02 / 10 / 2024

istanbul şehir planı ne zaman yapıldı

istanbul şehir planı ne zaman yapıldı

Akşam Gazetesi'nin 18 Şubat 1933 tarihli haberinde, İstanbul Belediye'si şehrin gelecekte alacağı şekli kararlaştırmak için müsabaka ile İstanbul'un planını yapmaya karar vermiş. Bütçeden de 50 bin lira tahsis etmiş.

Kanal İstanbul'un şehir planı 3 ay sonra tamam!

Kanal İstanbul projesiyle ilgili çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Projenin çevresinde inşa edilecek 500 bin nüfuslu şehir için zemin artı dört, toplam beş katlı yapılanma hedefleniyor.

Taşköprü Belediyesi şehir planı ABD’de görücüye çıktı!

Taşköprü Belediyesi’nin ilçenin imar planı ve şehir planı çalışması ABD’nin Georgia Eyaleti bulunan Georgia Üniversitesi’nde sergiye açıldı. Gerçekleşen sunumda çok sayıda öğrenci ve akademik heyet de hazır bulundu.

Adım İstanbul: Haftasonu planınıza ev almayı da ekleyin!

Emlak Konut güvencesiyle EYG, İntaya ve İntes hasılat paylaşımı ortaklığı ile Başakşehir’de hayata geçirilen Adım İstanbul Projesi’nin hafta sonuna özel ödeme planı, ev almak isteyenleri Adım İstanbul satış ofisinde buluşturuyor.

Bayburt Belediye Meclisi'nde şehir planı konuşuldu!

Bayburt’un en önemli problemlerinden biri olan şehir planının nasıl olması gerektiği konusu konuşuldu. Toplantı Bayburt Belediyesi meclis toplantı salonunda belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri ile gerçekleştirildi.

Kayaşehir Adım İstanbul ödeme planı!

Kayaşehir Adım İstanbul ödeme planı kapsamında banka kredisi kullanılabiliyor. Emlak Konut GYO güvencesiyle inşa edilen projede 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 daire seçeneklerine yer veriliyor.

Sur Yapı Axis İstanbul ödeme planı!

Vatan Caddesi-Aksaray'a 2 dakika kadar uzaklıkta bulunan projede ön girişinde Bayrampaşa metro istasyonu bulunuyor. Sur Yapı Axis İstanbul ödeme planı kapsamında 60 ay vade sağlanıyor.

Mavişehir imar planlarına itirazlar geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan fakat mahkeme kararıyla iptal edilen Mavişehir Planı’ndan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yeni plana itiraz yağdı. Bakanlığın planından memnun olan birçok kişinin itiraz yağmuru ret edildi.

Kadıköy Concord İstanbul ödeme planı!

Kadıköy Concord İstanbul ödeme planı kapsamında yüzde 10 indirim sağlanıyor. Toplam 1.175 adet daireden meydana gelen proje 11 bin 504 metrekare alan üzerinde yükseliyor.

Mavişehir imar planına itirazlar geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan fakat mahkeme kararıyla iptal edilen Mavişehir Planı’ndan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yeni plana itiraz yağdı. Bakanlığın planından memnun olan birçok kişinin itiraz yağmuru ret edildi.

Ritim İstanbul ödeme planı!

Ritim İstanbul ödeme planı kapsamında 60 ay vade farksız ödeme sağlanıyor. 863 adet rezidansın bulunduğu projede dairelerin tipleri 1+1'den 5+1'e kadar farklı seçenekte dizayn edildi.

Oryapark İstanbul ödeme planı!

Oryapark İstanbul ödeme planı kapsamında banka kredisi veya firma bünyesinde kredi ile ödeme yapılabiliyor. İstanbul Anadolu Yakası Ümraniye'de hayata geçirilen projede daire teslimleri 2016 yılı içerisinde yapılacak.

Cengiz İnşaat'ın Mavişehir planına valilikten onay geldi!

Ünlü işadamı Mehmet Cengiz'in şirketi Cengiz İnşaat'a İzmir Valiliği'nden jet onay geldi. Mavişehir projesine İzmir Valiliği Mahalli Çevre Kurulu 'ndan vize geldi.

Ümraniye Oryapark İstanbul ödeme planı!

Ümraniye Oryapark İstanbul ödeme planı kapsamında lansmana özel yüzde 8 indirim avantajı sağlanıyor. Toplam 526 adet rezidans dairenin yer alacağı projede dairelerin tipleri 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olarak tasarlandı.

istanbul şehir planı ne zaman yapıldı Haberi

istanbul şehir planı ne zaman yapıldı

İstanbulu'un planı


Belediye müsabaka şartlarını hazırlıyor


İstanbul'un istikbalde alacağı şekli kararlaştırmak üzere bir plan tanzimi için yakında müsabaka açılacağını yazmıştık. Belediye heyeti fenniyesi müsabaka şartlarını hazırlamaktadır. Şartlar belediye riyaseti ve daimi encümen tarafından tetkik edildikten sonra tasdik edilmek üzere dahiliye vekaletine gönderelicektir.

Plan işi için belediye elli bin lira tahsisat ayırmıştı. Bir çok maruf mütehassıslar İstanbul gibi güzel ve tarihi bir şehrin planını yapmağa talip olmuşlardır. Müsabaka açılınca bunlar iştirake davet edileceklerdir.


Akşam Gazetesi 18 Şubat 1933


Abdullah Kutalmış...