07 / 05 / 2024

istanbul otogar 2015

istanbul otogar 2015

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da 6 bölgede yeni otogar için çalışmaların başladığını ve bu otogarların 2016-2017 gibi tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

İstanbul otogarı için korkutan açıklama geldi! Depreme dayanıklı değil!

İstanbul Arel Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan İstanbul otogarının depreme dayanıklı olmadığını açıkladı.

İBB, İstanbul Otogarı'ndaki ticari alanları kiraya verecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul Şehirlerarası ve Uluslararası Yolcu ve Otobüs Terminalinde yer alan ticari alanları işletmeye verecek. Söz konusu ihale 15 Şubat 2023 tarihinde yapılacak.

İstanbul Otogarı'nda kiralama dönemi başladı! 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Esenler'de bulunan İstanbul Otogarı'nda yeni kiralama döneminin başladığını duyurdu. 

Büyük İstanbul Otogarı’nda kiralar 5 bin ile 15 bin TL arasında!

Büyük İstanbul Otogarı’nı 9 Eylül 2019’da İBB devraldı. Büyük İstanbul Otogarı İşletme Müdürü Fahrettin Beşli, otogardaki kiralara ilişkin konuştu.

İBB: İstanbul Otogarı'nda İSPARK davası reddedildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin, 15 Temmuz Şehitler Otogarı otoparklarının İSPARK AŞ. tarafından işletilmesi yönündeki kararına karşı eski işletmeciler tarafından açılan dava, idare mahkemesi tarafından reddedildi. 

İstanbul Otogarı'ndaki ticari alanlar yıllık 26.8 milyon TL'ye işletmeye verilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul Şehirlerarası ve Uluslararası Yolcu ve Otobüs Terminali'nin ticari alanlarını işletmeye verecek.

Ekrem İmamoğlu: İstanbul Otogarı kamunun idaresinde!

Gündeme dair açıklamalar yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul Otogarı ile ilgili olarak, “Gece orada dolaşmak mümkün değildi. Artık orası kamunun idaresinde, denetiminde" dedi.

İstanbul Otogarı'ndaki 868 iş yerinden 300'ü ruhsatlı!

2017 yılı İBB Raporu'nda yer alan bilgilere göre; İstanbul Otogarı'nda bulunan 868 işyerinden sadece 300 adedi rushatlı. Faaliyetten yasaklanan iş yerleri ise mühürleri koparıp faaliyetlerine devam ediyor. 

Lüks Zafer Turizm Seyahat Ticaret Limited Şirketi Büyükşehir İstanbul Otogarı Şubesi açıldı!

Lüks Zafer Turizm Seyahat Ticaret Limited Şirketi Büyükşehir İstanbul Otogarı Şubesi bugün Bayrampaşa'da 3 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Eski Mersin Otogarı'na bilim ve gençlik merkezi geliyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, eski otogarı 2015 yılının Mart ayında yıkmıştı. Belediye, eski otogarın arazisi üzerine Bilim ve Gençlik Merkezi inşa edeceğini ilan etti.

Nish İstanbul'un 2015 sonu değerleme raporunu yayınladı!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Nish İstanbul Projesi 9 adet işyeri 2016 Yıl Sonu değerleme raporunu yayınladı.

Büyük İstanbul Otogarı kaçak mı işletiliyor?

Otogar Esnaflar Derneği, Büyük İstanbul Otogarı'ndaki sorunlara ilişkin hazırladıkları dosyayı Kadir Topbaş'a sundu. Dernek, Topbaş'tan tahliye ihtarnamesinin arkasında durmasını istediklerini belirtti.

İBB, Büyük İstanbul Otogarı'nın tahliyesi kararında geri adım attı!

İBB, Avrasya Terminal İşletmeleri Şirketi'nden, Büyük İstanbul Otogarı'nı 15 gün içinde tahliye etmesini istemişti. Büyük Otogar Esnaflar Derneği Başkanı Şahap Önal, İBB'nin tahliye kararı konusunda geri adım attığını söylüyor...

istanbul otogar 2015 Haberi

istanbul otogar 2015

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, doğal ürünlerin satıldığı Şile Yeryüzü Pazarı'nın açılışını yaptı. Topbaş burada yaptığı açıklamada, İstanbul'da 2016-2017 yılında bitirilmesi planlanan ve 6 bölgede olacak 6 yeni otogarın yapımı için çalışmaların başladığını söyledi.


6 bölgede yeni otogar

Otogarlarla ilgili sıkıntıların ve şikayetlerin son dönemde gündeme geldiği, bu konuda herhangi bir düzenlemenin olup olmadığı hakkında Topbaş, "Biz daha lokal ve küçük, 6 bölgede, 6 noktada parçalamak üzere bir çalışma yapıyoruz. Böylece de İstanbul'daki kentler arası ulaşımda bir noktayı yoğunlaştırmadan tespitler yaptık. Bayrampaşa'daki otogarın da üstünü tamamen yeşil bir park ve altını otopark haline getirmeyi düşünüyoruz. Orada bir otogar fonksiyonu olmayacak. Noktaları şu an söyleyemiyorum. İstanbul'da 6 nokta belirledik ama bölgeleri söylemek istemiyorum. Bu otogarların 2016-2017 gibi tamamlanmasını hedefliyoruz. İnşallah 2017'de...