04 / 05 / 2024

İstanbul teleferik

İstanbul teleferik

1958 yılında İsviçreli teleferik uzmanı M. Policar Türkiye'ye gelmiş. Bebek ve Kandilli veya Kanlıca'ya daha sonra Beyoğlu-Haliç arasında teleferik tesisleri kurulacakmış. Bu hatlardan sonra Sarayburnu - Üsküdar teleferikle birbirine bağlanacakmış.

Havaray ve teleferik hatları Meclis'ten geçti!

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş' ın seçim çalışmaları sırasında açıkladığı metro, havaray, teleferik ve otopark projeleri, Belediye Meclisi' nde görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi.

Mecidiyeköy-Altunizade teleferik hattında ihale aşamasına gelindi!

Mecidiyeköy-Altunizade teleferik hattı ile ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, teleferik hattında ihale aşamasına geldiklerini ifade etti. Mecidiyeköy-Altunizade teleferik hattı saatte 6 bin yolcu taşıyacak

İstanbul Teleferik projesinin başlangıç noktası Mecidiyeköy olacak!

Kadir Topbaş, teleferik projesinin başlangıç noktasının Mecidiyeköy’de Ali Sami Yen olacağını daha sonra Altunizade’ye geleceğini, ardından Küçük ve Büyük Çamlıca’yı da içine alarak hattın devam edeceğini söyledi.

Kadir Topbaş: Etiler'den Altunizade'ye teleferik yapacağız!

Topbaş, Etiler'den Altunizade'ye bir teleferik projesini de hayata geçireceklerini söyledi

Büyükçekmece Sahili-TÜYAP teleferik hattı için düğmeye basıldı!

Yıllardır İstanbul’un gündeminde olan eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın teleferik projelerinden biri hayata geçiriliyor. Büyükçekmece Sahili ile TÜYAP arasında yapılacak teleferik hattı projesinin ihalesi yapıldı. 

İstanbul'da açılacak 10 yeni teleferik hattı!

İstanbul'da 2017'de 2 ve 2019 sonrasında 8 yeni teleferik hattı açılacak. İşte İstanbul'da ayağınızı yerden kesecek 10 yeni teleferik hattı!

Sultanbeyli Teleferik Hattı imar planı askıda!

İstanbul Sultanbeyli İlçesi, Teleferik Hattı Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Mecidiyeköy-Çamlıca teleferik hattı projesi iptal edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın, seçim vaatleri arasında yer alan Mecidiyeköy-Zincirlikuyu-Altunizade-Çamlıca Teleferik Hattı projesi iptal edildi.

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk teleferik projesi başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk arasında yapılacak teleferik projesi için start verdi. Büyükşehir Belediye Meclisi, 3 istasyondan oluşacak hattın 1/5000'lik planlarını onayladı.

Mecidiyeköy-Çamlıca teleferik hattının animasyon görüntüleri yayınlandı!

İstanbul'un 2016 bütçesi kapsamında yer alan projelerden Mecidiyeköy Çamlıca teleferik hattına belediyeden onay çıktı. İşte Mecidiyeköy-Çamlıca teleferik hattının animasyon görselleri...

Mecidiyeköy- Çamlıca teleferik hattı projesine 2016'da başlanacak!

Mecidiyeköy- Çamlıca arasında yapılması planlanan teleferik hattı projesine 2016 yılında başlanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) hazırladığı 2016 Yılı Yatırım ve Hizmet Programı'nda teleferik hattı için de kaynak ayrıldı.

2005 yılında İstanbul'a ikinci teleferik hattı!

2005 yılında İstanbul'a ikinci teleferik hattı Haliç - Pierre Loti arasında yapılıyormuş. 1993 yılında Maçka-Taşkışla'dan sonra ikinci teleferik hattı 419 metre uzunluğunda olacakmış ve 6 milyon liraya mal olacakmış.

Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn Haliç’te açıldı!

İsviçre merkezli uluslararası otel zinciri Mövenpick Hotels & Resorts'un İstanbul’da ikinci Türkiye’de ise dördüncü oteli olan Mövenpick Hotel Istanbul Golden Horn İstanbul’un otel yatırımlarında yeni ilgi odağı haline gelen Haliç’te açıldı.

1991 yılında İstanbul'a ilk teleferik!

1991 yılında İstanbul'da ilk kent içi teleferik Maçka'da inşası devam eden Demokrasi Parkı'nda kuruluyormuş. Demokrasi Parkı'ndaki Maçka Çeşmesi ile Hilton arasında çalışacak teleferik 400 mesafede gidip gelecekmiş.

Yenimahalle - Şentepe teleferik hattı 2'nci etabı 1 Nisan'da açılacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını sürdürdüğü Yenimahalle - Şentepe teleferik hattının ikinci etabında test sürüşleri başladı. Yeni hat 1 Nisan'da tam kapasiteyle devreye alınacak.

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattının 2. etabı hizmete açılacak!

Ankara’da yapımı gerçekleştirilen Yenimahalle-Şentepe teleferik hattında 2. Etabın hizmete alınması için son çalışmalar yapılıyor. Metro ile senkronize 18 saat çalışacak teleferik hattında toplam 4 durak bulunuyor.

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattında 2. hat devreye giriyor!

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattında 2. etap hattın, 1. etap hat ile Mekanik Entegrasyon çalışmaları tamamlandı. 3 bin 257 metre uzunluğundaki iki ayrı hattan oluşan teleferiğin test sürüşleri yapılıyor...

İstanbul teleferik Haberi

İstanbul teleferik

Şehrin muhtelif semtleri hava yolu ile birbirine bağlanacak.


Sarayburnu ile Üsküdar arasına da teleferik kurulacağı bildiriliyor.


  İsviçreli teleferik mütehassısı M. Policar dün Ankara Vapuru'yla şehrimize gelmiş ve gazetecilere şunları söylemiştir.

 -''Bursa - Uludağ arası teleferik tesisleri bitmiş demektir. Yakında faaliyete geçecek bu tesislerden sonra hükümetinizle yaptığım yeni bir anlaşma gereğince Bebek ve Kandilli veya Kanlıca arasında, bunu takriben Beyoğlu - Haliç arasında 75'er yolcu taşıyacak teleferik tesisleri kuracağız. Bu iş için yarın İsviçre'den üç mühendis uçakla Türkiye'ye gelecektir. Yine bu tesisler için İsviçre ilk defa yüzde 30 nispetinde bir yatırım yapacaktır. Boğaz ve Haliç teleferiklerinin kabil olduğu kadar suratle kurulmasına çalışılacaktır. Bu husustaki plan ve projelerimiz hazırlanmış durumdadır. 

  Yapılan temaslar ve anlaşmalar gereğince bu tesislerden sonra Sarayburnu - Üsküdar'ı birbirine bağlayan...