29 / 04 / 2024

1958 yılında İstanbul'un muhtelif semtlerine teleferik kurulacakmış!

1958 yılında İstanbul'un muhtelif semtlerine teleferik kurulacakmış!

1958 yılında İsviçreli teleferik uzmanı M. Policar Türkiye'ye gelmiş. Bebek ve Kandilli veya Kanlıca'ya daha sonra Beyoğlu-Haliç arasında teleferik tesisleri kurulacakmış. Bu hatlardan sonra Sarayburnu - Üsküdar teleferikle birbirine bağlanacakmış.



Şehrin muhtelif semtleri hava yolu ile birbirine bağlanacak.


Sarayburnu ile Üsküdar arasına da teleferik kurulacağı bildiriliyor.


  İsviçreli teleferik mütehassısı M. Policar dün  Ankara  Vapuru'yla şehrimize gelmiş ve gazetecilere şunları söylemiştir.

 -''Bursa - Uludağ arası teleferik tesisleri bitmiş demektir. Yakında faaliyete geçecek bu tesislerden sonra hükümetinizle yaptığım yeni bir anlaşma gereğince Bebek ve Kandilli veya Kanlıca arasında, bunu takriben Beyoğlu - Haliç arasında 75'er yolcu taşıyacak teleferik tesisleri kuracağız. Bu iş için yarın İsviçre'den üç mühendis uçakla Türkiye'ye gelecektir. Yine bu tesisler için İsviçre ilk defa yüzde 30 nispetinde bir yatırım yapacaktır. Boğaz ve Haliç teleferiklerinin kabil olduğu kadar suratle kurulmasına çalışılacaktır. Bu husustaki plan ve projelerimiz hazırlanmış durumdadır. 

  Yapılan temaslar ve anlaşmalar gereğince bu tesislerden sonra Sarayburnu - Üsküdar'ı birbirine bağlayan hat yapılacaktır.


Hürriyet Gazetesi 16 Temmuz 1958



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön