29 / 04 / 2024

istanbul tarihi binalar

istanbul tarihi binalar

İstanbul Restorasyon ve Konservasyon Merkez ve Bölge Laboratuvarı Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve restorasyon çalışmaları devam eden tarihi eserler meclis gündemine taşındı. CHP'li İlgezdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul'daki tarihi yapılar ne durumda?

İstanbul’da yangın, deprem, savaş, imar politikaları nedeniyle harap olan tarihi yapıların öyküsünü biliyor musunuz? Kaybolan Tarihin Peşinde kitabında hikayesi anlatılan 1900-1960 arasında yıkılan yapıların izini sürdük ve gördük ki o yapıların yerinde yeller esiyor...

İstanbul'daki binaların yüzde 70'i 1999'dan önce yapıldı: 7.5 şiddetli depremde 491 bin bina hasar görecek!

Mevcut binaların yüzde 70’inin 1999'dan önce yapıldığı İstanbul'da riskli binadan kurtulmak zor. Kiracılar, “Bu kiralarla nereye gideceğim?” derken; ev sahipleri de daire başı ortalama 1 milyon liralık yenilemeyi karşılayamıyor...

Ant Yapı Amerika'daki 6'ncı projesi için düğmeye bastı! 40 milyon dolarlık yatırım!

Ant Yapı, New York’un tarihi binalarından 711, Fifth Avenue’da yeni bir restorasyon projesine imza atıyor. İşte o projenin ayrıntıları...

Assos Behramkale'deki tarihi binalar yıkılacak mı?

“Assos’ta katliam” iddialarıyla gündem olan, Çanakkale’nin Behramkale Köyü’nde, özel bir şirkete hazırlatılan “Koruma Amaçlı İmar Planı” ile köydeki birçok binanın yıkılması planlanıyor. 

Çin'de kentsel dönüşüme düzenleme!

Çin’de yayımlanan yeni kentsel planlama yönergesinde, kentsel tahribatın önüne geçilmesi için eski tarihi binaların yıkımının yapılması, yaşlı ağaçların kesilmesi, eski yer isimlerinin rastgele değiştirilmesi ve nehir yataklarında değişiklik yapılmasına yasak getirildi.

İstanbul'un binaları saatli bomba gibi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), şehrin en önemli problemlerinden biri olarak belirtilen deprem ve kentsel dönüşüm konusunda adeta bir seferberlik içinde çalışmalarına sürdürüyor. İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Dr. Tayfun Kahraman, açıklamalarda bulundu.

İstanbul'un binalarında durum vahim!

Türkiye'nin birçok şehrinde deprem tehlikesi bulunuyor. Türkiye'de yaklaşık 7 milyon yapının depreme karşı riskli olduğu belirtilirken; 1.5 milyonun ise dönüştürülmesi gerekiyor. Özellikle İstanbul'da durum oldukça ciddi. 

İstanbul depreminde binaların yüzde 43'ü hasar görecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Kandilli Rasathanesi’nin beraber hazırladığı raporda, eğer İstanbul’da 7.5 şiddetinde bir deprem meydana gelirse neler yaşanacağına yer verildi. İBB Deprem Risk Yönetimi Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman da depreme ilişkin konuştu.

Bina zeminleri bakterilerle güçlenecek!

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Mühendislik Fakültesi ve Atatürk Üniversitesinde görev alan akademisyenler tarihi binaların zemine bakteri enjekte ederek güçlendirme yapılabileceğini belirledi.

Tekirdağ'da tarihi evler restore ediliyor!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde bulunan tarihi binaları restore ederek kültür varlığını korumaya devam ediyor. 

İzmir Sakarya Mahallesi'ndeki tarihi binalar yıkılıyor!

İzmir'de son günlerde yaşanan sağanak yağmur nedeniyle Sakarya Mahallesi'nde birkaç tarihi yapı yıkıldı. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Orhan Beşikçi bugünkü köşe yazısında bu yıkımları kaleme aldı. 

Balıkesir'de tarihi binalar restore ediliyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kentte bulunan tarihi yapıları restore ederek yeniden ayaklandırıyor. 

İstanbul'da binalar yenilenmeli ve yeni yapılar depreme uygun yapılmalı!

İstanbul depremi için hazırlanan uzman raporunda, 2 bin 500 ile 10 bin arasında çok ağır hasarlı bina olacağı belirtiliyor. En önemli önlemler, binaların yenilenmesi ve konutların depreme uygun yapılması.

Malatya Sultansuyu Tarım İşletmesi'ndeki tarihi binalar yıkılacak mı?

Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Akçadağ ilçesinde bulunan Sultansuyu Tarım İşletmesinde tarihi nitelikte olduğu belirtilen binalarla ilgili açıklama yaptı.

istanbul tarihi binalar Haberi

istanbul tarihi binalar

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, İstanbul Restorasyon ve Konservasyon Merkez ve Bölge Laboratuvarı Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve restorasyon çalışmaları devam eden tarihi eserlere ilişkin soru önergesi hazırladı. İlgezdi, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

CHP'li İlgezdi, ''Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından Anayasanın 98'inci ve içtüzüğün 96'ncı maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim'' diye konuştu. 

İlgezdi, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Topkapı Sarayı, Cumhurbaşkanlığı'nın 6 Eylül 2019 tarih 44 numaralı kararnamesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alınarak Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar idaresi Başkanlığı'na bağlanmıştır. Bu karar ile Topkapı Sarayı arazisinde bulunan Kültür Bakanlığına bağlı diğer kurumların binaları da Başkanlık zimmetine bağlanmış bulunmaktadır. Bu bölgede eser depo binaları, askeri okul ve depo binaları da yer almaktadır. Bunun yanı sıra,...