02 / 05 / 2024

1958 yılında İstanbul'un genişlemesini önleyecek kararlar alınacakmış!

1958 yılında İstanbul'un genişlemesini önleyecek kararlar alınacakmış!

1958 yılında şehrin düzensiz yayılışının önlenmesi konusunu İmar Müdürlüğü'nce incelenmekteymiş. Şehrin büyümesi belediye hizmetlerinin götürülmesinde güçlükler doğuruyormuş. Bazı mıntıkalarda binalara fazla kat izni vererek şehrin yayılmasının önleneceği



ŞEHRİN GENİŞLEMESİNİ ÖNLEYECEK YENİ KARARLAR ALINIYOR.


Yayılmanın yol, su, elektrik gibi belediye hizmetleri bakımından güçlükler doğurduğu belirtiliyor.


  Şehrin genişlemesi ve büyümesinin çeşitli belediye hizmetlerinin görülmesi bakımından güçlükler doğurduğu dikkati çekmektedir. Şehrin bu düzensiz yayılışının önlenmesi konusu İmar Müdürlüğü tarafından incelenmektedir. 

  Bu konuda 1956 yılında Belediye Meclisi'ne verilen bir takririn İmar Komisyonu tarafından incelenmesi tamamlanmış ve şehrin yayılmasının mahzurları üzerinde durulmuştur. Meselenin İmar Müdürlüğü tarafından bir kere daha etraflı şekilde incelenmesi kararlaştırılmış ve bu karar Belediye Meclisi'nin son toplantısında kabul edilmiştir.

  Genişleyen şehirde yol, su, elektrik gibi belediye hizmetlerinin görülmesinde güçlüklerle karşılandığı belirtilmektedir. Buna karşılık, bazı mıntıkalarda binalara fazla kat izni vermekle hem şehrin yayılmasının önleneceği, hem belediye hizmetleri bakımında kolaylık sağlanacağı ilave edilmektedir. Ayrıca, fazla katlardan elde edilecek gelirin bir kısmının belediyeye bırakılmasıyla imar masraflarına da yardım sağlanabileceği düşünülmektedir.


Akşam Gazetesi 10 Şubat 1958



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön