01 / 05 / 2024

istanbul risk anlama konferansı

istanbul risk anlama konferansı

İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon Birimi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek konferansta, İstanbul’un yüksek afet riskini en aza indirmek amacıyla yürütülen çalışmalar paylaşılacak.

Prof. Dr. Osman Bektaş: İstanbul'u beklerken, Trabzon'da her an deprem olabilir! Risk Trabzon'da 2, Rize'de 3 kat arttı!

Beklenen olası büyük Marmara depremi sebebiyle tüm gözler İstanbul'a çevrilmişken; uzmanlar Karadeniz fayında deprem riski olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Osman Bektaş, deprem riskinin Risk Trabzon'da 2 kat, Rize'de 3 kat arttığına dikkat çekti. 

Meclis'ten kritik İstanbul depremi tespitleri: Binaların yüzde 15'i risk altında! 7.5 büyüklüğünde deprem...

Uzmanların senelerdir uyarılarda bulunduğu büyük İstanbul depremi yeniden gündemde. Meclis'ten kritik İstanbul depremi tespitleri: Binaların yüzde 15'i risk altında! 7.5 büyüklüğünde deprem...

Altında fırın olan binalar büyük risk altında! İstanbul'da tam 4 bin binayı fırınlar eritiyor!

Mega kent İstanbul’da altında fırın olan binalar büyük risk altında. Bilim insanları fırınların ısısıyla beton ve demirin yapısının bozulduğunu belirtirken, İstanbul’da binaların altındaki toplamda 4 bin fırının yönetmeliğe uygun yapılmadığı belirtildi.

İstanbul’daki 1.8 milyon binanın yüzde 60’ı risk altında!

17 Ağustos’tan günümüze kadar olası depreme karşı alınan tedbirlerin yetersizliğine değinen Prof. Dr. Naci Görür, “İstanbul’daki 1.8 milyona yakın binanın yüzde 60’ı risk altında. Sadece yüzde 1’i yıkılsa ve her binada bir kişi hayatını kaybetse bile 18 bin insan yapar” şeklinde konuştu.

İstanbul'daki 66 bin binanın risk tespiti yapıldı!

2012'de çıkarılan kentsel dönüşüm yasası kapsamında İstanbul'da 66 bin binanın risk tespiti yapılırken, 325 bin hane halkı da evlerini kentsel dönüşüme dahil etti...

Kanal İstanbul ile boğazdaki risk sona erecek!

İstanbul Boğazı'ndan geçen gemilerin denize döktüğü sintine atıkları, İstanbul Boğazı'nı tehdit eden seviyelere geldi. Kanal İstanbul projesinin hayata geçirilmesi ile birlikte boğazdaki risk de sona erecek.

İstanbul'un sahil şeridi risk altında!

Jeofizik uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Oğuz Gündoğdu, İstanbul için kritik deprem uyarılarında bulundu. Gündoğdu, İstanbul'un sahil şeridinin tamamında risk olduğunu söyledi.

İstanbul'da 600 bin konut risk altında!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 600 bin konutun risk altında olduğunu belirterek "Deprem gelmeden önce yenileme istiyoruz. Birçok çalışmalarımız, tedbirler var." dedi..

İstanbul'da, Risk Anlama Konferansı düzenlenecek!

İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon Birimi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek konferansta, İstanbul’un yüksek afet riskini en aza indirmek amacıyla yürütülen çalışmalar paylaşılacak.

İstanbul afet risk azaltma çalışmaları Japonya’da tanıtıldı!

İstanbul, Japonya’nın Sendai şehrinde düzenlenen Birleşmiş Milletler Afet Risk Azaltma 3. Dünya Konferansı’nda İstanbul Vali Yardımcısı Haluk Nadir’in katılımıyla “Riskleri Yönetmek” konulu panelde temsil edildi.

İstanbul'un risk haritası güncellendi: 170 bölge riskli

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul'un risk haritasını güncelledi. Beşiktaş, Etiler de risk haritasında. Bu yıl 200 bin birim tasfiye edileceği, kira yardımlarının da artırılacağı açıklandı.

Mustafa Erdik: İstanbul risk altında!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik, depremin yıldönümünde İstanbul'un büyük risk altında olduğunu söyledi: "30 bin bina yıkılır, ölüm de o oranda olur" dedi.

Hüseyin Oflaz: İstanbul'da 2 milyon konut risk altında!

Marmara Depremi'nin yaşandığı 1999'dan bu yana, kentsel dönüşüm de dahil sadece 20 bin yapının yenilendiğini belirten İMPO Yönetim Kurulu Başkanı ve Şehir Plancısı Hüseyin Oflaz, 'İstanbul'da halen 2 milyon konut risk altında' uyarısı yaptı...

istanbul risk anlama konferansı Haberi

istanbul risk anlama konferansı

 İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi  (İSMEP) ile Dünya Bankası yetkilileri, "Risk Anlama Konferansı"nda bir araya gelecek. 


İstanbul Valiliği Proje Koordinasyon Birimi'nden (İPKB) yapılan yazılı açıklamada, Washinghton, Cape Town, Londra’dan sonra 2016’da İstanbul’da gerçekleştirilecek dünyanın en büyük risk azaltma projesi İSMEP'e destek sağlayan önemli finans kuruluşlarından Dünya Bankası'nın, konuya ilişkin İstanbul Valiliği ile görüşmelere başladığı belirtildi. 


Bu kapsamda, İSMEP'te elde edilen bilgi ve tecrübelerin Dünya Bankası yetkilileriyle paylaşıldığı, İPKB'nin eş ev sahipliğinde gerçekleştirilecek konferansın da İstanbul’un yüksek afet riskini en aza indirmek amacıyla yürütülen çalışmaların paylaşılması açısından önemli bir platform niteliği taşıdığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:


"Afet riski azaltma konusunda binin üzerinde katılımcıyı İstanbul’da bir araya getirmeyi amaçlayan Understanding Risk 2016 Konferansı'nın bilgi paylaşımı, paydaş çeşitliliğinin desteklenmesi, ortaklık...