30 / 04 / 2024

istanbul susuzluk tehlikesi

istanbul susuzluk tehlikesi

Kadıköy Belediyesi, Kadıköy parklarını Kalamış Mahallesi'nde kurduğu atık su arıtma tesisinde arıttığı su ile suluyor. Kış aylarında ise biriktirilen sularla kentin cadde ve sokakları temizleniyor...

İstanbul'da 7 kritik sorun acil çözüm bekliyor!

İstanbul'da yaşamak her ne kadar güzel görünse de faturası vatandaşlara ağır şekilde kesiliyor. Deprem riski, trafik, susuzluk tehlikesi, barınma sorunu gibi sorunların acilen çözüme kavuşması gerekiyor. 

Çölleşme tehlikesi kapımızda! 32 yılda 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazisi kaybettik!

Küresel iklim krizi, kentleşme ve bilinçsiz kullanım nedeniyle tarım arazilerimiz hızla azalırken, çölleşme tehlikesi de giderek artıyor. Son 32 yıl içerisinde 4 milyon hektar, yani yaklaşık 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazimizi kaybettik.

Büyük İstanbul depreminde tsunami olacak mı? Senaryo hazırlandı! İstanbul'un tsunami tehlikesi belli oldu!

İstanbul'da olası bir depremin 7'nin üzerinde olması halinde 'çökme' ile yaşanacak tsunami senaryosu hazırlandı. İstanbul'un tsunami tehlikesi belli oldu. 

İstanbul'da 6 katlı bina çökme tehlikesi sebebiyle boşaltıldı!

İstanbul Avrupa Yakası Şişli'de yer alan 6 katlı bina çökme tehlikesi sebebiyle boşaltıldı.

Balıkesir’in deprem tehlikesi İstanbul’dan daha yüksek!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Balıkesir İl Temsilci Yardımcısı Aykan, "1000 yılda bir kırılması gereken Balıkesir-Gökçeyazı fay segmenti, 2000 yıldır kırılmamış. Her an kırılabilir. Balıkesir’in deprem tehlikesi İstanbul’dan daha yüksek" diye konuştu...

Deprem tehlikesi açısından en sıcak nokta: İstanbul!

İTÜ Vakfı Dergisi’nin 66. sayısında “ Deprem ” konulu geniş bir dosya yayımlandı. Dosyada Marmara bölgesinde deprem tehlikesi açısından en sıcak nokta olarak İstanbul gösteriliyor.

Bursa İstanbul kadar deprem tehlikesi altında!

Bursa Teknik Üniversitesi, Doğa Bilimleri Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Beyhan Bayhan, Bursa’nın en az İstanbul kadar deprem tehlikesi altında olduğunu söyledi.

İstanbul'da sonbahar yağışları barajları doldurdu!

Susuzluk tehlikesi ile karşı karşıya kalan İstanbul'un imdadına sonbahar yağışları yetişti. Ağustos ayında yüzde 17'ye kadar düşen barajlardaki doluluk oranı, Aralık ayında yüzde 54,46'ya yükseldi.

Kanal İstanbul fiyatları çıldırttı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık Uzmanı Vildan Kaya, kamuoyuna " Çılgın Proje " olarak lanse edilen Kanal istanbul Projesinin açıklanmasıyla birlikte bölgenin gayrimenkul yatırımcılarının akınına uğradığını söyledi.

Boğaçayı projesi, Kanal İstanbul kadar önemli!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Boğaçayı projesinin kente 40 kilometre daha sahil alanı kazandıracağını belirtti. Türel 'Boğaçayı projesi Kanal istanbul kadar önemli' dedi.

Skyland İstanbul projesi 3 kule halinde yükseliyor!

Eroğlu Gayrimenkul'lün istanbul Seyrantepe'de konumlandırdığı, Skyland İstanbul; AVM, ofis, otel ve rezidans ile karma bir yaşam alanı sunuyor. Proje farklı yüksekliklerde 3 kule ve bu kuleleri birleştiren bir meydandan oluşuyor.

Rings İstanbul'da 50 ay 0 faiz!

Rings istanbul'da hemen teslim daireler 50 aya kadar sıfır faiz oranıyla sunuluyor. Rings istanbul'da yer alan bahçeli ve orman manzaralı teraslı evler ile Rings Rezidans'ta yer alan daireler bu kampanya kapsamında yer alıyor.

Rings İstanbul'da teslimler hemen yapılıyor!

Selin Yapı tarafından Sancaktepe'de inşa edilen Rings İstanbul'da hemen teslim daireler 50 aya kadar sıfır faiz oranıyla sunuluyor. Rings istanbul, 499 ev ve 99 rezidans daireden oluşuyor.

istanbul susuzluk tehlikesi Haberi

istanbul susuzluk tehlikesi

Kadıköy Belediyesi hızla tükenen doğal su kaynaklarının korunmasını Atık Su Geri Kazanım Sistemi ile sağlıyor. Kadıköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce hayata geçirilen projeyle evsel nitelikli atık sulardan elde edilen suyla yaz aylarında parklar sulanıyor, kış aylarında ise biriktirilen sularla kentin cadde ve sokakları temizleniyor. 



Su verimliliği çalışmaları kapsamında kurulan atık su geri kazanım sisteminde Kalamış bölgesinde borularla tesise aktarılan kanalizasyon suları, ileri teknoloji uygulamalarla sulama suyuna dönüştürülüyor.


2013 yılının Temmuz ayında başlatılan sistemle günlük 40 metreküp atık su, sulama suyuna dönüşüyor. Kadıköy’de şu an Kozyatağı Mahallesi’nde Abdullah Öğücü Kız Yurdu ve Kalamış Atatürk Parkı noktalarında uygulanan proje, yakın bir tarihte Kadıköy’ün farklı noktalarında da hayata geçecek. Yaz aylarında Kadıköy’deki yeşil alanların sulamasında kullanılan arıtılmış sular, kış aylarında ise...