14 / 05 / 2024

teleferik gezi

teleferik gezi

1958 yılında İsviçreli teleferik uzmanı M. Policar Türkiye'ye gelmiş. Bebek ve Kandilli veya Kanlıca'ya daha sonra Beyoğlu-Haliç arasında teleferik tesisleri kurulacakmış. Bu hatlardan sonra Sarayburnu - Üsküdar teleferikle birbirine bağlanacakmış.

1983 yılında Boğaz'a teleferik hattı kurulacakmış!

1983 yılında Boğaziçi Köprüsü'nden sonra Avrupa ile Asya'yı ikinci defa birbirine bağlayacak Boğaz teleferik hattının yapımına başlanacakmış. Kuruçeşme-Kandilli arasında kurulacak hat ile saatte 500-600 kişi taşınacakmış.

Çankaya'ya teleferik yapılacak!

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Şubat ayı ilk toplantısı Yılmaz Büyükerşen'in rahatsızlığından dolayı Başkan Vekili Aydın Ünlüce başkanlığında yapıldı. Toplantıda Odunpazarı - Çankaya bölgesine teleferik sistemi kurulması ile ilgili konular öne çıktı.

Teleferik AŞ'nin Uludağ tesis projesi 2016'da!

Bursa’da kurduğu 9 km’lik hat ile diğer kentlere model olan Teleferik AŞ, Alanya’da yeni bir teleferik projesine başlıyor. Firma, Uzungöl, Efes-Meryemana, Sürmene ve İstanbul PierreLoti’deki teleferik projelerine de talip oldu.

Eyüp'e metro, tramvay ve teleferik hattı müjdesi!

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp’e iki metro, iki tramvay ve bir de teleferik hattı yapılacağını müjdeledi. nı Remzi Aydın, ilçede yapılacak yeni projelerle ilgili bilgi verdi.

BİŞDER 3.köprüye teknik gezi düzenledi!

Balkan İş Dünyası Dayanışma Derneği BİŞDER, İstanbul’un önemli projelerinden 3.Boğaziçi Köprüsü (Yavuz Sultan Selim)’ne bir teknik gezi organize etti...

Eyüp'e 2,5 yıl içinde metro, tramvay ve teleferik hattı yapılacak!

Eyüp Belediye Başkan Remzi Aydın, Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak 2 metro, 2 tramvay ve bir teleferik hattının çalışmalarının 2,5 yıl içinde tamamlanacağını açıkladı.

Balçova'da teleferik seferleri ilkbahar sonunda başlayacak!

İzmir’in Balçova ilçesinde bulunan Balçova Teleferik Tesisleri’ne, ’kullanılması sakıncalı’ raporu verilmesi üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan yenileme çalışmalarında sona yaklaşıldı..

İzmir Teleferik'te test sürüşü başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Balçova ’daki yeni teleferik tesislerinin yenilenmesinde sona yaklaştı. Saatte 1200 yolcu taşıyacak tesisin gökkuşağı renklerindeki kabinleri İzmir’e geldi ve test çalışmalarına başlandı.

Balçova Teleferik Tesisleri yenilendi!

Uzun yıllar İzmir'in simgeleri arasında yer alan, ancak Makine Mühendisleri Odası’nın "kullanılması sakıncalı" raporu üzerine kapatılan Balçova Teleferik Tesisleri'ni yenilenme sürecinde sona gelindi.

Eyüp'e 2 metro, 2 tramvay, 1 teleferik müjdesi!

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Büyükşehir’in Eyüp’e ciddi ulaşım yatırımları olacak. İki metro, iki tramvay hattı ve bir de Piyer Loti’den Miniatürk’e teleferik düşünülüyor. Böylece Piyer Loti’de iki teleferik olacak” dedi.

Hatay teleferik projesi müzeyle taçlanacak!

Hatay'da kazı çalışmasında Roma dönemine ait tarihi kalıntılara rastlanması nedeniyle yapımı durdurulan bin 100 metre uzunluğundaki teleferik hattı, onay çıkması halinde kurulacak müzeyle kente ilgiyi daha da arttıracak

Sultanbeyli teleferik projesi ne zaman tamamlanacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, Sultanbeyli Teleferik Projesi hizmet alımı işini ihaleye çıkardı. Sultanbeyli Teleferik projesinin ihalesi 18 Şubat 2015 tarihinde saat 10:30'da gerçekleştirilecek.

İşte İstanbul'un gezi rotası!

Hafta sonu tatillerini, yakın ama bir o kadar da şehrin kasvetinden uzak bir yerde geçirmek isteyen, gürültüden, kalabalıklardan şikayetçi, beton blokların arasında sıkışıp kalan İstanbullular için keyifli bir gezi rotası…

teleferik gezi Haberi

teleferik gezi

Şehrin muhtelif semtleri hava yolu ile birbirine bağlanacak.


Sarayburnu ile Üsküdar arasına da teleferik kurulacağı bildiriliyor.


  İsviçreli teleferik mütehassısı M. Policar dün Ankara Vapuru'yla şehrimize gelmiş ve gazetecilere şunları söylemiştir.

 -''Bursa - Uludağ arası teleferik tesisleri bitmiş demektir. Yakında faaliyete geçecek bu tesislerden sonra hükümetinizle yaptığım yeni bir anlaşma gereğince Bebek ve Kandilli veya Kanlıca arasında, bunu takriben Beyoğlu - Haliç arasında 75'er yolcu taşıyacak teleferik tesisleri kuracağız. Bu iş için yarın İsviçre'den üç mühendis uçakla Türkiye'ye gelecektir. Yine bu tesisler için İsviçre ilk defa yüzde 30 nispetinde bir yatırım yapacaktır. Boğaz ve Haliç teleferiklerinin kabil olduğu kadar suratle kurulmasına çalışılacaktır. Bu husustaki plan ve projelerimiz hazırlanmış durumdadır. 

  Yapılan temaslar ve anlaşmalar gereğince bu tesislerden sonra Sarayburnu - Üsküdar'ı birbirine bağlayan...