14 / 05 / 2024

İstanbulda ilk teleferik ne zaman yapıldı

İstanbulda ilk teleferik ne zaman yapıldı

1958 yılında İsviçreli teleferik uzmanı M. Policar Türkiye'ye gelmiş. Bebek ve Kandilli veya Kanlıca'ya daha sonra Beyoğlu-Haliç arasında teleferik tesisleri kurulacakmış. Bu hatlardan sonra Sarayburnu - Üsküdar teleferikle birbirine bağlanacakmış.

Uzungöl Teleferik Projesi için ilk adım atıldı!

Ünlü turizm merkezi haline gelen Trabzon'un Uzungöl bölgesinde hayata geçirilecek Uzungöl’de teleferik projesi için ilk adım atıldı. 3 bin 540 metre uzunluğunda olacak proje 2018 yılının Aralık ayında misafirlerini taşımaya başlayacak.

Kahramanmaraş Teleferik Projesi için ilk kazma vuruldu!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin kentte hayata geçireceği Teleferik için ilk kazma vuruldu. Proje 2 kilometre uzunluğunda olacak.

Kahramanmaraş Teleferik Projesi'nde son durum!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’a teleferik yapılması konusunda ilk adım atarak teknik heyetle birlikte incelemelerde bulundu.

Şanlıurfa Teleferik Projesi için ilk adım atıldı!

Karaköprü ilçesinin vizyonel projeleri arasında yer alan Teleferik Projesi'nin hayata geçirilerek bir an önce tamamlanması için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi çalışmaya ortak oldu.

Ankara Yenimahalle-Şentepe Teleferik hattı birçok şehire örnek oluyor!

Türkiye'de ilk kez Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu taşıma amaçlı kullanılan teleferik için birçok ilden teknik destek talebi geliyor

Manisa teleferik projesi inşaatı Nisan ayında başlayacak!

Manisa'da, yıllardır hayali kurulan teleferik projesi inşaatı, Nisan ayının ilk haftasında başlıyor. İhaleyi alan Tekinalp Şirketler Grubu, teleferik firması Avusturyalı Doppelmayr şirketi ile sözleşme imzaladı.

Balçova Teleferik Tesisleri bugün açılıyor!

İzmir'de 8 yıllık yenileme sürecinin ardından nihayet geçtiğimiz ay sonunda hizmete açılan, açıldığı ilk gün de arıza yapan Balçova Teleferik Tesisleri'nin 10 gün süren periyodik bakımının tamamlandığı ve bugün yeniden hizmete açılacağı bildirildi.

İzmir teleferik tesisleri yarın hizmete giriyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 15.5 milyon liraya yenilediği Teleferik Tesisleri, yarından itibaren halkın hizmetine sunuluyor. Teleferikteki ilk yolculuğu belediye başkanları ve Büyükşehir Meclis üyeleriyle Başkan Aziz Kocaoğlu gerçekleştirdi.

Şentepe Yenimahalle Teleferik hattı hizmete açıldı!

“Toplu taşımada bir ilk Ankara’da teleferik” sloganları arasında coşkulu kalabalığa hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Yenimahalle-Şentepe Teleferik hattının ücretsiz olarak hizmet vereceğini söyledi.

1991 yılında İstanbul'a ilk teleferik!

1991 yılında İstanbul'da ilk kent içi teleferik Maçka'da inşası devam eden Demokrasi Parkı'nda kuruluyormuş. Demokrasi Parkı'ndaki Maçka Çeşmesi ile Hilton arasında çalışacak teleferik 400 mesafede gidip gelecekmiş.

Sultanbeyli Teleferik Projesi için ilk adım atıldı!

Sultanbeyli Teleferik Projesi için ilk adım atıldı. Yapılan ihaleyle Çekmeköy - Sultanbeyli metro hattı, Sultanbeyli Gölet Parkı’ndan geçerek Sultanbeyli Kalesi’ne kadar uzanacak

Çankaya'ya teleferik yapılacak!

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Şubat ayı ilk toplantısı Yılmaz Büyükerşen'in rahatsızlığından dolayı Başkan Vekili Aydın Ünlüce başkanlığında yapıldı. Toplantıda Odunpazarı - Çankaya bölgesine teleferik sistemi kurulması ile ilgili konular öne çıktı.

Denizli'ye teleferik geliyor!

Denizli Belediyesi tarafından yapılacak olan teleferik projesinde ilk adım atıldı. Bağbaşı Mahallesi'nden Zeytinli Yaylası'na çıkacak olan teleferik sisteminin ihalesi yapıldı. Teleferik şehrin ilki olma özelliğine sahip..

İstanbulda ilk teleferik ne zaman yapıldı Haberi

İstanbulda ilk teleferik ne zaman yapıldı

Şehrin muhtelif semtleri hava yolu ile birbirine bağlanacak.


Sarayburnu ile Üsküdar arasına da teleferik kurulacağı bildiriliyor.


  İsviçreli teleferik mütehassısı M. Policar dün Ankara Vapuru'yla şehrimize gelmiş ve gazetecilere şunları söylemiştir.

 -''Bursa - Uludağ arası teleferik tesisleri bitmiş demektir. Yakında faaliyete geçecek bu tesislerden sonra hükümetinizle yaptığım yeni bir anlaşma gereğince Bebek ve Kandilli veya Kanlıca arasında, bunu takriben Beyoğlu - Haliç arasında 75'er yolcu taşıyacak teleferik tesisleri kuracağız. Bu iş için yarın İsviçre'den üç mühendis uçakla Türkiye'ye gelecektir. Yine bu tesisler için İsviçre ilk defa yüzde 30 nispetinde bir yatırım yapacaktır. Boğaz ve Haliç teleferiklerinin kabil olduğu kadar suratle kurulmasına çalışılacaktır. Bu husustaki plan ve projelerimiz hazırlanmış durumdadır. 

  Yapılan temaslar ve anlaşmalar gereğince bu tesislerden sonra Sarayburnu - Üsküdar'ı birbirine bağlayan...