04 / 05 / 2024

istanbul plan tadilatları

istanbul plan tadilatları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan detaylara göre Büyükçekmece ilçesi, Mimar Sinan Mahallesi, 541 ada, 4 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 20.02.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

AFAD'ın İstanbul raporunda kritik detaylar: Yapı artışına dayalı tüm plan tadilatları durdurulmalı! 

Beklenen büyük İstanbul depremi yeniden gündem oldu. AFAD'ın İstanbul raporunda kritik detaylar: Yapı artışına dayalı tüm plan tadilatları durdurulmalı! 

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden imar tadilatı planlaması açıklaması!

Hatay Büyükşehir Belediyesi; son günlerde bazı kişilerin, arazilerin imara açılması veya imar planı tadilatlarının çözümlenmesi için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın adını kullanması yönünde bildiri yayınladı.

İstanbul depremi için 'Büyük İstanbul Planı' hazırlıyoruz!

Depreme karşı hazırlıklara başladıklarını söyleyen İçişleri Bakanı Soylu, "Olası büyük İstanbul depremi için büyük İstanbul planı hazırlıyoruz." dedi.

Gün gün Kanal İstanbul planı!

Çılgın proje Kanal İstanbul çalışma takvimine göre projenin yapımının 2 bin 425 günde tamamlanması planlanıyor. 17 aşaması bulunan Kanal İstanbul'da yapılacak işlerin yarısı şu ana kadar tamamlandı

Parsel bazlı, şahıs bazlı plan tadilatları duraksayacak!

Parsel bazlı, şahıs bazlı plan tadilatlarının duraksayacağını bildiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, "Bir mahallede bakıyorsunuz 20 tane 5 katlı ev, bir tanesi 25 katlı yükseliyor. Kimin vicdanı sızlamıyor burada. Herkesin vicdanı sızlar." dedi...

Mehmet Özhaseki: İmar planı tadilatları zorlaştırılacak!

İmar konusunda bazı açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, İmar Kanunu'nda yeni çalışmaları olduğunu ifade etti. Özhaseki, imar planı tadilatlarının zorlaştırılacağını söyledi.

İBB Tuzla'da 2 imar planı değişikliğini askıya çıkardı!

Tuzla'da E-5 ile Demiryolu Arası Nazım İmar Planı'na ilişkin ve Orhanlı Sanayi Bölgesine ait dere İşletme bandlarının revize edilmesine ilişkin imar planı tadilatları askıya çıktı..

İmar planı rantını kamu alacak!

Bakan Özhaseki, imar planı tadilatlarında ortaya çıkan rantı kamunun alacağını belirterek “Bunu belediye meclisleri hesaplasın. Belediyeye resmi olarak yatırsınlar” dedi. Milliyet Gazetesi Köşe yazarı Abdullah Karakuş bugünkü köşesinde 'Tadilatın rantını kamu alacak' konusuna değindi.

Finike Meclisi'nde imar plan tadilatları komisyona havale edildi!

Finike Belediyesi Haziran ayı toplantısı Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu yönetiminde gerçekleştirildi. İmar Plan tadilatlarına ilişkin konular komisyona havale edildi.

Antalya Soğuksu Pazarı hukuka aykırı mı?

Antalya Defterdarlığı'nın Büyükşehir Belediyesi’ne karşı açtığı dava da daha önceki plan tadilatlarının hukuka aykırı olduğu, Soğuksu Pazarı’nın mahkeme kararlarına aykırı olarak tesisi olunan işlemin hukuka aykırı olduğuna dair mahkeme kararı.

Talas Belediye Meclisi Mayıs toplantısında imar konuşuldu!

Talas Belediye Meclisi, Mayıs ayı toplantısını gerçekleştirdi.Mecliste imar plan tadilatları, komisyon raporları, ekonomik ömrünü tamamlayan araçların satılması konuşuldu.

Finike Meclisi'nde imar planı tadilatları komisyona havale edildi!

Finike Belediyesi meclis toplantısı yapıldı. İmar plan tadilatlarına ilişkin konuların komisyona havale edildiği toplantıda 2015 faaliyet raporu, denetim raporu görüşüldü ve 2016 yılı komisyon üyeleri belirlendi.

Mersin'de imar planları neden sürekli değişiyor?

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tartışmalara neden olan’ imar planı tadilatları’ bitmek bilmiyor. Kent 1/50, 1/25 ve 1/5 binlik yeni planlar dört gözle beklenirken bu arada Meclise sürekli imar planı tadilatı gelmeye devam ediyor.

istanbul plan tadilatları Haberi

istanbul plan tadilatları

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen İstanbul imar planları ve plan tadilatları ile ilgili yaptığı çalışmalarına son sürat devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 3194 Sayılı Kanunun 8.maddesine göre açıklanan ve pek çok kişi tarafından da takip edilen imar planları ve plan tadilatları her ayın belirli günlerinde resmi internet sitesi üzerinden kamuya açık olarak düzenli şekilde yayımlıyor. 

Son dönemlerde gündemden düşmeyen İstanbul imar planları ve imar plan notları ile ilgili merakla beklenen çalışmalarını sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde geçtiğimiz günler itibariyle de milyonlarca kişinin yaşadığı mega kent İstanbul'daki bazı ilçelerin imar planları ve plan tadilatları da yer aldı. Pek çok kişi tarafından merakla beklenen ve araştırılan söz konusu imar planlarının ve plan tadilatları yayımlanan ilçeler şöyle:  Büyükçekmece,...