15 / 05 / 2024

Mardin betonarme binalar yıkılıyor

Mardin betonarme binalar yıkılıyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından sit alanında kalan ve tarihi dokuyu bozması sebep gösterilerek yıkılmasına karar verilen betonarme binalar için harekete geçti.

Mardin’de tarihi dokuyu bozan betonarme binalar yıkılıyor!

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından sit alanında kalan ve tarihi dokuyu bozması sebep gösterilerek yıkılmasına karar verilen betonarme binalar için harekete geçti.

Mardin'de tarihi silueti bozan binalar yıkılacak!

Kent genelinde yapılan yıkım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Mardin Valisi Mahmut Demirtaş 240 binanın tespit edildiğini bunlardan ikisinin yıkıldığını dile getirdi. 

Mardin'de eski yapılar yıkılıyor!

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, şehrin siluetini bozan ve görüntü kirliliğine neden olan betonarme yapıların yıkım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

İnşaat kalıp ve taşıyıcı iskeleleri için yeni önlemler!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, betonarme binaların inşasında kullanılan kalıp ve taşıyıcı iskele uygulamaları sebebiyle yaşanan iş kazalarının engellenmesi için inşaat kalıplarına yönelik yeni önlemler alındı. 

Gökçeada Belediyesi'nin arkeolojik sit alanında başlattığı inşaata inceleme!

Gökçeada Belediyesi koronavirüs sürecini fırsata dönüştürmek amacıyla kısa süre içerisinde iki katlı betonarme binaları sit alanına inşa etti. Olay karşısında Gökçeada çevre örgütleri tepki gösterdi. Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, yapılarla ilgili işlem başlattı.

Betonarme binalar doğal afete karşı güvenli olarak inşa edilebilir mi?

TÇMB Başkanı Dr. Tamer Saka ve Yönetim Kurulu üyeleri Elazığ'a gitti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'unda eşlik ettiği ziyarette Tamer Saka açıklamalarda bulundu. Saka, güvenli binalar için brüt beton tekniğinin kullanılabileceğini belirtti...

Depremlerle yıkılan binaların yüzde 99’u kaçak!

Betonarme Yapılar Semineri’ne katılan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yaptığı açıklamada, depremlerle yıkılan binaların yüzde 99’unun kaçak ve mühendislik yardımı almamış olduğunu söyledi.

Su yalıtımı depremden koruyor!

Topraklarının yüzde 92'si deprem kuşağında olan Türkiye'de, betonarme binaların ayakta kalabilmesi için su yalıtımı yaptırılması zorunlu hale getirildi. Rutubetten uzak, sağlıklı mekanlar sağlayan su yalıtımının maliyeti ise bina maliyetinin yüzde 5'ini geçmiyor. 

Mardin'de metruk binalar yıkılıyor!

Mardin'de tehlike arz eden metruk binalar yapılan tespitin ardından, belediye ekipleri tarafından yıkılıyor.

Katar işbirliğiyle Süleymaniye yenileniyor! 

UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan İstanbul Süleymaniye’deki 102 bin metrekarelik alanda 327'si tescilli 707 bina yenileniyor. Katar devleti ile Türk ortağının yaptığı betonarme binalar görenlerin tepkisini çekiyor.

Mardin Midyat'ta metruk binalar yıkılacak! 

Mardin'in Midyat Belediyesi ilçede bulunan metruk yapıların çevre kirliliğine neden olması ve kent estetiğine uygun olmaması sebebi ile yıkılmasına karar verdi. 

Trabzon Çaykara'da kaçak yapılar yıkılacak!

Trabzon’un Çaykara İlçesi Kaymakamı İhsan Ayrancı, ilçeye bağlı yaylalardaki kaçak yapılaşmaların ve betonarme binaların yıkacağını söyledi.

Mardin'de tarihi dönüşüm yeniden başlıyor!

Mardin'de birkaç yıl önce başlatılan tarihi kentsel dönüşüm projesi yeniden başladı. Proje kapsamında binaların yıkımı gerçekleşiyor.

Mardin betonarme binalar yıkılıyor Haberi

Mardin betonarme binalar yıkılıyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi, sit alanı içerisinde yer alan ve tarihi dokuyu zedeleyen betonarme binaların yıkımına başladı. Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Mardin’in  kültürel ve tarihi yapısını zedeleyen ve sit alanında yer alan 240 betonarme konutun yıkımı devam ediyor.

Çalışma kapsamında, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, bundan önce Birinci Cadde civarında bulunan tarihi Mardin Kalesi’nin önünde bulunan Yuvam Apartmanı ile yanında yer alan konutu, eski Bayındırlık Lojmanları ve Dumlupınar İlköğretim Okulu’nu yıkmıştı.

Ulu Cami Mahallesi'ndeki 1176 senesinde yapılan tarihi Ulu Cami'nin siluetini zedeleyen betonarme konutun yıkımını sürdürüyor.

Fen İşleri Daire Başkanlığı ve İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı tarafından, Yeniyol Caddesinde bulunan YSE Lojmanları ile Belediye Lojmanları yıkılmaya başladı.

Büyükşehir Belediyesi 2022 senesi süresince tarihi dokunun görüntüsünü zedeleyen 240...