19 / 05 / 2024

istanbul plajları temiz mi

istanbul plajları temiz mi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan deniz temizliği ölçümleri Temmuz ayı verileri açıklandı. Rapora göre İstanbul’daki 81 plajın tamamı temiz ve denize girilebilir kriterlerde...

Hastoprak İnşaat Turizm Hay.Gıda Dayanıklı Tüketim Mal.Temiz.Oyuncak San.Ve Tic.Ltd.Şti.İstanbul Şubesi açıldı!

Hastoprak İnşaat Turizm Hay.Gıda Dayanıklı Tüketim Mal.Temiz.Oyuncak San.Ve Tic.Ltd.Şti.İstanbul Şubesi bugün Esenyurt'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Reşit Toprak tarafından açıldı.

Kocaeli sahillerinde deniz suyu analizleri temiz çıktı!

Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı deniz suyu analizlerinde İzmit Körfezi ve Kandıra’daki plajlarımızda deniz suyu çok temiz çıktı.

İstanbul plajları Büyükşehir’in Cankurtaran Hizmeti ile daha güvenli!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbulluların temiz, nezih ve güvenli ortamlarda deniz keyfi yaşamaları için plajlarda hizmet vermeye devam ediyor. İstanbul plajları Büyükşehir’in Cankurtaran Hizmeti ile daha güvenli.

İstanbul'un Alaçatı'sı yine halk plajları oldu!

Güney sahillerinde trendler hızlı değişirken İstanbul’un Alaçatı’sı bu yıl da yine halk plajları... Boğaz akıntısının birleştiği kayalıklarda şezlongta uzanır gibi taşta güneşlenen vatandaşlarsa hallerinden gayet memnun.

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü: Foça plajları mükemmel!

Yaz ayları geldi çattı, sıcaktan bunalanlar kendini plajlara attı. Bu noktada hergün ve her haftasonu binlerce kişinin denize girip serinlediği Ege kıyılarında, en temiz plajlar arasında Foça ve civarındaki plajların olduğu ifade ediliyor.

Ege kıyılarının suyu temiz çıktı!

Ege kıyılarında halk plajlarının da içinde bulunduğu kıyıların karnesi iyi çıktı. Muğla'da Bodrum, Marmaris, Fethiye, Datça, Dalaman ve Köyceğiz'in de aralarında bulunduğu 187 noktada deniz suyu "A kalite" (mükemmel) olarak belirlendi.

Kumburnu ve Belceğiz plajlarının devredilmesi sebebiyle eylem yapıldı!

Muğla 'nın Fethiye İlçesi 'nde dünyaca ünlü Kumburnu ve Belceğiz plajlarının işletme hakkının özel bir şirkete verilmesine tepki gösteren yaklaşık 2 bin Fethiyeli eylem yaptı.

İstanbul Finans Zirvesi 15-16 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek!

Anadolu Ajansı'nın üst üste ikinci defa global iletişim ortağı olduğu ve bu yıl beşinci kez yapılacak olan İstanbul Finans Zirvesi (Istanbul Finance Summit - IFS), 15-16 Eylül tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Resim İstanbul'da fiyatlar 207 bin TL'den başlıyor!

Ortadoğu Grup tarafından hayata geçirilen Resim İstanbul projesinde fiyatlar 207 bin TL'den başlangıç gösteriyor. Resim istanbul 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerinden meydana geliyor.

En temiz hava Çanakkale ve Adana'da ölçüldü!

En temiz hava Çanakkale ve Adana'da solunuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının verilerine göre, geçen kış sezonunda, en düşük partiküler madde ortalaması Çanakkale, kükürtdioksit ortalaması ise Adana Çatalan istasyonunda ölçüldü.

İstanbul, turizmde sanatla büyüyecek!

Zorlu Center AVM işbirliği ile hayata geçirilen dans projesi 'Spirit of Istanbul' 7 Ağustos'tan itibaren Zorlu Center PSM’de sahnede.Ahmet Zorlu, "New York ve Londra'dan sonra müzikallerin yeni adresiyiz” dedi.

PAGÇEV Temiz Türkiyem Çevre etkinliği gerçekleşti!

PAGÇEV Temiz Türkiyem Çevre etkinliği gerçekleşti. Yeşil bir gelecek için kendini “Sorumlu Endüstri” olarak tanımlayan Türk plastik sektörü, çevre duyarlılığına dikkat çekmek için ilk adımı Güneydoğu’da attı.

Çeşme'de plajlar ücretsiz olacak!

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, plajların tümünün halka açık olacağını, şezlong ve şemsiyelerin ise belediye tarafından hizmete sunulacağını ifade etti. Plajlarda kimsenin fiyat belirleme yetkisi olmayacak...

istanbul plajları temiz mi Haberi

istanbul plajları temiz mi

İstanbul’un yüzülebilir 81 noktasından alınan numuneler toplam koliform, fekal koliform ve fekal streptokok olmak üzere üç farklı kategoride analiz edildi. Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliği’nde belirtilen su kalitesi ölçeklerine göre değerlendirilen deniz suyunun 81 noktada da temiz ve yüzülebilir olduğu sonuçları çıktı.


81 yüzme alanı dışında, yüzme alanlarını etkileyebilecek, dere-deniz bağlantıları, yağmur suyu kanalı vb. 25 nokta ise “Kirlilik İzleme Noktası” olarak belirlendi.


Yüzme alanları olmayan, olabilecek veya olması muhtemel kirlilik baskısını incelemek veya yüzme suyu kalitesinde ortaya çıkabilecek sorunların takip edilmesi amacıyla belirlenen bu noktalarda da rutin numuneler alınarak analiz ve izlemeler yapılıyor.


Her yaz, yüzme sezonu boyunca (Mayıs- Eylül) 2 haftada bir yapılan analizlerin sonuçları http://bbskbs.istanbulsaglik.gov.tr/denizsuyuanaliz/ halka duyuruluyor.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin plaj, cankurtaran, güvenlik ve büfe hizmetleri sunduğu plajlar; Avrupa Yakası'nda Menekşe...