19 / 05 / 2024

İstanbul otelleri yatak

İstanbul otelleri yatak

İstanbul’da yatak kapasitesinin 300 bini geçtiği, bu kapasitelerin dolması için yıllık 12 milyon değil 109 milyon turist gelmesi gerektiği söylendi..

Kiracı ev sahibine şok yaşattı: Balkona bile yatak koydu, 90 bin TL kira aldı!

İstanbul Avcılar'da bir kiracı, tuttuğu daireyi başka birine kiraladı. Bu kişi de evdeli 3 odaya 10'ar adet yatak koydu ve her birini 3 bin TL'den günlük ya da kısa süreliğine kiraya vererek 90 bin TL gelir elde etti. İşte ayrıntılar...

Orka Otelleri'nden Marmaris, Fethiye, Sarıkamış ve İstanbul'a 4 yeni otel projesi! 130 milyon Euro'luk yatırımla!

Orka Otelleri'nden Marmaris, Fethiye, Sarıkamış ve İstanbul'a 4 yeni otel projesi geliyor. İşte ayrıntılar...

Xperia Otelleri'nden Erciyes’e 550 yatak kapasiteli otel!

Xperia Otelleri Erciyes’e yatırım yapmak için düğmeye bastı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, temel atma aşamasına gelen otelin 550 yatak kapasiteli olacağını duyurdu.

İstanbul'daki şehir hastaneleri ne zaman açılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hayalim" dediği şehir hastanelerinin yapımı devam ediyor. İstanbul'da şehir hastaneleri projesi kapsamında açılacak olan hastaneler tarihi kenti dünyanın sağlık başkenti yapacak. Hastanelerin açılmasıyla İstanbul'da yatak kapasitesi 50 bine ulaşacak.

Cloud 7 Otelleri İstanbul’da I-AM’in tasarımıyla açılıyor!

I-AM’in marka, iç mimari ve dijital tasarımlarıyla tamamlanan Cloud 7 Otelleri’nin İstanbul’daki ilk şubesi 1 Şubat’ta açılıyor. I-AM’in markalar ve müşterileri arasında güçlü duygusal bağlar kuran sıradışı tasarımlarının gücü, kullandığı metodlardan kayn

İstanbul’da yurt sorunu kalmayacak!

Üniversite adaylarının yurt sorununa çözüm üreten Kredi Yurtlar Kurumu (KYK), bu yıl İstanbul’daki yatak sayısını 10 bin adet arttıracak. Yurt odaları üçer kişilik dizayn ediliyor.

Elite World Otelleri ilk resort otelini Marmaris'te açtı!

İstanbul Taksim'de iki, Elorya ve Van'da birer oteli olan Elite World Otelleri, Marmaris'te ilk 'resort' otelini Marmaris'te açtı. Otel, grubun beşinci oteli oldu.

Yalova'da otel yatak kapasitesi yüzde 23 arttı!

Yalova, Körfez Geçiş Köprüsü ve İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu projeleriyle turizm yatırımlarının odağı haline geldi. Kentte belgelendirilen otel yatak kapasitesinde son bir yılda yüzde 23 artış yaşandı.

Raffles İstanbul 2015’in en cool otelleri listesinde!

Raffles İstanbul Zorlu Center, son olarak Travel+Leisure Dergisi’nin Amerika edisyonu tarafından yılda bir kez yayınlanan “2015’in En Cool Otelleri” listesine seçildi.

İstanbul otellerinin yatak kapasitesi 300 bini geçti!

İstanbul’da yatak kapasitesinin 300 bini geçtiği, bu kapasitelerin dolması için yıllık 12 milyon değil 109 milyon turist gelmesi gerektiği söylendi..

Ufuk Arslan: İstanbul'da han ve konaklar otele dönüşüyor!

Butik otelcilerin Başkanı Ufuk Arslan; İstanbul'da yatak kapasitesinin 300 bini geçtiğini, bu kapasitelerin dolması için yıllık 12 milyon değil 109 milyon turist gelmesi gerektiğini söyledi.

İstanbul’daki yataklar turistin önüne geçti!

Butik otelcilerin Başkanı Ufuk Arslan; İstanbul’da yatak kapasitesinin 300 bini geçtiğini, bu kapasitelerin dolması için yıllık 12 milyon değil 109 milyon turist gelmesi gerektiğini söyledi

Kervansaray Otelleri Doğu illerine yöneldi!

Turizm bölgelerinde 7 otel ve 5 bin yatak kapasitesiyle hizmet veren Kervansaray, diğer bölgelere de yayılma kararı aldı. 8’inci otelini İstanbul’da açacak olan Kervansaray’ın bir sonraki hedefinde ise Eskişehir, Afyon, Mardin ve Şanlıurfa var.

İstanbul otelleri yatak Haberi

İstanbul otelleri yatak

İstanbul’un son 2 yılda otel yatırımları açısından şantiyeye döndüğünü söyleyen Özel Belgeli ve Nitelikli Butik Otelciler Birliği Derneği (ÖZBİ) Başkanı Ufuk Arslan, şehirde yatak kapasitesinin 300 bini geçtiğini, yıllık 12 milyon turistle bu kapasitelerin dolmasının mümkün olmadığını söyledi.  Ufuk Arslan, “Turizm Bakanlığı’ndan belge almış 150 bin yatak bulunuyor. 50 bin yatak da izin almak için sırada bekliyor. Buna ilçe belediyelerinden ruhsat olarak otel hizmeti veren en az 100 bin yatağı eklemeniz mümkün.  Bu da İstanbul’da yaklaşık 300 bin yatak sayısına tekabül ediyor. Bu rakamlara günlük kiralık ev sistemindeki yatak sayısı dahil bile değil. İstanbul’a gelen turist kısa süreli kalıyor. 300 bin yatak yılda 109 milyon turist demek. Her turistin iki gece kaldığını varsaysak bile bu rakam 54 milyon turist...