16 / 05 / 2024

istanbul sel hasar tespiti

istanbul sel hasar tespiti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul ve Bursa’daki selden sonra iki şehirdeki hasar tespit çalışmalarını büyük oranda tamamladıklarını belirtti...

15 bin lira sel yardımı nasıl alınır? İstanbul sel yardımı başvuru şartları neler?

İstanbul'da yaşanan selden sonra 15 bin TL yardım yapılacağı açıklandı. Peki, 15 bin lira sel yardımı nasıl alınır? İstanbul sel yardımı başvuru şartları neler? İşte detaylar...

Bakan Yerlikaya açıkladı: İstanbul’daki sel felaketinin ardından zarar tespitine ne zaman başlanacak?

İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul’da yaşanan sel felaketinin ardından açıklama yaptı. Yerlikaya, İstanbul Valisi Davut Gül'ün koordinasyonunda, emniyet, jandarma, AFAD, İSKİ, itfaiye ve ilçe belediyelerinin ilgili araçlarıyla suların tahliyesinin sabaha kadar kesintisiz süreceğini ifade etti.

Büyük İstanbul depreminde en riskli üç ilçenin röntgeni çekildi: Kaç bina hasar görecek? Mahalle mahalle açıklandı!

Esenyurt, Büyükçekmece ve Küçükçekmece'deki deprem riskli rakamlarla açıklandı. Peki beklenen büyük İstanbul depreminde bu ilçelerde kaç bina hasar görecek?

Ekrem İmamoğlu olası bir depremde İstanbul’da ağır hasar alacak bina sayısını açıkladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olası büyük depremde İstanbul'da ağır hasar alması mümkün olan olası bina sayısının yaklaşık olarak 90 bin olduğunu söyledi.

İstanbul'da kaç binanın deprem riski var? Büyük depremde kaç bina ağır hasar görecek? İlçe ilçe açıklandı!

Türkiye’yi sarsan deprem felaketinin ardından gözler bir defa daha deprem riski altındaki İstanbul’a çevrildi. İBB’nin yaptığı son analize göre 7.5 büyüklüğündeki bir depremde kaç binanın ağır ya da çok ağır hasar alacağı da belirlendi. İşte o rakamlar...

Büyük depremde İstanbul'daki 91 bin 81 bina ağır hasar görecek!

İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, mecliste gerçekleştirdiği konuşmada, beklenen büyük İstanbul depremiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Özkan, "İstanbul’da gerçekleşmesi muhtemel 7,5 büyüklüğünde bir depremde 91 bin 81 binanın ağır veya çok ağır hasar alacağı tahmin ediliyor" dedi.

İstanbul için korkutan senaryo: Büyük depremde hasar görecek bina sayısı arttı!

Uzmanlar İstanbul'da 2030'a kadar 7 ve üzerinde bir deprem yaşanma ihtimalinin yüzde 64 olduğuna dikkat çekiyor. Peki İstanbul için korkutan deprem senaryosunda neler yer alıyor? Büyük İstanbul depreminde kaç binanın hasar göreceği tahmin ediliyor? İşte ayrıntılar...

Giresun Dereli'deki sel konutlarının kurası çekildi!

Giresun Dereli'de Ağustos 2020'de meydana gelen sel nedeniyle hasar gören ve sonrasında yeniden inşa edilen konut ve işyerleri için kura çekimi gerçekleşti. 

Sinop Ayancık'ta selden hasar gören evler yıkılıyor!

Sinop Ayancık'ta selden hasar gören evlerin yıkımına başlandı. İlçede selden en fazla etkilenen Babaçay köyünde, 37 sene önce meydana gelen heyelanın ardından yapılan ve en son sel afetinde hasar gören afet evlerinin yıkımları dün başlatıldı.

Kastamonu Bozkurt'ta sel nedeniyle hasar alan 6 katlı bina yıkıldı!

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde meydana gelen sel felaketi nedeniyle hasar gören  6 katlı Fatih Apartmanı yıkıldı.

Büyük İstanbul depreminde 491 bin binanın hasar alması bekleniyor!

İstanbul'da olması beklenen 7,5 ve üzeri bir depremde 13 bin 492'si çok ağır olmak üzere 491 bin binanın hasar alacağı tahmin ediliyor. 

Büyük İstanbul depreminde kaç bina hasar alacak?

Olası İstanbul depremine yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilçe genelinde deprem sonucu kaç binanın yıkılıp kaçının hasar alacağına yönelik araştırma gerçekleştiriyor. 

Van'da sel sonrası 6 ev yıkıldı!

Van'ın Başkale ilçesinde sağanak yağışlar sonrası yaşanan sel nedeniyle  6 ev yıkılırken 30 evde hasar meydana geldi.

istanbul sel hasar tespiti Haberi

istanbul sel hasar tespiti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul ve Bursa’daki selden sonra iki şehirdeki hasar tespit çalışmalarını büyük oranda tamamladıklarını ifade ederek, selden zarar gören şehirlerdeki eksikliklerin giderileceğini, vatandaşların zararlarını telafi ederek yaralarını saracaklarını belirtti. 

Andolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurum, İstanbul ve Bursa'da yaşanan selle ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı. 

Vatandaşlara "geçmiş olsun" dileklerini yineleyen Kurum, "İstanbul ve Bursa’daki sel felaketinin ardından iki ilimizdeki hasar tespit çalışmalarını büyük oranda tamamladık. Selden zarar gören şehirlerimizin eksikliklerini giderecek, vatandaşlarımızın zararlarını telafi ederek yaralarını saracağız" dedi. 

İstanbul ve Bursa'da yaşanan doğal afetin, iklim değişikliğinin en çarpıcı göstergelerinden biri olduğuna dikkat çeken Kurum, "Yapılan tahminler, önümüzdeki yıllarda iklim değişikliğinin sebep olduğu iklim krizinin dünya nüfusunun üçte birini doğrudan etkileyeceğini gösteriyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak...