02 / 05 / 2024

 istanbul sahil yıkım 

 istanbul sahil yıkım 

İstanbul'da Büyükçekmece, Selimpaşa, Kumburgaz ve Silivri’de, sahil şeridinde kalan binlerce yazlık sahibi sevindiren haber geldi. Kamuya ait alanda inşa edildikleri gerekçesi ile yıkımı istenen evler ile ret kararı alındı.

İstanbul Küçükçekmece'de yıkım kararı verilen bina korku saçıyor! SON DAKİKA!

Küçükçekmece'de riskli olduğu için yıkım kararı verilerek boşaltılan ancak yıkılmayan bina mahalleleyi tedirgin ediyor. Her gün binanın önünden geçen mahalleli, bir an önce yıkım yapılmasını istiyor. 

İstanbul'da Kentsel Dönüşüm: Büyükçekmece'de 12 blok ve 130 bağımsız riskli yapının yıkımı başladı!

İstanbul Büyükçekmece'de olası depremde yıkılma riski olduğu tespit edilen 12 blok ve 130 bağımsız bölümden oluşan binaların yıkım çalışmaları başladı.

Yapay zeka teknolojisi ile deprem sonrası İstanbul’daki yıkım görüntülendi!

Yapay zeka teknolojisi, olası Marmara depreminin ardından İstanbul’da yaşanacak yıkımı resmetti. Deprem sonrası yıkılması beklenen 45 bin konutun bilgilerinin sisteme yüklenmesi ile daha gerçeğe yakın görüntü almak da mümkün olacak.

İstanbul'daki 48 yıllık Çınar Sitesi'nde yıkım başladı!

İstanbul Küçükçekmece'de mülk sahipleri arasındaki anlaşmazlık sebebiyle bir türlü yıkılamayan, 13 blok ve 240 daireden meydana gelen 48 yıllık Çınar Sitesi'nde yıkım çalışmaları başladı. 

İstanbul'da 200 yıl genelev olarak kullanılan binanın yıkımı esnasında tarihi bir keşif yapıldı

İstanbul'un Karaköy semtinde 200 yıl boyunca genelev olarak kullanıldıktan sonra kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımına başlanan binanın altından tarihi bir keşif yapıldı.

İstanbul'daki depremde çatlaklar oluşan bina için yıkım kararı!

Mega kent İstanbul'da geçtiğimiz hafta yaşanan 3.9 büyüklüğündeki depremin ardından çatlaklar meydana gelen bina içim yıkım kararı verildi.

İstanbul'da yıkım kararı verilen okulda eğitime devam edilmesi meclis gündeminde!

İstanbul'da bir okul hakkında yıkım kararı verilmesine rağmen eğitime devam edildiği iddiası ve hakkında yıkım kararı verilen okul sayısı meclis gündemine taşındı. Saadet Partili'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Beyza Taşkın: İstanbul’da yıkım daha büyük olur! 

İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki deprem, akıllara büyük İstanbul depremini getirdi. İTÜ İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Beyza Taşkın, İstanbul'da yaşanacak depremin daha büyük yıkımlara neden olacağını dile getirdi. 

Ordu'daki Belde Evler'de mahkeme kararına rağmen yıkım devam ediyor!

Ordu'nun Altınordu ilçesinde sahil kenarında yapılan Belde Evler projesi için mahkeme yıkım işleminin durdurulmasına karar verdi. Fakat yıkım hala devam ediyor, belediye yıkımı durdurmadı...

Kanal İstanbul ekolojik yıkım projesidir!

Kanal İstanbul projesinin, İstanbul'a yıkım getireceğini söyleyen vatandaşlar, Küçükçekmece'de bir araya geldi...

İstanbul Üniversitesi Vefa binasının yıkım raporu gizleniyor!

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde devam eden restorasyon çalışmaları nedeniyle Vefa ek binasına taşınan öğrenciler verilen yıkım raporunun yayımlanmadığını iddia etti.

İstanbul'daki kaçak yapıların yıkımı mecliste!

İstanbul'daki kaçak yapıların tespitine ve yıkımına ilişkin meclis gündemine taşındı. CHP'li Tekin konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul’daki 36 eğitim kurumu için yıkım kararı!

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Sarıyer'de bulunan bir ilkokulun deprem riski nedeniyle tahliye edilmesinin ardından 36 eğitim kurumu için yıkım kararı alındı.

 istanbul sahil yıkım  Haberi

 istanbul sahil yıkım 

Büyükçekmece-Silivri arasında kalan bölgede bulunan ve yazlık olarak kullanılan yüzlerce binanın sahibinin başı bir süredir açılan davalar ile dertte. Hürriyet'te yer alan habere göre; Maliye Hazinesi, anılan bölgedeki yüzlerce binanın kıyı kenar çizgisinde kaldığını düşünüyor. Bir başka ifade ile, söz konusu evlerin, kamuya tahsisli yerlerde inşa edildiği görüşünde.

Hazine avukatları tarafından bu nedenle Büyükçekmece Asliye Hukuk Mahkemeleri’nde her ev sahibine ayrı ayrı bir dizi dava açıldı. Durum böyle olunca, davalar ayrı mahkemelerde görüldü. Dava konusu aynı olsa da farklı mahkemelerde farklı kararlar çıkma ihtimali bulunuyordu.

10 DAİREDEN 5’İ YIKILSIN! 

 Yargıtay’ın bozma kararı verdiği bir dosya ile ilgili ilginç bir gelişme yaşandı. Bozma kararı sonrası mahkemenin talebi ile 5 kişilik bilirkişi heyeti rapor hazırladı. Raporda özetle, davalıların yaşadıkları mülkün kıyı kenar çizgisi içinde...