05 / 07 / 2024

İstanbul Planlama ve Koordinasyon Birimi okul yenileme

İstanbul Planlama ve Koordinasyon Birimi okul yenileme

İstanbul Planlama ve Koordinasyon Birimi'nin güçlendirme kapsamına aldığı bin 64 okuldan 811'i hem yenilendi hem de depreme karşı dayanıkla hale getirildi.

Emekli maaşıyla geçinen hane sayısı 4.7 milyon oldu: Gelirlerin büyük kısmı gıda ve konut kirasına gidiyor! 

Şehir Plancısı (Phd), İstanbul Planlama Ajansı Başkanı Dr. Buğra Gökce, emeklilerin gelirlerinin büyük kısmının konut kirası ve gıdaya gittiğini söyledi. İşte Gökce'nin o açıklaması ve gelen yorumlar...

İstanbul'daki orta ve üzeri riskli yapıların tamamı 4 kez dönüştürebilirdi! 

İstanbul Planlama Ajansı’nın yaptığı depreme hazırlık çalışmasına göre İstanbul’da orman ve askeri alanlar imara açılarak yaratılan toplam 85 milyar dolarlık rant ile İstanbul’daki orta ve üzeri riskli yapıların tümü 4 defa dönüştürebilirdi. İşte o raporda yer alan detaylar...

İstanbul'da kira artış rekoru kıran 6 ilçede mahalle mahalle rakamlar açıklandı! İşte en ucuz ve en pahalı kiralar...

İstanbul Planlama Ajansı'nın verilerine göre Megakent'te kira artış rekoru kıran 6 ilçe Üsküdar, Kağıthane, Beykoz, Başakşehir, Küçükçekmece ve Eyüpsultan olarak belirlendi. O 6 ilçede mahalle mahalle rakamlar açıklandı. İşte o kira bedelleri...

Ayazma Mekansal Planlama Ve Kentsel Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ayazma Mekansal Planlama Ve Kentsel Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Tamer Sağlam ve Tayfun Akın Arığ ortaklığında kuruldu.

Uzmandan son dakika uyarısı: Alibeyköy tehdit altında! Baraj suları can ve mal kaybına neden olabilir!

Libya'da yaşanan sel felaketi, İstanbul'daki barajların dayanıklılığını gündeme getirdi. İSKİ Planlama ve Yatırım Dairesi Başkanı Yasemin Taşçı, Alibeyköy'ün tehdit altında olduğunu söyleyerek, baraj sularının can ve mal kaybına neden olabileceğini söyledi.

Metrik Planlama Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Metrik Planlama Ve Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Bahçelievler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ali Fatih Uysal tarafından kuruldu.

İstanbullu Mart ayında en çok deprem, ekonomi ve seçim konuştu!

İstanbul Planlama Ajansı Mart ayı raporu, İstanbullu’nun nabzını tuttu.  “İstanbul Barometresi” araştırmasına göre İstanbullular, geçen ay evlerinde en çok Kahramanmaraş Depremi, ekonomik problemler ve Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda konuştu.

Marmara Planlama Ve Müteahhitlik Yapı Limited Şirketi kuruldu!

Marmara Planlama Ve Müteahhitlik Yapı Limited Şirketi Şişli'de Müslüm Didin tarafından kuruldu.

Timur Planlama Ve Proje Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Timur Planlama Ve Proje Geliştirme Anonim Şirketi Şişli'de Erden Timur, Cihan Barış Soydan, Bülent Öztürk ve Murat Döker ortaklığında kuruldu.

Turizm merkezlerinde planlama ve uygulamaya ilişkin yönetmelikte değişiklik!

Turizm merkezlerinde planlama ve uygulamaya ilişkin yönetmelikte yapılan değişikliğe göre, turizm tesis alanı kullanımları için maksimum yatak kapasitesi belirlenmesi esas olacak.

İstanbul Şehircilik Ve Kentsel Planlama Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Şehircilik Ve Kentsel Planlama Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Sedat Yalçınkaya tarafından kuruldu.

Ena Şehircilik Planlama Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ena Şehircilik Planlama Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Engin Akman tarafından kuruldu.

Saruhan Kentsel Dönüşüm Planlama Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Saruhan Kentsel Dönüşüm Planlama Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile İlyas Saruhan tarafından kuruldu.

İstanbul Planlama ve Koordinasyon Birimi okul yenileme Haberi

İstanbul Planlama ve Koordinasyon Birimi okul yenileme

Deprem kuşağında bulunduğu için üzerinde titrediğimiz İstanbul'daki eğitim kurumlarının güçlendirilmesinde sona yaklaşıldı. İstanbul Planlama ve Koordinasyon Birimi'nin güçlendirme kapsamına aldığı bin 64 okuldan 811'i hem yenilendi hem de depreme karşı dayanıkla hale getirildi.


Doğal afetlere karşı kamu binalarının hazır hale gelmesi için uzun süredir çalışan İstanbul Planlama ve Koordinasyon Birimi (İPKB), İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında bin 64 eğitim kampüsünden 811'ini okulu tamamladı. 2015-2016 eğitim, öğretim dönemine sayılı günler kala okullardaki çalışmalarını hızlandıran İPKB, yaptığı çalışmalarla derslik sayısını ve kullanılan alanların kapasitesini de arttırdı. Okullar için 1,9 milyar lira kaynak ayrıldı.


DEPREME DAYANIKLI HALE GETİRİLDİ


İPKB'den yapılan açıklamada, çalışmaların detayları da verildi. Güçlendirme ve yeniden inşa çalışmalarında, “Eğitim yapılarının deprem karşısındaki beklenen performansları , günümüz deprem...