30 / 04 / 2024

İstanbul trafiğinin avmlere etkisi

İstanbul trafiğinin avmlere etkisi

Birbiri ardına ve plansız bir şekilde açılan AVM'ler İstanbul trafiğini içinden çıkılmaz bir hale sokuyor. Önümüzdeki yıl AVM'lerin sayısının 175'i bulması bekleniyor Son iki yıldır yaşanan trafik karmaşası büyüyor.

İstanbul Havalimanı’nda bayram yoğunluğu! Tatili kapan havalimanına akın etti! Günlük yolcu sayısı 200 bini geçti!

Ramazan Bayramı tatilini memleketinde veya tatil merkezinde geçirmek isteyenler İstanbul Havalimanı’na akın etti. Günlük yolcu sayısı 200 bini geçerken, bayram trafiğinin arife günü olan 20 Nisan Perşembe günü daha da artması bekleniyor.

Kanal İstanbul'da amaç deniz trafiğinin emniyetli sağlanması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Kanal İstanbul Projesi'nde amacımız, ülkemizde deniz trafiğinin güvenli ve emniyetli sağlanması, insanların, değerlerin korunmasıdır" dedi...

Kanal İstanbul inşaatı trafiği etkileyecek mi?

İstanbul'da 3. köprü ve yeni havaalanı yapımında, binlerce hafriyat kamyonu yollara çıkmış, pek çok kazaya karışmıştı. Yol Güvenliği Uzmanı Dr. Suat Sarı, "10 bin hafriyat kamyonu İstanbul trafiğinde terör estirecek" dedi...

Boğazlarda gemi trafiğinin oluşturduğu riskler artıyor!

Kanal İstanbul ile ilgili gelişmeler gündemdeki yerini korurken, Bakanlık tarafından Twitter hesabından "Dünya Deniz Ticaretinde İstanbul" konulu infografik paylaşıldı...

İstanbul trafiğine çözüm kent içi raylı sistem!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, İstanbul trafiğinin çözümüne ilişkin, kent içi raylı sistem projelerinin olduğunu söyledi...

Caddede kira düştü hareketlenme başladı!

Son dönemlerde sıkıntı yaşayan İstanbul'un üç büyük caddesinde hareketlenme başladı. Kiraların TL'ye dönmesi, kentsel yenileme çalışmalarının azalması ve yaya trafiğinin artması, İstiklal, Bağdat ve Nişantaşı'nın perakendecilerin radarına girmesini sağladı.

Pendik sahile dev otopark inşa ediliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Pendik sahile yoğun araç trafiğinin yaşandığı ilçe merkezinin ihtiyacını büyük ölçekte karşılayacak dev otopark inşa ediyor.

Zonguldak'taki tünel projelerinde sona gelindi!

Zonguldak’ın trafiğinin Ankara ve İstanbul girişindeki tünel, viyadük ve duble yol yapım çalışmalarının tamamlanmasıyla azalması bekleniyor. Projelerde sona yaklaşıldığı açıklandı.

Almanya'dan İstanbul Yeni Havalimanı'na övgü!

Frankfurter Allgemeine Zeitung editörü Dyrk Scherff, İstanbul Yeni Havalimanı projesi ile ilgili övgülerle bahsetti. Scherff, proje için "dünya hava trafiğinin kalbi burada atacak" diye konuştu.

Halkalı Gümrük Müdürlüğü bugün açılıyor!

İstanbul trafiğinin rahatlatılması amacıyla Çatalca'ya taşınan Halkalı Gümrük Müdürlüğü'nün bugün açılacağı bildirildi.

Avrasya Tüneli 24 saat hizmet vermeye başlıyor!

İstanbul’da araç trafiğinin çok yoğun olduğu Kumkapı ve Koşuyolu güzergahında kıtalararası yolculuk süresini 5 dakikaya indiren Avrasya Tüneli, 31 Ocak 2017 günü 07.00 itibarıyla 24 saat hizmet vermeye başlıyor.

İstanbul'u bekleyen 3 dev ulaşım projesi!

Avrasya Tüneli'nin faaliyete geçmesi sonrasında İstanbul'u bekleyen birçok proje bulunuyor. Üçüncü Havalimanı, Üç katlı Büyük İstanbul Tüneli ve Kanal İstanbul projelerinin de devreye alınmasıyla İstanbul'un kara, demir ve hava trafiğinin rahatlaması bekleniyor.

Avrasya Tüneli'nin özellikleri!

Türkiye’nin en önemli ulaşım projelerinden biri olan ‘Avrasya Tüneli’ açıldı.Tünel, İstanbul’da araç trafiğinin yoğun olduğu Kazlıçeşme-Göztepe arasını 15 dakikaya indirecek.

İstanbul trafiğinin avmlere etkisi Haberi

İstanbul trafiğinin avmlere etkisi

Şehirde boş bulunan her arsaya yapılan plansız AVM'ler İstanbul'un trafiğini kilitledi. İstanbul'da bulunan AVM sayısı son iki yılda yüzde 100 arttı. Bu sayının mevcut projelerle 2015 sonuna kadar 175'e yükselmesi bekleniyor. 


İstanbul trafiğinin cumartesi ve pazar da dahil neredeyse haftanın 7 günü sıkışık olmasına gerekçe olarak sayıları her geçen gün artan alışveriş merkezleri gösteriliyor. Türkiye son beş yılda en çok alışveriş merkezi yapan ülkeler arasında yer alıyor. Dünyada ise ilk 5'in içinde. Rakibi olan bütün şehirler ise Çin'de. 


180 şehiri kapsayan CBRE Global Değerlendirme raporuna göre an itibarıyla dünya üzerinde 32 milyon metrekarelik alan AVM olarak inşaat halinde. Her yıl inşa edilen AVM alanları ise önceki yıla göre yüzde 15 artıyor. AVM piyasasının lideri ise dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin....