06 / 05 / 2024

Mardin Midyat'ta metruk binalar yıkılacak! 

Mardin Midyat'ta metruk binalar yıkılacak! 

Mardin'in Midyat Belediyesi ilçede bulunan metruk yapıların çevre kirliliğine neden olması ve kent estetiğine uygun olmaması sebebi ile yıkılmasına karar verdi. 



Mardin'in Midyat Belediyesi ilçede bulunan ve çevre kirliliğine yol açarak kent estetiğini bozan  binaları yıkacak. CNN'de yer alan habere göre; Midyat Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin farklı mahallelerinde uzun yıllardır kullanılmayan veya inşaatları yarım bırakılan yapıları yıkma kararı aldı. 

Yapılar çevre kirliliğine yol açması ve kent estetiğine uygun olması nedeniyle yıkılacak. Şu ana kadar belediye ekipleri 17 metruk binanın olduğunu tespit etti. Belediye yetkilileri, metruk binaların sahipleriyle görüşerek bu yapıların yıkımı için karar aldı. 

Başkan Yardımcısı Metin Kutlu, metruk binaların kötü amaçlarla kullanılmasından ötürü muhtarlar ve vatandaşlardan çok yoğun şikayetler aldıklarını anlattı. Kutlu “İlçemiz metruk yapılardan arındıkça, hem vatandaşımız rahat nefes alıyor, hem de görüntü kirliliğinin önüne geçiyoruz. Sosyal riskler oluşturan, halkımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden metruk binaları, yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere göre yıkmaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı. 

 


Geri Dön