16 / 05 / 2024

istanbul sel baskını tedbirleri

istanbul sel baskını tedbirleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, su baskınlarına karşı, kalıcı çözüm için harekete geçti. İBB'den yapılan yazılı açıklamada 16 kritik noktanın belirlendiği ve 437 milyon TL'lik yatırımla eylem planının hazırlandığı bildirildi.

Zorunlu deprem sigortası genişletiliyor! Deprem dışında diğer afetler de eklenecek!

Zorunlu Deprem Sigortası’nın (DASK) genişletilecek ve bu sigorta türünün yerine Zorunlu Afet Sigortası gelecek DASK poliçesi, sadece deprem riskini değil, sel baskını gibi diğer afet risklerini de kapsayacak.

Dikkat! İstanbul için sarı alarm verildi: Bu saatlerde dikkatli olun

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trakya Bölgesi'nde yer alan 5 ili sarı kodla uyararak ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı konusunda vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı. Bu iller arasında İstanbul da bulunuyor.

İstanbul’da yaşanan sel sonrasında konut sigortasına olan ilgi artmaya başladı!

Sigortacılık platformu Sigortam.net, selden kaynaklı su baskını durumlarında evini güvence altına almak isteyenler için Konut Sigortası yaptırmanın önemine dikkat çekerken, “Poliçe şartları ve sağladığı teminatlara mutlaka bakılmalı” uyarısını yaptı.

15 bin lira sel yardımı nasıl alınır? İstanbul sel yardımı başvuru şartları neler?

İstanbul'da yaşanan selden sonra 15 bin TL yardım yapılacağı açıklandı. Peki, 15 bin lira sel yardımı nasıl alınır? İstanbul sel yardımı başvuru şartları neler? İşte detaylar...

Ankara Valiliği'nden sağanak uyarısı! Sel ve su baskınına karşı çok dikkatli olun!

Ankara Valiliği'nden yapılan sağanak uyarısıyla, başkent Ankara'da sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Cuma gününe dikkat! Valilik o şehirde yaşayanları uyardı; Su baskını, sel, yıldırım, dolu her risk var

Aman dikkat! Valilik, 2 Haziran Cuma günü tüm şehirde etkili olması beklenen sağanak sebebiyle vatandaşları uyardı. İşte detaylar...

Hava Durumu Uyarısı: 14 il için ani sel, dolu ve hortum riski var!

Yarın ülke genelinde sağanak yağışlar bekleniyor. İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da şiddetli yağış tahmini yapılıyor. 14 şehir için sel, su baskını, dolu, yıldırım ve hortum uyarısı geldi.

Borsa İstanbul’da son 2 yılın en sert düşüşü! Endeks yüzde 8,62 oranında çakıldı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin ardından Borsa istanbul’da dün başlayan sert düşüşler bugün de devam etti. BIST 100 endeksi 22 Mart 2021'den bu yana en sert düşüşünü yaşadı.

İstanbul Valiliği'nden su baskını mağdurlarına konutlar için 5 bin lira, iş yerleri için 10 bin lira nakit desteği! 

İstanbul Valiliği, Esenyurt ilçesinde yağıştan zarar gören konutlar için 5 bin TL, iş yerleri için 10 bin TL yardım ödemesinin yapılmaya başlandığını açıkladı.

Meteoroloji’den 8 ilde kuvvetli sağanak yağış uyarısı! Bu haberi okumadan evden çıkmayın!

MGM'den ani sel, yıldırım, su baskını, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

Çin’deki kripto para saadet zincirine baskın düzenlendi!

Çin polisi, 1 milyar yuanlık parayı kapsayan 110 bin kişilik kripto para saadet zincirine baskın gerçekleştirdi. 

Galatasaray'ın Kemerburgaz'daki arazisine baskın!

Galatasaray Mart ayında hukuk mücadelesini kazandığı Kemerburgaz'daki arazi madencilik firması tarafından tahliye edilmişti. Sarı-kırmızıların yeni arazisine baskın düzenlendi.

Kanada'dan İdlib’deki sel mağdurlarına konut yardımı! 

Kanada Diyanet Vakfı, Türkiye Diyanet Vakfınca İdlib’deki sel baskınına maruz kalanlar için başlatılan İyilik Konutları kampanyası dahilinde yardımda bulundu.

istanbul sel baskını tedbirleri Haberi

istanbul sel baskını tedbirleri

İstanbul’u etkisi altına alan 17 Ağustos’ta tarihindeki sağanak yağmur sonrasında İstanbul’da su baskınları yaşanmış, bir kişi hayatını kaybederken, kent ulaşımında ciddi sorunlar meydana gelmişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 18 Ağustos’taki, “Bu sorun bir daha yaşanmasın” talimatının ardından İBB ekipleri, 16 kritik nokta belirledi. ‘Kısa ve orta vadede’ işler için İBB, 437 milyon TL'lik harcamayla soruna neşter vuracak.

437 MİLYON LİRA HARCANACAK

Ekrem İmamoğlu su baskınlarından etkilenen yerleri gezdi, esnafın sıkıntılarını dinledi. İBB Genel Sekteri Yavuz Erkut ve diğer kurmayları ile sahada incelemeler yapan İmamoğlu, “İstanbul pansuman kaldırmaz. Kalıcı tedbirlerin alınması konusunda kesin adımlar atmak zorundayız” diye konuşarak, sorunların tespiti ve çözüm üretilmesi için talimat verdi. Talimatla birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri harekete geçti ve toplamda 437 milyon liraya mal olacak çalışmalar için...