30 / 04 / 2024

istanbul surları yenileme

istanbul surları yenileme

Fethin sembollerinden tarihi yarımadayı çevreleyen surlar, Kazlıçeşme Hamamı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Ulubatlı Hasan’ın ilk sancağı dikip şehit olduğu yerde ise düğün salonu hizmet veriyor...

İstanbul'un surlarında büyük tehlike! Surlardaki derin çatlaklar korku yaratıyor!

İstanbul surlarının çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu yeniden gündeme geldi. Güvenlik sorunu sebebiyle insanların gezmeye çekindiği tarihi surların turizme kazandırılması için ise çalışmalar ise tüm hızıyla sürüyor.

İstanbul'un yeni millet bahçesi için geri sayım başladı! Kara Surları Millet Bahçesi açılıyor!

Mega kent İstanbul'un yeni millet bahçesi için geri sayım başladı... Merakla beklenen Fatih Kara Surları Millet Bahçesi'nin ilk etabı yakında hizmete açılıyor.

İstanbul Surları Yapı İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Surları Yapı İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa'da AbdulMunem Abra Alqun ve Ragab Alfayturı ortaklığında kuruldu.

Tarihi İstanbul surları depremde ikiye yarıldı!

İstanbul'da öğle saatlerinde meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremden etkilenen yapıların arasında İstanbul Surları da bulunuyor

16 asırlık tarihi İstanbul surları tehlike altında!

Mega kentİstanbul'un fethinin sembolleri arasında yer alan ve dünyanın en uzun tarihi eserleri arasında gösterilen İstanbul surları, 'istilacı' bitkilerin tehdidi altında.

İstanbul tramvay hatları yenileme ihalesi iptal edildi!

İstanbul’da Bağcılar-Kabataş ve Habipler-Topkapı tramvay hatlarında meydana gelen yıpranma sebebiyle yapılacak olan yenileme çalışmaları için açılan ihale iptal edildi.

Mimarlar, İstanbul surlarını yerinde inceledi!

Sur Çelik Kapı, hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. İstanbul’un tarihi surlarını gezen mimarlar, Ortaçağ’dan günümüze kadar gelen İstanbul surlarını yerinde inceleme şansı yakaladı.

İstanbul Surları'nın tahrip edildiği iddiaları TBMM'de!

İstanbul Surları'nın belediyeye ait sosyal tesis alanının genişletilmesi nedeniyle tahrip edildiği iddiaları meclis gündemine taşındı. Konu hakkında CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş soru önergesi hazırladı..

İstanbul'daki tarihi surların restorasyonu mecliste!

İstanbul'daki tarihi surların restorasyon ve bakım çalışmalarına ilişkin CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci soru önergesi hazırladı. Yedekci sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu..

İstanbul Surları'ndaki tahribatlar meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, İstanbul Surları'ndaki tahribatlara ve alınan önlemlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Yarkadaş sorularını Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya sordu.

İstanbul'un Surları'nda beklenen temizlik başladı!

İstanbul’un surları uyuşturucu çetelerinin ve evsizlerin mekânı olmuş, bir çöplüğü andıran tarihi yapı içler acısı duruma gelmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi surlarda kapsamlı bir temizlik başlattı...

1987 yılında tarihi İstanbul Surları'nın onarımına başlanmış!

1987 yılında tarihi İstanbul Surları'nın onarımına başlanmış. Eski İstanbul'u çevreleyen 19.5 kilometre uzunluğundaki, 45 kapı, 400 kule ve 2 metre kalınlığında taş duvarlardan oluşan surların restorasyonu için 15 milyar lira harcanacakmış.

1979 yılında İstanbul Surları'nın çevresindeki tüm binalar yıktırılacakmış!

1979 yılında Kültür Bakanlığı ile İstanbul Belediyesi işbirliği yaparak İstanbul Surları'nın çevresindeki tüm binalar yıktırılacakmış. Surların restore edilmesi de dahil tüm çalışmalara 600 milyon lira harcanacakmış.

istanbul surları yenileme Haberi

istanbul surları yenileme

İstanbul’un fethinin 562. yılı görkemli bir şekilde kutlanmaya hazırlanırken, Fatih Sultan Mehmet ve Bizans döneminden miras kalan birçok tarihi eser yıllardır ihya edilmeyi bekliyor. Bu yerlerin başında fethin sembollerinden sayılan Rumelihisarı, tarihi yarımadayı çevreleyen surlar ve Kazlıçeşme Hamamı başta geliyor. 


Hamam viraneye döndü

İstanbul’da 500 yılı aşkın süredir ayakta kalmayı başaran tarihi eserlerin birçoğu artık yok olmak üzere... İstanbul’da ortaya çıkan bazı görüntüler ise kahramanların kemiklerini sızlatacak türden. İstanbul’un silüetini bozduğu gerekçesiyle büyük tepki toplayan 16/9 kulelerinin hemen yanı başındaki Fatih döneminden kalma Kazlıçeşme Hamamı’nın görüntüsü ise adeta yürekleri sızlatıyor. Neredeyse yok olmaya yüz tutan Fatih’in mirasının duvarında “Dikkat yıkılır” tabelası durumun vehametini anlatmaya yetiyor. Tarihi hamamın hemen bitişiğinde ise 2013 yılında Zeytinburnu Belediyesi tarafından restore ettirilen Fatih Camii yer alıyor....