29 / 04 / 2024

Mardin’de tarihi dokuyu bozan betonarme binalar yıkılıyor!

Mardin’de tarihi dokuyu bozan betonarme binalar yıkılıyor!

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından sit alanında kalan ve tarihi dokuyu bozması sebep gösterilerek yıkılmasına karar verilen betonarme binalar için harekete geçti.



Mardin Büyükşehir Belediyesi, sit alanı içerisinde yer alan ve tarihi dokuyu zedeleyen betonarme binaların yıkımına başladı. Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Mardin’in  kültürel ve tarihi yapısını zedeleyen ve sit alanında yer alan 240 betonarme konutun yıkımı devam ediyor.

Çalışma kapsamında, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, bundan önce Birinci Cadde civarında bulunan tarihi Mardin Kalesi’nin önünde bulunan Yuvam Apartmanı ile yanında yer alan konutu, eski Bayındırlık Lojmanları ve Dumlupınar İlköğretim Okulu’nu yıkmıştı.

Mardin’de tarihi dokuyu bozan betonarme binalar yıkılıyor!

Ulu Cami Mahallesi'ndeki 1176 senesinde yapılan tarihi Ulu Cami'nin siluetini zedeleyen betonarme konutun yıkımını sürdürüyor.

Fen İşleri Daire Başkanlığı ve İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı tarafından, Yeniyol Caddesinde bulunan YSE Lojmanları ile Belediye Lojmanları yıkılmaya başladı.

Büyükşehir Belediyesi 2022 senesi süresince tarihi dokunun görüntüsünü zedeleyen 240 binanın hepsini yıkmayı planlıyor.

Mardin Midyat'ta kentsel dönüşüm kararı!

Midyat'ın o mahalleleri için kentsel dönüşüm kararı!


Geri Dön