23 / 07 / 2024

istanbul otobüs

istanbul otobüs

Otokar'ın Arifiye ilçesindeki fabrikasında düzenlenen törende konuşan Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, İETT'ye söz verdikleri gibi 900. aracı zamanında teslim etmenin haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

İstanbul’da 758 yeni otobüsün hizmete alım töreni gerçekleştirildi!

758 yeni otobüsün hizmete alım töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Sayın Başbakanımızın belediye başkanı olduğu dönemde başlatmış olduğu hizmet anlayışını bugün de bizler devam ettiriyoruz” dedi.

İstanbul'da toplu taşıma zammı başladı mı? İETT metro, otobüs, metrobüs kaç TL basıyor?

İstanbul'da toplu taşımaya yüzde 51.52'lik zam yapıldı. Peki, İstanbul'da toplu taşıma zammı başladı mı? İETT metro, otobüs, metrobüs kaç TL basıyor? İşte detaylar...

İstanbul'a 125 yeni otobüs geliyor! 2024 Ocak'ta hizmete sunulacak! 

İBB ve İETT, yaklaşık 850 milyon TL'lik öz kaynakla İstanbul’a 125 yeni otobüs getiriyor. Söz konusu otobüsler 2024 Ocak'ta hizmete sunulacak. 

Otobüs bileti fiyatlarına büyük zam! İstanbul, Ankara bir bilet ne kadar oldu? İşte 7 Nisan 2022 güncel fiyat listesi...

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarına zam gelmesinin ardından dolmuş ve şehirlerarası otobüs biletlerinin fiyatları da hızla yükselişe geçti. Son olarak otobüs biletlerine büyük zam geldi. Peki bilet fiyatları ne kadar? İşte 7 Nisan 2022 güncel fiyat listesi...

İstanbul Yeni Havalimanı'nın ulaşım ihalesini Otobüs A.Ş. kazandı!

İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nce yapılan İstanbul Yeni Havalimanı Toplu Ulaşım İhalesi'ni, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şirketi Otobüs AŞ kazandı...

M.A.S.Turizm Seyahat Ve Otobüs İşletmeciliği Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

M.A.S.Turizm Seyahat Ve Otobüs İşletmeciliği Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün 6 bin TL sermaye bedeli ile Üsküdar'da açıldı.

Kartal İstanbul Deniz Otobüsü İskelesi'nin imar planı değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kartal'daki İstanbul Deniz Otobüsü Iskelesi'nin imar planını değiştirdi. Kıyıda 500 metrekarelik inşaat yapılması anlamına gelen bu karar, büyük tepki topladı.

Harmancık Şehirlerarası Otobüs Terminali açıldı!

Harmancık’ta Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle yapılan ve yaklaşık 2.5 milyon TL’ye mal olan şehirlerarası otobüs terminaliyle futbol sahasının açılışı, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından gerçekleştirildi.

Mersin Otobüs Terminali 28 Şubat'ta açılıyor!

2014 yılında hizmete girmesi beklenen, ancak 3 kez ihalesi iptal edilen Mersin’in yeni otogarı, bu ay sonunda açılıyor. Burhanettin Kocamaz, yeni Mersin Otobüs Terminali’nin 28 Şubat 2015 tarihinde hizmete gireceğini bildirdi.

1981 yılında Kadıköy ile Bostancı arasında özel otobüs yolu yapılacakmış!

1981 yılında İstanbul Belediyesi, Kadıköy - Bostancı arasında özel otobüs yolu yapacakmış. Özel otobüs yolu projesi İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanarak belediyeye göndermiş ve Kadıköy Meydanı da yeniden düzenlenecekmiş.

Düzce Belediyesi'nden kiralık Otobüs Terminali!

Düzce Belediye tarafından Düzce İli, Merkez İlçesi, Darıcı Mahallesi, G26A19A3C Pafta 1416 Ada, 1 Parsel numarasına kayıtlı inşaatı devam eden Şehirlerarası ve İlçeler Otobüs Terminali kiraya verilecektir.

1978 yılında Taksim - Mecidiyeköy arasında özel otobüs yolu yapımına başlanmış!

1978 yılında Taksim'le Mecidiyeköy arasında özel otobüs yolu yapımına başlanmış. 45 - 50 dakikada gidilen Taksim - Mecidiyeköy arası, yol yapıldıktan sonra 12 dakikaya inecekmiş.

Mersin Büyükşehir Belediyesi 60 otobüsü teslim aldı!

MERSİN Büyükşehir Belediyesinin, halkın hizmetine sunacağı 60 adet engelsiz toplu taşıma aracının devir teslim töreni yapıldı. 2015 yılında da otobüs alımlarının devam edeceği bildirildi.

Beylikdüzü Belediyesi metrobüse ulaşım için otobüs seferi düzenliyor!

Beylikdüzü Belediyesi, yoğun kar yağışının bölgeyi etkisi altına alması sonucu ilçe içi ulaşımını sorunsuz sağlamak amacıyla belirlenen noktalardan metrobüse kadar ring otobüs seferleri düzenliyor.

istanbul otobüs Haberi

istanbul otobüs


"İstanbul, dünyanın en büyük metropollerinden" diyen Görgüç, "Toplu taşımacılık alanında da dünya standartlarını sağlayan büyük bir metropol. 2012 ve takip eden 2013'te İETT'nin 3 ihalesinde 900 adetlik kent içi ulaşım otobüsü ihalesini aldık. Kent aracımızı bu iş için imalata hazırladık, bugün mutlu günümüz, İETT ile yaptığımız sözleşmede yer alan 900. aracın banttan çıkış günü" ifadesini kullandı.


Görgüç, banttan indirilen aracın kalite kontrolünün ardından 10 gün içinde belediyenin hizmetine verileceğini anlattı.


İstanbul gibi büyük bir metropolün toplu ulaşım hizmetine araç sağlamanın kendileri açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Görgüç,şöyle devam etti:


"Bu ihaleyi kazandığımızda büyük heyecan duyduk, herkes seferber oldu. Bugün İETT gibi köklü kurum aracılığıyla yerli tasarım, yerli üretim araçlarımızı İstanbul yollarında görmek bizleri çok mutlu ediyor. Bugün İETT bünyesinde araç temininin yanında...