önceden planlanmış otel yatırımları devam ediyor. Bayrampaşa’da 120 milyon TL yerli yatırımla gerçekleştirilen 5 yıldızlı...